30 / 07 / 2024

ankara ulus çankırı caddesi metruk bina yıkımı

ankara ulus çankırı caddesi metruk bina yıkımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında, İsmet paşa Mahallesi' ndeki metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Proje kapsamında 30 binanın yıkımı gerçekleştirildi...

Çankırı'da son 5 yılda satılan ve kiralanan Hazine arazileri TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Çankırı'da son beş senede Hazineye ait arazilerden satılan ve kiralananlarla ilgili soru önergesi verdi. 

Çankırı Obruklu Köy yeni yerine taşınacak!

Çankırı'da Obruklu köyün sakinleri için eski yerleşim yerine iki kilometre uzaklıkta, Ankara yolu üzerinde 65 konut ve 45 ahırdan oluşan modern bir köy inşa ediliyor.

Çankırı, konumuyla yatırımcıların iştahını kabartıyor!

Çankırı’nın, Ankara ve İstanbul gibi metropollere yakın olması ve teşvikte 5’inci bölge desteklerinden faydalanması, yatırımcıları Çankırı’ya çekiyor. İldeki organize sanayi bölgeleri özellikle konumlarıyla yatırımcıların iştahını kabartıyor...

Ankara Çankırı Caddesi yenilendi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankırı Caddesi'ni baştan aşağı yeniledi.

Ankara Ulus'a 2 yeraltı tüneli geliyor!

Ankara Ulus’ta trafiğin yer altına alınarak, meydanın yayalaştırılması projesi için çalışmalar başlatıldı. Ön hazırlığının yapılmasının ardından projeye ilk kazma vurulacak.

Ankara Çankırı Caddesi kamulaştırılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Periscope'deki sosyal medya hesabından Ankaralıların sorularını yanıtladı. Gökçek, Çankırı Caddesi'nin kamulaştırılacağını söyledi.

Ankara Ulus'taki pavyonlar kapatılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ulus’taki pavyonlardan çok acayip şikayetler geliyor. Zaten orada kamulaştırma faaliyetleri devam ediyor. Özellikle bizim yeni bir projemiz var; Çankırı Caddesi’ni kamulaştıracağız. Bu konuda hükümetimiz bize kaynak sağlayacak" dedi.

Çankırı-Şabanözü OSB doğalgaz hattı için acele kamulaştırma!

Çankırı/Şabanözü OSB Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Ankara ve Çankırı İlleri Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı

TOKİ Ankara Çankırı 571 konut ihalesi 23 Haziran'da!

Ankara Belediye Başkanı İrfan Dinç'in girişimleri ile Başbakanlık TOKİ tarafından Çankırı'daki emeklilere yönelik başlatılan konut projesinin ihale ilanı yayınlandı.

Çankırı Güzelyurt Sosyal Hizmet Binası açıldı!

Ankara ilinin Çankırı ilçesinde bulunan Saçak Beldesi’ne bağlı Güzelyurt Mahallesine yaptırılan Sosyal Hizmet Binası’nın açılışında protokol ve vatandaşlar bir araya geldi.

Ankara ve Çankırı'da elektrik kesintisi 28 Eylül!

Ankara ve Çankırı'nın bazı kesimlerinde planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları kapsamında 28 Eylül'de elektrik kesintisi uygulanacak.

Ankara Ulus yeni imar planı onaylandı mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 21 Haziran Pazar günü yaptığı "olağanüstü" toplantıda kabul ettiği, 'Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi' projesiyle ilgili aldığı yeni imar planı, dün yürürlüğe girdi.

Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi imar planı onaylandı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 21 Haziran Pazar günü yaptığı "olağanüstü" toplantıda kabul ettiği, 'Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi' projesiyle ilgili aldığı yeni imar planı, dün yürürlüğe girdi.

ankara ulus çankırı caddesi metruk bina yıkımı Haberi

ankara ulus çankırı caddesi metruk bina yıkımı


Ankara Ulus’taki “Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” devam ediyor. Proje kapsamında Hacı Bayram Camisi yakınındaki 60 metruk yapı yıkılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında, İsmetpaşa Mahallesindeki metruk yapıların yıkımını sürdürüyor.  Proje kapsamında Hükümet Caddesi ile Çankırı Caddesi arasında kalan bölgede tarihi özelliği bulunmayan ve metruk haldeki 30 binanın yıkımı gerçekleştirildi.


Bölgenin tarihi dokusu ve kent estetiği gözetilerek yıkılmasına karar verilen 60 yapıdan 30’unun ortadan kaldırıldığını belirten yetkililer, yıkım işlemlerinin yeni yıl öncesinde tamamlanacağını ifade ettiler.

Tarihi doku ve tarihi yapıların korunmasına özen gösterildiğine dikkat çeken yetkililer, tescilli 8 adet yapının aslına sadık kalınarak restore edilmek üzere koruma altına alındığını, bölgede yer alan tarihi bir caminin de restore edilmek üzere muhafaza edildiğini kaydettiler. 

Hacı Bayram Camii ve...