05 / 05 / 2024

ankara sahte belgelerle arazi satışı

ankara sahte belgelerle arazi satışı

Ankara'da satışı mümkün olmayan meralar kamu görevliler tarafından sahte belge düzenlenerek hazine arazisine çevrildi. Birden fazla meranın sahte belgeyle satışı gerçekleşti.

Yabancılara sahte kira sözleşmesi şoku: İkamet izni olmayanlara ev kiralamaya çalışan 6 şüpheli gözaltında!

Yasal olarak ikamet izni bulunmayan yabancı uyruklulara sahte kira sözleşmeleri hazırlayarak Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne ibraz eden 6 şüphelinin göz altına alındığı belirtildi. İşte detaylar...

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

Sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz kumpası!

Ankara'da sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı. Şebeke, kurbanlarına 'tapuları 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz' yalanıyla kandırdı. 

Gaziantep'te 26 kişinin yaşamını yitirdiği binaya sahte belgelerle yapı ruhsatı düzenlenmiş!

Gaziantep'te, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde yıkılan ve 26 kişinin yaşamını yitirdiği apartmana ilişkin aralarında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın da yer aldığı 6 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianame kabul edildi.

Kaymakamlık müdüründen görülmemiş sahtecilik: Manukyan'ın dairelerini sahte belgelerle kiraladı!

Kaymakamlıkta müdür olan İkbal O. ile ilgili olarak 11 yıl önce hayatını kaybeden genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın İstanbul Şişli’de yer alan 3 dairesini sahte kontratla akrabalarına kiraladığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Lüks otomobil kaçakçılarına büyük darbe!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, yurt dışından getirilen sahte belgelerle lüks araçları piyasaya süren şebekeye yönelik operasyon düzenledi. 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 35 milyon TL olan 13 lüks araca el konuldu.

Satışı yapılamayan arazileri sahte belgeyle sattılar!

Ankara'da satışı mümkün olmayan meralar kamu görevliler tarafından sahte belge düzenlenerek hazine arazisine çevrildi. Birden fazla meranın sahte belgeyle satışı gerçekleşti.

Dr. Mehmet Öz babasının vasiyeti için yeniden dava açtı!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz’ün vasiyetnamesinin sahte belgelerle kız kardeşi tarafından değiştirildiğini öne sürerek dava açtı. 

Sent Antuan Kilisesini satmaya çalışan çete liderine 285 yıl!

Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi Sent Antuan Kilisesinin sözde varislerini bularak hazırladığı sahte belgelerle satışa sunan Sebahattin Gök'ün kurucusu olduğu 14 kişilik çete hakkında dava açıldı. 

İstanbul'da ‘Milli Emlak’ arazisini sahte belgelerle 30 milyon TL'ye sattılar!

İstanbul’da bir iş insanı, 30 milyon TL'lik bir arsayı satın almak için anlaşma yaptı. Arsayı almak için yaklaşık 15 milyon TL ödeyene, aynı tutardaki arsasını satan iş insanına gösterilen arazinin Milli Emlak’a ait olduğu belirlendi.

İstanbul'da akılalmaz dolandırıcılık!

İstanbul'da yabancılara ait gayrimenkulleri sahte belgelerle sattıkları iddia edilen kişilerle ilgili geçtiğimiz ay gerçekleşen operasyon sonucunda göz altına alınan 5 isimden biri dikkat çekti.

Yabancıların mülklerini sahte belgelerle üzerlerine geçiren çeteye operasyon!

Türkiye'de Rum, Musevi, Ermeni, İtalyan, Fransız gibi yabancı kişilere ait ve sahipleri yurt dışında olan veya vefat etmiş kişilerin gayrimenkullerini belirleyerek, sahte vekaletnameyle üzerlerine geçiren bir çeteye operasyon düzenlendi. 7 şüpheliden 5’i yakalandı. 

Sahte belgelerle milyon liralık gayrimenkulleri satan dolandırıcılar yakalandı!

İstanbul’da kamu kurumlarının isimlerini ve logolarını kullanıp bazı gayrimenkulleri kiralayan ve sahte servis ile sahte taksi plakaları satıp toplamda 4 milyon 260 bin lira kazanan 3 kişi yakalandı.

ankara sahte belgelerle arazi satışı Haberi

ankara sahte belgelerle arazi satışı

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ankara'nın Haymana İlçesi'nde kamu görevlilerin satışı yapılması mümkün olmayan meraları sahte belge düzenleyerek sattığı yönünde ihbar aldı. Sabah'tan Ömer Çetin'in haberine göre; ihbar sonrası polisler 6 ay fiziki ve teknik takip gerçekleştirdi. Takip sonucunda aralarında kamu görevlilerin de yer aldığı 30 kişilik bir çete grubun bu satışları yaptığı belirlendi. 

Devletin arazileri satılmış

Ankara Haymana İlçesi'nde bulunan ve satışı mümkün olmayan arazileri almak isteyen kişiler Milli Emlak Genel Müdürlüğü başvuru yaptı. İ.G., M.K. ve B.K. isimli kamu görevlileri 2 bin 500 TL rüşvet talep ederek satışı mümkün olmayan en değerli mera arazilerini sahte belgelerle tapu kadastro sisteminde değişiklik yaparak hazine arazisine çevirdi. Çete rüşvet alınan vatandaşlara ise kendi yaptıklarını dekontları verdi. Bu şekilde...