03 / 05 / 2024

Ankara yapılaşması

Ankara yapılaşması

Büyük kentlerin daha çok varoşlarını çeviren devasa çok katlı ve lüks konutlara talep az ama, yapılaşma Başkent Ankara'da hızla devam ediyor...

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Atatürk Orman Çiftliği yapılaşmaya açılmayacak!

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nden, Etimesgut'ta tarımsal üretim alanı olan Atatürk Orman Çiftliği Birinci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı'nın "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasına izin çıkmadı. 

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Ankara 6. İdare Mahkemesi'nden AOÇ'taki yapılaşmaya dur!

Atatürk Orman Çiftliği’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararı ile hayata geçirilecek yapılaşmaya mahkemeden red geldi.

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Çakırlar bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan halk buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ''Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım'' dedi.

Nitelikli yapılaşma için yetki belgesi verilecek!

TBMM Çevre Komisyonu'nda Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Buna göre, nitelikli yapılaşmanın sağlanabilmesi ve müteahhitlerin ihtisaslaşmasının sağlanması için yetki belgeleri verilecek.

Mamak'ta kaçak yapılaşmaya neşter!

Ankara'nın Mamak ilçesi kentsel dönüşüm projeleriyle sil baştan yenilendi. 210 gecekondunun yıkıldığı ilçede kaçak yapılaşmaya son veriliyor.

İzmir'in yapılaşmasında deprem riski!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen konferansta konuştu. Ercan, "İzmir'de depremsellik açısından yapılaşmanın yüzde 45'i çok kötü, yüzde 20'si ise kötü. İyi olan ise sadece yüzde 15'' dedi.

Çirkin yapılaşma İstanbul'un potansiyelini geriletiyor!

Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Gençlik Festivali"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un çirkin yapılaşması olmasa dünyada hiçbir şehirle mukayese edilmeyeceğini söyledi...

Yapılaşma Başkentlilerin şehir kavramını şekillendirecek!

Wind Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tabak, Ankara’nın gelişimini sürdürdüğünü ve artık merkez kavramının da değiştiğini anlattı. Tabak, “Yaşamkent, Çayyolu ve Temelli istikametine doğru ilerleyen yapılaşma, ilerleyen dönemde Başkentlilerin şehir kavramını şekillendirecek” diye konuştu.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın yapılaşmasına itiraz!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı yapılaşmaya açıldı. Kadıköy Belediyesi, plana itiraz etti. Projede 'yüzen iskele' kısmına yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Ankara yapılaşması Haberi

Ankara yapılaşması

Büyük kentlerin daha çok varoşlarını çeviren devasa çok katlı ve lüks konutlara talep az ama, yapılaşma Başkent Ankara'da hızla devam ediyor... Örneğin, Ümitköy, İncek ve Angora evleri çevresindeki çok katlı yapılanma bozkırın ortasında farklı bir görüntü sergiliyor. Ankara'da 40-50 aya varan taksitle satılan bu lüks ve çok katlı konutlar görüntü olarak çevreye ayrı bir güzellik de katıyor. Ankara Konut Piyasasında, gayrimenkule olan arz ve talep dışında, kentsel dönüşüm projeleri ile yeni bir görünüme bürünen semtler ve lüks konutlara ev sahipliği yapan yeni yaşam alanları dikkat çekiyor. 


Türkiye genelinde konut fiyatları durmuyor, adeta uçuyor. Yılın ilk 6 ayında sürekli artış trendi gösteren konut fiyatları döviz ve faizlerdeki yükselişe paralel olarak Temmuz ayı göstergelerine göre; yiizde 18.7 oranında arttı. Konut fiyatlarının en...