19 / 05 / 2024

Ankara Şentepede kentin silüetini bozan nedenler

Ankara Şentepede kentin silüetini bozan nedenler

Kentin silüetini bozan Şentepe’deki vericilere, kiracı şirketlerin talebiyle RTÜK 1 yıl daha izin verince, Başkan Fethi Yaşar isyan etti: “Ben verdiğim sözü tuttum projeyi tamamladım. Ama şirketler verdikleri sözü tutmadılar.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk ring metro hattı 'Çayyolu-Sincan' projesi için düğmeye bastı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte raylı sistem ağını genişletecek projelere tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda kentin ilk ring metro hattı olan Çayyolu-Sincan' metro projesinde imzalar atıldı.

Velux Ankara’da teslimler 2022'de!

Ocak 2021’de temelleri atılan başkentin prestijli karma projesi Velux Ankara’da konut teslimlerinin 2022'de yapılması planlanıyor. 11 blok halinde inşa edilen projede 1000 konut yer alıyor.

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı neleri içeriyor?

Ankara ulaşım Ana Planı 2038 yapım süreci ne zaman başladı? Ankara ulaşım Ana Planı 2038 ile Ankara çevre yolunun  içi ve dışı diye kentin ikiye bölündüğü ve iki Ankara yaratılmaya çalışıldığı anlaşılıyor.

Ankara'da 2 bin 872 gecekondu yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak için gerçekleştirdiği dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ankara'da 4 mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacı ile çalışmalarını hızla sürdürüyor. 

Ankara metrosunun parlattığı bölgeler!

Ulaşımın giderek önem kazandığı günümüzde başkent Ankara'nın semtleri de Ankaray ve metro hatlarıyla değer kazanmaya başladı. TSKB Gayrimenkul Değerleme verilerine göre değerlenme kentin çeperlerinde daha hızlı seyrediyor.

Altındağ kentsel dönüşümde Ankara'nın yıldızı oldu!

Altındağ, Başkentin en karlı emlak yatırım bölgesi haline geldi. Bölge, amortisman süresinin en kısa olduğu ilçe olarak Ankara genelinde birinci sıraya yükseldi.

Ankara'da 3 mahallede kentsel dönüşüm kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Gümüşdere”, “Çaldağ” ve “Şirindere” Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri ile ilgili çalışmalara başladı. Kentin içindeki kaçak yapıları, ekonomik ömrünü doldurmuş binalar yenilenecek.

Ankara Etlik'e monoray geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine kentteki ulaşım yatırımlarıyla ilgili bir sunum yapıldı, sunumda başkentin ulaşım projeleri masaya yatırıldı.

Ankara Mesa Koza 66'da 'Yaza Merhaba' partisi yapıldı!

Gayrimenkul sektörünün ‘kalite’ ve ‘güven’ ile anılan köklü markası MESA’nın Ankara’nın en gözde semti Gaziosmanpaşa’da hayata geçirdiği MESA KOZA 66’da seçkin konukların biraraya geldiği başkentin en renkli ‘yaza merhaba’ partisi gerçekleşti.

Ankara'nın konutta en ucuz ilçesi Polatlı!

Başkent Ankara ‘da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı son bir yılda yüzde 9 oranında arttı ve bin 752 lira oldu. Başkentin en ucuz ilçesi ise bin 105 lira ortalama fiyatla Polatlı.

Ankara'ya üç yeni itfaiye merkezi inşa ediliyor!

Başkent Ankara'nın mücavir alan sınırlarının genişlemesiyle, kentin coğrafi yapısı, ulaşım koşulları ve imkanları dikkate alınarak, Çayyolu, Şentepe ve Kazan'da 3 yeni itfaiye merkezi inşa ediliyor

STK'lar Ankara Golf Kent'te buluştu!

Başkentin yeni yaşam merkezi Ankara Golfkent 18 Aralık 2016 günü Ankara Golfkenti ziyaret eden Sivil Tolum Kuruluşlarının yöneticileri mutlu ve zinde bir yaşam için “Yemyeşil Spor” etkinliğinde golf sporunu keşfe çıktılar.

Ankara Şentepede kentin silüetini bozan nedenler Haberi

Ankara Şentepede kentin silüetini bozan nedenler

Ankara’da, akıbeti yılan hikâyesine dönen ve kentin silüetini bozan bölgelerden biri de Yenimahalle Şentepe’deki televizyon vericileri. 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İstanbul Çamlıca’daki vericilerin kaldırılmasının gündeme geldiği 2012 yılında, aynı uygulamayı Başkent’te de hayata geçirmek için düğmeye bastı. Bölgedeki elektromanyetik kirlilik nedeniyle vatandaşların bazı sağlık sorunları yaşadığını, görüntü kirliliği oluşturması nedeniyle de çok sayıda şikayet aldığını belirten Başkan Fethi Yaşar, hedeflerinin 1 yıl içinde vericileri kaldırmak olduğunu söyledi. 

Yaşar ayrıca, 2012’nin son aylarında vericilerin taşınması için dönemin TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i makamında ziyaret ederek, vericilerin kaldırılmasıyla hayata geçirecekleri proje hakkında bilgi verdi. 

Ancak Yaşar, vericilerin kaldırılması yönünde adım atılmayınca, belediyenin bir süre ertelediği Şentepe’deki ‘Tepe Kule’ projesi için çalışmalara başladı. Yaklaşık 200 gecekonduyla anlaşarak yıkım işlemini tamamlayan belediye, iki etaptan oluşan...