28 / 04 / 2024

ankara yapıları

ankara yapıları

Yaşanan acılar sonrası ülke çapında yerleşen deprem bilinci, deprem kuşağı üzerinde yer almamasına karşın Başkent Ankara'da da yapıların çok daha sağlam inşa edilmesini sağladı.

Ankara'da çok daha dayanıklı yapılar inşa ediliyor!

Yaşanan acılar sonrası ülke çapında yerleşen deprem bilinci, deprem kuşağı üzerinde yer almamasına karşın Ankara'da da yapıların çok daha sağlam inşa edilmesini sağladı.

Başkent'teki her yapı depreme karşı hazır olmalı!

YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya,"Oluşturulacak deprem master planı ile Türkiye ve dolayısıyla da Başkent'teki her yapının olası depremlere karşı hazırlanması gerekiyor" dedi.

Ankara Şirindere'deki metruk yapılar yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şirindere'de bulunan metruk yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Ankara’da suçluların barındığı metruk yapılar yıkıldı!

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat ile Ankara'da suç ve suçlulara barınma alanı sağlayan metruk yapıların yıkılması için harekete geçirildi. 

Pursaklar'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Ankara Pursaklar Belediyesi'nce imara aykırı  ve izinsiz yapıldığı tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı. 

Ankara'daki metruk yapılar yıkılıyor!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk yapılar yıkılıyor.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Kızılcahamam'da riskli yapılar yıkılıyor!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapılar yıkılıyor.

Ankara İskitler'deki kaçak yapılar için yıkım tebligatı!

Altındağ Belediyesi, İskitler'de bulunan metruk yapıların sahiplerine tahliye tebligatı gönderdi ve binaları yıkmalarını istedi.

TOKİ Kuzey Ankara projesinde metruk yapılar için yıkım kararı!

Ankara Büyükşehir Belediye Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi sınırları içinde kalan metruk yapılar için yıkım kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. 

TOKİ Kuzey Ankara projesinde metruk yapılar kaldırılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi sınırları içinde kalan metruk yapıların kaldırılacağı açıklandı.

Ankara Gölbaşı'da metruk yapılar yıkılıyor!

Ankara Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgedeki metruk yapıları yıkıyor. Son olarak Selametli Mahallesi'ndeki tehlikeli binaların yıkımı gerçekleşti.

Yeni yapılar için rejim değişikliğine gidiliyor!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin açıklamalar yaptı. Candan, simgesel yapılarının yıkıldığını ve yeni inşa edilen okul, hükümet konağı, adalet sarayı gibi yapılar için rejim değişikliğine doğru gidildiğini belirtti.

Başkent Emlak Konutları Ankara satışları!

Başkent Emlak Konutları Ankara satışları yarın yapılacak lansmanla birlikte başlıyor. Başkent Emlak Konutları'nda konut ve ticaret alanları yer alıyor...

Ankara’daki tarihi yapıların yıkımı protesto edildi!

Ankara’daki tarihi yapıların yıkımı 240 akademisyen tarafından protesto edildi. Meslek kuruluşlarının yöneticileri, eğitim kurumlarındaki akademisyenler ve araştırmacılar ortak imza ile açıklama da yaptı.

ankara yapıları Haberi

ankara yapıları

Yaşanan acılar sonrası ülke çapında yerleşen deprem bilinci, deprem kuşağı üzerinde yer almamasına karşın Başkent Ankara'da da yapıların çok daha sağlam inşa edilmesini sağladı. Ankaralı sektör temsilcileri, yeni nesil projelerde çok daha dayanıklı ve sağlam binalar üzerinde çalışmalar yaptıklarını ancak kentteki genel bir çalışma için 'master plan'ın gerekli olduğunu belirtiyor. 12 Kasım 1999'da 894 kişinin yaşamını yitirdiği Düzce Depremi'nin 16'ncı yıldönümünde "Türkiye olası bir depreme hazır mı?" sorusu yeniden gündeme geldi. "Deprem değil bina öldürür" tespiti son yıllarda inşaat sektörünün kendini baştan sona yenilemesini sağlarken, kentler de bu anlayışla sağlamlaşma sürecine girdi. Bu dönüşüm sürecinden Başkent'in de etkilendiğini vurgulayan YP inşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, dördüncü derece deprem bölgesi Ankara'da da yapıların daha sağlam ve kaliteli üretilmeye...