25 / 07 / 2024

Ankara Şap Enstitüsünün imar planı mı değişti

Ankara Şap Enstitüsünün imar planı mı değişti

Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait tarihi Şap Enstitüsü’nün de bulunduğu 120 bin metrekarelik alanda 10 kat yoğunluk artışına gidildi. İmar değişikliğine gidilen araziye artık 30 bin metrekare yerine 300 bin metrekare inşaat yapılabilecek.

Vadi Manzara Premium'da sınırlı sayıda konut 3.5 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satışta! 

Ankara Vadi Manzara Premium projesinden konut sahibi olmak isteyenler yüzde 50 peşinat ödediklerinde 48 ay 0 faiz imkanından yararlanabiliyor. Söz konusu projede sınırlı sayıda konut 3.5 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılması çevrecileri ayağa kaldırdı!

Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasını imara açması çevrecileri de ayağa kaldırdı. Söz konusu arsa için imza kampanyası başlatıldı.

ATEM Başkanı Akçam: Zam sınırının kalkması ile kiralar yüzde 20 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 1 Temmuz itibarıyla kira fiyatlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile kira fiyatlarında fahiş artışlar meydana geldiğini açıkladı.

Yüzde 25 kira sınırlaması bitti, fırsatçılar harekete geçti!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yüzde 25 kira sınırlaması bittikten sonra, emlak kiralamak ve satmak isteyen fırsatçıların hemen harekete geçtiğini söyledi. 

Kiralarda 25 sınırının kaldırılması fahiş artışlara neden olmayacak!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 artış sınırının kaldırılmasının fahiş artışa neden olması beklenmediğini belirterek, "Kiralarda büyük köpük etkisini kaybetti." dedi.

Gazeteci Emin Pazarcı kiracılara sordu: Arabanızı ya da arsanızı üçte biri fiyatına satar mısınız?

Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı resmi sosyal medya hesabı üzerinden kiracılara seslenerek, "Arabanız var, ya da arsanız. Üçte biri, beşte biri fiyata satar mısınız?" diye sordu.

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

TOKİ Ankara 2023 projesi yarın ihaleye çıkıyor! Bu ilçeye 78 yeni konut ve 136 yeni iş yeri geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Kalecik projesi yarın ihaleye çıkacak. Söz konusu projede 78 konut, 136 iş yeri ve 5 restoran yer alacak.

TOKİ Ankara Sincan kentsel dönüşüm projesinde son durum! 

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

O ilde kiralar İstanbul ve Ankara ile yarışıyor! Nüfus arttı, konut stokları eridi! Acil 10 bin konuta ihtiyaç var!

Nüfusun artması ve konut stoklarının erimesi konut sayısının talebin altında kalmasına neden oldu. Özellikle o ilde, kira artışları oldukça hızlandı ve İstanbul, Ankara ile yarışır hale geldi.

Natura Göksu'da sınırlı sayıda daire için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı! 

Ankara Batıkent'te hayata geçirilen Natura Göksu projesinde sınırlı sayıda konut için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

Kira artışına yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracı sorunlarını artırır! Milyonlarca kişiye şok!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, kiralardaki fahiş artışa karşı yüzde 25 artış sınırı kararına ilişkin konuştu ve bunun bir çözüm olmayacağını dile getirdi. 

Ankara Şap Enstitüsünün imar planı mı değişti Haberi

Ankara Şap Enstitüsünün imar planı mı değişti


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi üzerine çok tartışılacak bir imar değişikliği yapıldı. Ankara’da binlerce ağacın yer aldığı içinde tarihi Şap Enstitüsü’nün de bulunduğu 120 bin metrekarelik alanda 10 kat inşaat yoğunluk artışına gidildi. Bu düzenleme yapılacak bir inşaat çalışmasında arazideki binlerce ağacın kesilmesi gündeme gelecek. Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi BBP’li İbrahim Uyar imar değişikliğinin ağaç katliamına yol açacağını savundu.



YOĞUNLUK 10 KAT ARTTI

Atatürk Orman Çiftliği içinde hizmet vermekte olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nün mevcut arazisi, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’ne tahsis edilince yeni yer arayışına girildi. Önce Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na ait arazi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na tahsis edildi. Ankara’nın en işlek ana arteri olan Eskişehir Yolu üzerinde ODTÜ’nün hemen karşısında binlerce yetişkin ağacın yanı sıra...