27 / 04 / 2024

Uzay ve savunma sanayinin incisi oldu! Halka arzda rekor kırıldı! 

Uzay ve savunma sanayinin incisi oldu! Halka arzda rekor kırıldı! 

Uzay ve savunma sanayii alanında güçlü isimlerden biri olan SDT, yüzde 21,12’lik bölümünü halka arz etti.



Halka arz, bir şirketin çeşitli yatırımcılara hisse senetlerini satarak para toplama işlemidir. Bu işlem, genellikle bir şirketin büyümesi ve yeni yatırımlar yapabilmesi için yapılır. Halka arz sırasında, şirket hisse senetlerini belirli bir fiyat üzerinden satar ve bu fiyat, genellikle şirketin değerinin bir yansımasıdır. Halka arz sonrasında, hisse senetleri borsada işlem görmeye başlar ve yatırımcılar bu hisse senetlerini alıp satabilirler. Halka arz, bir şirketin büyümesine yardımcı olurken, aynı zamanda şirketin kontrolünü azaltır ve daha fazla şeffaflık getirir.

Uzay ve savunma sanayinin incisi oldu! Halka arzda rekor kırıldı! 
SDT'den yapılan açıklamaya göre, halka arz, Türkiye’nin yenilikçi aracı kurumlarından İnfo Yatırım liderliğinde toplam 32 üyeli aracı kurumun var olduğu konsorsiyum aracılığıyla 28-29 Aralık tarihlerinde Borsa İstanbul’da “Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemi ile yapıldı. SDT’nin halka arz büyüklüğü 392 milyon TL olarak gerçekleşti. Halka arza filtrelenmemiş 902 bin 98 yatırımcı başvurusu ile yapılırken, filtrelenmiş yatırımcı sayısı 838 bin 560 kişi oldu ve talep toplama yöntemiyle halka arz katılımcı sayısında rekor kırıldı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön