03 / 05 / 2024

ankarada jeotermal kaynaklar kullanımı

ankarada jeotermal kaynaklar kullanımı

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin jeotermal kaynakların seracılıkta kullanımı ile sektörün hızlı bir gelişim sürecine gireceğini bildirdi.

Yozgat Sorgun'daki jeotermal su yatırımcı bekliyor!

Türkiye'nin zengin yer altı kaynaklarına sahip Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, İl Özel İdaresi tarafından açılan kuyulardan elde edilen jeotermal su, yatırımcıların ilgisini bekliyor.

Yozgat Sorgun'da konutlar jeotermal enerjiyle ısınacak!

Türkiye’nin önemli yer altı jeotermal kaynaklarına sahip olan Yozgat’ın Sorgun ilçesinde vatandaşlar tam otomasyonlu jeotermal enerji sistemi ile aylık yaklaşık 220 liraya evlerini ısıtıyorlar.

Antalya'da jeotermal alanlar ihale edilecek!

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Antalya'da bulunan 6 jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular ruhsat sahalarını ihaleye çıkarıyor. İhale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türker Naslı:Ankara'da seracılıkta jeotermal kaynaklar kullanılmalı!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin jeotermal kaynakların seracılıkta kullanımı ile sektörün hızlı bir gelişim sürecine gireceğini bildirdi.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali tamamlanıyor!

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal santrali “Yüksek Elektrik Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” ağustos ayında tamamlanıyor.

Uşak Kayaağıl Jeotermal Tesisleri'nde sona gelindi!

Uşak Kayaağıl Jeotermal Tesislerinde yapımını sürdürdüğü yeni market, restoran ve yeni apartlarda sona gelindi. Yakın bir zamanda çalışmaları bitecek tesisler ile termalin hedefler doğrultusunda daha iyi bir konuma gelmesi düşünülüyor.

Uşak'ta jeotermal atağı!

Uşak Belediyesi'nin Kayaağıl Jeotermal Tesisleri'nde yapımını sürdürdüğü yeni market, restoran ve apartlarda sona gelindi. Kenti marka şehir yapmak adına çalışmalar yapan Uşak Belediyesi, termalde cazibe merkezi hedefiyle tesisleşme atağına geçti.

Elazığ'da 4 jeotermal ihalesi yapılacak!

Elazığ İl Özel İdaresi Encümeni, Sivrice ve Merkez ilçelerinde bulunan jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama sahalarını ihaleye çıkartıyor. İhaleler 7 Temmuz 2015 tarihinde saat 10:00'da başlayacak.

Bursa'da 4 jeotermal ihalesi yapılacak!

Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Büyükorhan, Osmangazi, Orhangazi ve İnegöl'de bulunan 4 jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli suları ihaleye çıkartıyor. ihale 23 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Afyonkarahisar'da 7 jeotermal ihalesi yapılacak!

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, 6 ilçede bulunan 7 adet Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatlı sahanını ve Doğal Mineralli Su Arama Ruhsat sahasını ihaleye çıkartıyor. İhaleleri 10 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Adana'da 3 jeotermal kaynak sahası ihale edilecek!

Adana Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kozan, Ceyhan ve Karaisalı'da bulunan jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ruhsatlarını toplam 98 bin 341,02 TL'ye ihaleye çıkartıyor.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santralinin açılışı yapıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı. Güriş Holding’e ait santrale holdingin Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi..

Pirelli Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü'ne Turan Barış Arpacı geldi!

Premium lastik segmentinin lideri Türk Pirelli bünyesine deneyimli bir ismi daha kattı. Pirelli Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevine Turan Barış Arpacı getirildi.

ankarada jeotermal kaynaklar kullanımı Haberi

ankarada jeotermal kaynaklar kullanımı

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin jeotermal kaynakların seracılıkta kullanımı ile sektörün hızlı bir gelişim sürecine gireceğini bildirdi.


En önemli gider kalemi olan ısıtma masraflarının, uzun kış mevsiminin hüküm sürdüğü Ankara’da seracılığın gelişimine engel oluşturduğunu belirten Naslı, termal kaynakların kullanımı ile bu sorunun çözüleceğini ve seracılığın karlı bir iş haline geleceğini söyledi.


Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, 5.2 milyonluk nüfusu dolayısıyla tarım ürünlerinde yüksek boyutlarda tüketim talebi bulunan Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin termal kaynakların sera ısıtmasında kullanımının yaygınlaştırılması ile jeotermal tarımın hızlı bir gelişim içine gireceğini bildirdi.


Türker Naslı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 8 Mayıs 2015 tarihinde yapılan protokolle, ülke genelinde jeotermal seracılığın geliştirilmesi çalışmalarına başlandığına işaret ederek, bu...