26 / 05 / 2024

Ankara yüksek kira protestoları

Ankara yüksek kira protestoları

Ankara'da bir grup öğrenci yüksek kiraları protesto etmek için eylem düzenledi. 

Yüksek kira bedelleri bunu da yaptırdı! Apartman ortak alanı kiralayanlara mahkeme yolu açılıyor!

Günümüzde yüksek kira bedelleri ve artan maliyetler karşısında kat malikleri ortak alanları kiraya verip maddi kaynak sağlayarak, apartmanların ya da sitelerin giderlerini karşılamak yoluna sıklıkla başvurmaya başladı. Bu durum mahkeme yolunu açıyor.

Kira getirisi en yüksek 10 şehir! Listedeki sürprizler şaşırttı!

Yeni bir konut almak isteyen yatırımcılar kira getirisi yüksek olan şehirleri merak ederken en yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almadı. İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir...

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Yüksek kira gelirleri ticari gayrimenkule talebi artırdı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç yaptığı açıklamada yüksek kira gelirleri, yeni yapı stoku ve arzın az olması nedeniyle değerlenme oranlarının yüksekliğinin yatırımcıları ticari gayrimenkule yönelttiğini söyledi.

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili verdiği soru önergesine 6,5 ay sonra yanıt geldi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 2013’te temeli atılan ve 2016’da bitmesi öngörülen projenin 2027’de biteceği yanıtını verdi.

Antalya Meidan Plaza'da yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı!

Akdeniz bölgesinde yatırım ve yaşam değeri yüksek projeleri hayata geçiren Aderan Global, Meidan Plaza projesi yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı sunuyor. İşte ayrıntılar...

Yüksek kira artışları esnafa kepenk kapattırdı!

Ocak ayı itibariyle geçerli olan yeni asgari ücretin işverene olan etkileri tartışma konusu olmaya devam ederken, yüksek kiralar da esnafın belini büktü.

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti!

Merakla beklenen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti. Gerçekleştirilen sefere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri bunu da yaptı: Ya evi boşalt ya da farkı öde!

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri yeni bir yol buldu. Kiracılardan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip alacaklı davası açan ev sahibi  ''ya geçmiş farklı öde ya da evi boşalt' diyerek kiracılarından yüksek kira talep ediyor.

Yüksek ev kiralarına ilişkin şikayetler arttı: Sokaklarda mı yaşayalım?

Yüksek enflasyonla birlikte herkesin gündeminde olan yüksek kira fiyatları, yaşanan deprem felaketiyle birlikte tırmanışa geçti. Kira zamlarıyla ilgili Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerde ciddi oranda artış yaşandı.

Ankara yüksek kira protestoları Haberi

Ankara yüksek kira protestoları

Artan ev kiraları ve yurtlardaki kapasite sorunu nedeniyle kalacak yer bulamadıkları gerekçesiyle ‘Barınamıyoruz' eylemi gerçekleştiren öğrenciler, Ankara Ulus'ta düzenlenmesi planlanan ama Ankara Valiliği'nin uygun görülmediğini açıkladığı eylem için İstanbul ve İzmir'den yola çıktı. Ancak öğrenciler Ankara girişinde durduruldu.

Sputniknews'te yer alan habere göre; 'Barınamıyoruz Hareketi'nden yapılan açıklamada gözaltı sayısının 80'e yakın olduğu, kent dışından ve Ankara içinden Ulus Meydanı'na ulaşmaya çalışanların gözaltına alındığı belirtildi. 

Hollanda'da konut azlığı ve kiralar protesto...