10 / 05 / 2024

Uzay ve savunma sanayinin incisi oldu! Halka arzda rekor kırıldı! 

Uzay ve savunma sanayinin incisi oldu! Halka arzda rekor kırıldı! 

Uzay ve savunma sanayii alanında güçlü isimlerden biri olan SDT, yüzde 21,12’lik bölümünü halka arz etti.



Halka arzda hisse payına fiyat 32 TL olarak tespit edildi. Şirket çalışanlarına tahsisat tutarının yaklaşık 2,2 misli, bireysel yatırımcılara tahsisat tutarının yaklaşık 11,2 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsisat tutarının yaklaşık 36,0 misli, yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsisat tutarının  5,8 misli olmak üzere toplamda 20,5 kat filtrelenmemiş talep geldi.

Uzay ve savunma sanayinin incisi oldu! Halka arzda rekor kırıldı! 

"Halka arzdan ele geçen kaynakla yeni tesisi hayata geçirmeyi planlıyoruz"

Açıklamada söylemlerine yer verilen SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Ömer Korkut, kendilerini Türk savunma sanayisinde orta derece bir firma olarak konumlandırdıklarını belirterek, son 5 yılda yakalanan istikrarlı büyümeyi devam ettirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Mevcut işlerin yürütüldüğü yaklaşık 4 bin 700 metrekare kapalı saha sahip tesislerin sağlanan büyüme nedeniyle kendilerine yetmediğini ve halka arzdan elde edilen kaynakla da ortalama 300 milyon TL yatırım bütçeli  Ankara  HAB’taki 28 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni tesisi hayata geçirmeyi planladıklarını aktardı.

Uydu ve uzay sahasındaki çalışmaların SDT için çok önemli olduğunu ve ihracat başarısı da elde ettiklerini, bununla birlikte Anka, Atak, Hürkuş'un da içlerinde bulunduğu Türkiye'nin milli hava platformlarının çoğunda SDT ürünlerinin yer aldığını söyleyen Korkut, radar, elektronik harp ve haberleşme sistemleri, veri kayıt, silah ve platform  yönetim sistemleri, simülasyon projeleri, pod seri üretim projeleri, uçak durdurucu sistemleri, iş ortaklıkları aracılığıyla da jammer projelerini tamamladıklarını ve  ihracat başarılarına imza atmaya başladıklarını bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön