07 / 05 / 2024

ankaralı emlakcılara kentsel dönüşüm

ankaralı emlakcılara kentsel dönüşüm

Ankara'da ilk kez emlakçılara yönelik olarak kentsel dönüşüm ve yasal mevzuat konulu panel düzenlendi.

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

İzmirlilere kentsel dönüşüm müjdesi! 60 hektarlık alanın tamamı dönüştürülecek!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, seçildiği günden bu güne yaptığı çalışmaları anlatarak, Bayraklılara kentsel dönüşüm müjdesini verdi.

Ankaralılara son dakika müjdesi! Ücretsiz Nostaljik Tramvay seferlere başladı! İşte nostaljik tramvay geçiş güzergahları

Ankaralılara resmen son dakika müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre başkentteki Nostaljik Tramvay seferlere başladı. Peki, Gölbaşı nostaljik tramvay güzergahı neresi? Ankara'daki nostaljik tramvay hangi duraklardan geçecek? İşte nostaljik tramvay geçiş güzergahları...

Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı!

KİPTAŞ tarafından Güngören'de temeli atılan Doğakent kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulunan  Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Güngören'de kentsel dönüşüm ile vatandaşlara 3 milyon TL yardım yapılacak!

Güngören Belediyesi, ilçe genelinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde anlaşma sağlanan vatandaşlara 3 milyon TL yardım yapılacağını açıkladı. 

Anketler de kentsel dönüşümü gösteriyor!

İstanbul Ekonomi Araştırması’nın yaptırdığı Türkiye raporunun gündeminde 'deprem' vardı. Anket çalışmalarında katılımcılara kentsel dönüşümle ilgili sorular soruldu...

Diyarbakır Bağlar'daki kentsel dönüşüm vatandaşlara anlatılacak!

Diyarbakır''ın Bağlar ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi için, vatandaşlara anlatılması amacıyla belediye tarafından  irtibat bürosu kurulacak.

Depreme karşı güvenli yapılara kentsel dönüşümle kavuşabiliriz!

GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Topraklarının büyük bir bölümü deprem kuşağında yer alan Türkiye’de, depreme hazırlıklı olmamız için kentsel dönüşüm tek çare. İçinde bulunduğumuz süreçte güvenli ve sağlıklı yapılara hızla kavuşmamız kentsel dönüşümle mümkün" diye konuştu...

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sağlıklı yapılara kavuşabiliriz!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nın da katkısıyla, ısı, su, ses ve yangın yalıtımını kaliteli malzeme ve uzman uygulamalarla gerçekleştirirsek, dayanıklı, sağlıklı ve konforlu yapılara kavuşabiliriz" diye konuştu...

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile güvenli yapılara kavuşmamız hızlanacak!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’yla ülke olarak güvenli ve sağlıklı yapılara kavuşmamız hızlanacak" dedi...

Şanlıurfa Eyyübiye'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karakoyunlu mahallesinde vatandaşlara, kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Kocaeli'de kentsel dönüşüm için temayül yoklaması yapıldı!

Gebze Belediyesi'nce halk meclisinde vatandaşlara kentsel dönüşüm ile ilgili temayül yoklaması yapıldı.

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılan vatandaşlara kira yardımları veriliyor. Bakanlık illere göre değişen ücretlerde kira yardımı yapıyor. 

ankaralı emlakcılara kentsel dönüşüm Haberi

ankaralı emlakcılara kentsel dönüşüm

Sektörde söz sahibi iki önemli firma tarafından Ankara'da ilk kez emlakçılara yönelik olarak kentsel dönüşüm ve yasal mevzuat konulu panel düzenlendi.


Crowne Plaza'da düzenlenen seminerde konuşan Gayrimenkul Hukuk Uzmanı Kudret Çöçü, kentsel dönüşüm sürecinde yaşanabilecek hukuksal sorunlar ve çözüm yolları ile ilgili bir konuşma yaptı.


Çöçü, "Kentsel dönüşüm süreci aslında insanların kafalarında büyüttüğü kadar bir somu değildir. Ruhsal bir süreçtir. İnsanların anlaşabilmeleri sürecidir. Emlakçılar olarak ne yaparsanız yapın, öncelikle insanlarla anlaşmayı sağlayın. Anlaşma sağlamadan işin içine girerseniz, sorun yaşayabilirsiniz. Süreç sizin kontrolünüzün dışına çıkabilir" diye konuştu. Çöçü, doğru bildiğimiz bir çok şeyin yanlış olduğuna da dikkat çekerek, riskli binada vatandaşlardan bir tanesinin başvurusunun yeterli olacağını, 3'te 2 çoğunluğun aranmadığını belirtti.


Sabah...