07 / 05 / 2024

ankarada Uzay ve Havacılık İhtisas OSB mi kurulacak

ankarada Uzay ve Havacılık İhtisas OSB mi kurulacak

Uzay ve Havacılık İhtisas OSB, havacılık, uzay ve alt sektörlerin bir alanda yer alacağı, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli, ileri teknolojilere dayalı ürünlerin üretileceği dünyanın sayılı havacılık merkezlerinden biri olmaya aday...

ASELSAN'dan 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki yeni sözleşme!

ASELSAN ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) uçak modernizasyonu ile ilgili 20,7 milyar lira ve 1,2 milyar dolarlık iki sözleşme imzalandı.

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Yalmancan tarafından kuruldu.

2023 TEKNOFEST nerede? TEKNOFEST 2023 ücretli mi? TEKNOFEST 2023 nasıl ziyaret edilir?

TEKNOFEST gündemde yer alan konulardan biridir. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılım sağlamak isteyen vatandaşlar, soru sormaya başladı. İşte TEKNOFEST hakkında merak edilenler!

İş arayanlar dikkat! Kamuya, bekçiden şoföre, sağlıkçıdan uzman yardımcısı ve aşçıya yüzlerce personel alınıyor!

Kamu kurum ve kuruluşları, aralarında uzay teknolojileri uzman yardımcısı, vergi müfettiş yardımcısı, çalışma uzman yardımcısı, mahalle çarşı bekçisi ile şoförün de olduğu kadrolar için yüzlerce personel alınacak.

Uzay ve savunma sanayinin incisi oldu! Halka arzda rekor kırıldı! 

Uzay ve savunma sanayii alanında güçlü isimlerden biri olan SDT, yüzde 21,12’lik bölümünü halka arz etti.

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! İşte o şirket hakkında bilinmesi gerekenler!

Son dönemlerde yıldızı iyice parlayan borsaya bir şirket daha geliyor. SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, halka arzda talep toplama sürecine başladı. Peki bu şirketin yöneticisi neler açıkladı?

Uzay Arge Mimarlık İnşaat Danışmanlık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Arge Mimarlık İnşaat Danışmanlık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Eçin tarafından kuruldu.

Arte Mülk Yönetimi Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arte Mülk Yönetimi Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Batuhan Baş, Onur Kaymakbayraktar ve Uzay Keskin ortaklığında kuruldu.

Ete gelen zamlar sonrası Et ve Süt Kurumu'nda flaş değişiklik! Uzun kuyruklar sonunu getirdi

Et ve Süt Kurumu'nun kırmızı ete yaptığı yüzde 50'yi bulan zamlar dar ve orta gelirli vatandaşın cüzdanını zora soktu. Et ve Süt Kurumu önünde uzayıp giden kuyruklar nedeniyle kurumda flaş bir değişim yaşandı.

Uzay oteli geliyor: 2027'de açılacak!

2027'de uzay oteli açılacak. Böylece, 6 yıl sonra isteyen ve imkanı olan vatandaşlar tatil planlarına uzayı da dahil edebilecek. Otel, 280 müşterinin konaklayacağı şekilde hayata geçiriliyor...

Rusya ve Çin, Ay'da ortak bir uzay istasyonu inşa etmeyi planlıyor!

Rusya ve Çin Salı günü Ay'da ortak bir uzay istasyonu kurmayı planladıklarını duyurdu.

Uzay Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Oğulcan Gültekin ve Sabit Hacılarlı ortaklığında kuruldu.

Ulaşım projelerinde hedef ilk 10'a girmek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 ’de kara, hava, demir ve denizyolu ile birlikte uzay ve haberleşme projelerine ağırlık vereceklerini söyledi. Karaismailoğlu, Türkiye’nin bu alanlarda ilk 10 ülke arasında yer alacağını ifade etti.

ankarada Uzay ve Havacılık İhtisas OSB mi kurulacak Haberi

ankarada Uzay ve Havacılık İhtisas OSB mi kurulacak



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Havacılık, uzay ve alt sektörlerin bir alanda yer alacağı, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli, ileri teknolojilere dayalı ürünlerin üretileceği, nitelikli işgücüne sahip dünyanın sayılı havacılık merkezlerinden biri olmaya aday söz konusu OSB'nin, başkentin Kazan ilçesinde 7 milyon 230 bin metrekarelik alanda kurulduğunu belirten Işık, "İhracat, ciro ve Ar-Ge harcamaları gibi çeşitli büyüklükler açısından en yüksek değerlere sahip 40 savunma sanayi firmasının 23'ünün başkentte bulunması dolayısıyla Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Ankara'da kurulması ihtiyacı doğmuştur" diye konuştu.


Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin kurucu ortakları arasında Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Ankara Sanayi Odası ve Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçıları...