02 / 05 / 2024

ankara yenimahalle teleferiği iptal

ankara yenimahalle teleferiği iptal

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Şentepe-Yenimahalle arasına teleferik hattı inşa edilmesine yönelik kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda olumsuz karar çıktı...

Ankara Yenimahalle Belediyesi'nden kira ödemelerine yüzde 50 indirim!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, 2021 yılı ilk meclis toplantısında belediyeye ait mülkler için kira ödemelerinde yüzde 50 indirim yapılmasına karar verdi. 

Ankara Yenimahalle'de Temizlik İşleri Müdürlüğü binası inşa ediliyor!

Ankara Yenimahalle'de inşa edilen Temizlik İşleri Müdürlüğü binası inşaatında sona gelindi.

Ankara Yenimahalle'de iş yerinin zemini çöktü! 

Ankara Yenimahalle ilçesinde, bitişiğinde temel kazısı yapılan 2 katlı hırdavatçı dükkanında çökme meydana geldi. İş yerinin, bitişiğindeki inşaat çalışması sebebiyle zeminin boşalarak çöktüğü belirtildi...

TOKİ Ankara Yenimahalle projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Yenimahalle 2020 projesi için ÇED süreci başladı.

TOKİ Ankara Yenimahalle kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Yenimahalle Yakacık projesinde yer alan konutların kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara Yenimahalle 2019 kura çekilişi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Yenimahalle 2019 projesinde yer alan konutların kura çekilişi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara Yenimahalle 2019 kura çekilişi ne zaman?

Ankara Yenimahalle Yakacık'ta TOKİ tarafından 50 bin sosyal kampanyası kapsamında 451 konut inşa edilecek. TOKİ Ankara Yenimahalle 2019 kura tarihi açıklandı. Peki TOKİ Ankara Yenimahalle 2019 kura çekilişi ne zaman? İşte yanıtı...

Ankara Yenimahalle'de 7.8 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, İvedik mevkiideki 2 arsasını ihale usulü ile satışa sunuyor. Arsalar için ihale 9 Kasım'da gerçekleşecek..

Ankara Yenimahalle'deki 7 gayrimenkulün ihale tarihi değişti!

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara Yenimahalle'deki 7 gayrimenkulün son teklif verme günü değişti. Yeni tarih 22 Eylül 2017 oldu..

TİGEM'den Ankara Yenimahalle'de kiralık dükkan ihalesi!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Ankara Yenimahalle İlçesi Atatürk Orman Çiftliği Mahallesi'nde bulunan toplam 23 bin 525 metrekarelik alanı 5 yıllığına kiraya verecek.

Ankara Yenimahalle'de 2 imar planı değişikliği!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ankara Yenimahalle'deki 1 parsele ve 13 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini Resmi Gazete'de yayınladı.

Türk Kızılayı'ndan Ankara Yenimahalle'de konut inşaatı ihalesi!

Türk Kızılayı, Ankara Yenimahalle Gazi Mahallesi'nde yer alan taşınmaz üzerine konut inşaatı yaptırılması için proje ihalesi yapıyor..

ÖİB'den Ankara Yenimahalle'de 11 özelleştirme!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara Yenimahalle'deki 11 gayrimenkulü satış yöntemiyle özelleştiriyor. Özelleştirmeler için son teklif verme tarihi 26 Nisan 2017 olarak belirledi.

ankara yenimahalle teleferiği iptal Haberi

ankara yenimahalle teleferiği iptal


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Şentepe-Yenimahalle arasına teleferik hattı inşa edilmesine yönelik kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda olumsuz karar çıktı. Raporda teleferik hattının toplu taşıma ve turizm amacına hizmet edemeyeceği, gereksiz ve pahalı olacağı belirtildi. Raporda, teleferik kararının bölge ihtiyaçlarına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmadığı görüşüne yer verildi. Teleferik hattının bir ulaşım ana planına göre yapılmadığının ifade edildiği kararda istasyon noktaları belirlenirken bölgeye ilişkin bir çalışma yapılmadığının yanı sıra kent ve ulaşım ağı bütünlüğünün dikkate alınmadığı da vurgulandı.


Şehir Plancısı Tahir Çalgüner, Teleferik projesi ile ilgili bilirkişi raporunu ve yakın zamanda mahkeme tarafından iptal edilen Güneykent projesini değerlendirdi.


İptaller gerekçe gösterip AUAP 2038 devreye sokulabilir


Mevcut üst ölçekli ulaşım planına uygun olmayan tüm projelerin...