15 / 05 / 2024

ankara tarihi konak yangın

ankara tarihi konak yangın

Yangın, gece saat 04.30 sularında Ankara Altındağ'da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hacettepe Mahallesi, Hamamönü Sokağı'nda bulunan tarihi bir konakta, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Rize'de tarihi konak paylaşılamıyor! 120 varisi var!

Rize Çamlıhemşin'de, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri birbirine düşürdü. 

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

Elazığ’daki depremde ayakta kalan 700 yıllık tarihi konak!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok bina hasar aldı. Deprem sonrası Elazığ Altunkuşak köyündeki 700 yıllık Beyoğlu Konağında bir çizik bile olmadı...

Muratpaşa'daki tarihi konağa şeritli önlem!

Anlatya'nın Muratpaşa ilçesi Balbey Mahallesi’nde bulunan tarihi konak geçtiğimiz yıllarda yanmıştı. Tescilli olduğu için kalıntılarına kimsenin dokunmadığı binaya şeritli önlem alındı.

Midyat'ta tarihi ev ve konaklar kafelere dönüştü!

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan tarihi konak ve binalar yerli ve yabancı turistlerin ilgisi nedeniyle kafe ve restoranlara dönüştü.

Tarihi Ankara evleri restore ediliyor! 

Altındağ Belediyesi, Ankara tarihi için önemli bir bölge olan Hamamarkası’nı turizme kazandırmak için restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Türk dizilerini reytinge kurban eden ev!

Beykoz’daki dizilere ev sahipliği yapan tarihi konak yapımcılara uğursuz geldi. Konak, Türk dizilerini reytinge kurban götürüyor.

Akçakoca'daki tarihi konak sağlık merkezi olacak!

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.

Çanakkale'deki Hadımoğlu Konağı kurtarılmayı bekliyor!

Çanakkale’deki tarihi Hadımoğlu Konağı müze olması için 1996’da Bayramiç Kaymakamlığı’na devredildi. Devrinden bir süre sonra ziyarete kapatılan tarihi konak yıllardır kurtarılmayı bekliyor.

ankara tarihi konak yangın Haberi

ankara tarihi konak yangın

Başkent'te tarihi bir konakta çıkan yangın paniğe neden oldu. Kısa sürede alevlere teslim olan konak, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Yangın, gece saat 04.30 sularında Altındağ ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hacettepe Mahallesi, Hamamönü Sokağı'nda bulunan tarihi bir konakta, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede bütün konağı saran alevler, yan tarafta bulunan lokantanın çatısına da sıçradı. Yangını, o sırada devriye gezen polis ekipleri fark etti.


Polis ekiplerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangına müdahale etti. Merpenle çatıya çıkan itfaiye erleri, alevleri kontrol altına aldıktan sonra konağın kapısını kırarak içeri girdi. Yangın, çevredeki diğer tarihi binalara sıçramadan söndürüldü. Yangında yaralanan bulunmazken, birbirine komşu 2 konakta maddi hasar meydana geldi.


Polis ekipleri, şüpheli gördükleri bir şahsı gözaltına...