30 / 09 / 2024

ankaranın sorunu plansızlık

ankaranın sorunu plansızlık

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkent'in en büyük sorununun plansızlık olduğunu söyledi. Kentte her geçen gün yenileri kurulan AVM'leri eleştiren Yaşar, kent kültürünün de yok olduğuna dikkat çekti..

Yabancıya konut satışı Türk gençlerine haksızlık mı?

Konut fiyatları yükselirken, ev sahibi olmak zorlaşıyor. Yatırımcı Burç Okumuş gençlerden, “Abi hayatım boyunca çalışsam da ev alamayacağım” mesajları geldiğini belirtti. Birçok ülkede yabancıya konut satış yasaklandığını kaydeden Okumuş yabancıya konut satışının gençlere haksızlık olduğunu söyledi

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projelere başlayacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeden geçen 8 istasyon ve 10,9 kilometrelik Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli Metro hattında kazı çalışmalarını bitirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projeleri başlayacağız.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde! Damızlık düve yetiştiricilerine 80 milyon liralık destek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Damızlık düve yetiştiricilerine toplam 80 milyon lira hibe desteği sağladıklarını bildirdi. İşte detaylar..

SGK’dan son dakika açıklaması! Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlara yüzde 39 ila yüzde 200 arasında arttı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, genel sağlık sigortası doğrultusunda gözlük camı ve çerçeveler için ödenen tutarlarda değişiklik yaptığını açıkladı. Bunula beraber, farklı kalemlerde de artışların yapıldığı duyuruldu.

Hemen Bakın! Eğer aylık bu kadar para kazanmıyorsanız açlık sınırının altındasınız!

Türkiye’de sürekli artan enflasyonun getirdiği alım gücündeki düşüş her geçen gün artarken, açlık ve yoksulluk sınırları da daha hızlı güncellenmeye başladı. Peki ayda ne kadar para kazanmazsanız açlık sınırının altında yaşıyor ya da yoksulsunuz?

Son dakika gelişmesi! Deprem sonrası yaşanan hırsızlık olayları için bakanlık harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan depremlerin ardından hırsızlık ve yağma haberleri artmaya başladı. Yaşanan bu olayların artışı üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımlayarak, başsavcılıklara gönderdi. İşte detaylar…

Dünyanın en hızlı Apple cihazı duyuruldu! 8 Aralık 2022 fiyat listesi...

AnTuTu, Apple'ın en hızlı cihazlarının bir listesini yayınladı. Geçen ay hangi cihazlar iyi performans gösterdi?

Akıllı gözlük Nreal Air ile küçük ekranlar TV kadar olacak! 29 Eylül 2022 fiyat listesi

ABD merkezli Nreal markası, iPhone, İpad ve Mac cihazlarının ekranını zahmetsizce yansıtabileceğiniz bir arttırılmış gerçeklik (AR) gözlüğün tanıtımını yaptı. Bu gözlük sayesinde küçük ekranları dev boyutlarda görebilme imkanına sahip olabileceksiniz.  

Buğdayın hasadı hızlı ilerliyor ancak fiyatı düştü! Ekonomik kriz etkisini gösterdi

Piyasalarda artan resesyon kaygısı ve Merkez Bankalarının sert para sıkılaştırma adımları sonrasında emtia fiyatlarında düşüşler gözleniyor. Buğdayın hasadı beklenenden hızlı ilerlese de kriz fiyatın düşmesine neden oldu. İşte detaylar...

Manisa Saruhanlı Belediyesi’nin gayrimenkul satışlarında usulsüzlük iddiası!

Hurda vurgunu ile gündem olan Manisa Saruhanlı Belediyesi’nde şimdi de arsa ve gayrimenkul vurgunu patladı. İçişleri Bakanlığı, mülkiyeti Saruhanlı Belediyesi’ne ait olan pek çok arsa ve taşınmazın satışında usulsüzlük yapıldığını tespit etti.

Abdül Batur: Konak'ın en büyük sorunu yapı stokunun eski olması!

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki yatırımlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Batur, Konak'ın en büyük sorununun yapı stokunun eski olması olduğunu belirtti.

ankaranın sorunu plansızlık Haberi

ankaranın sorunu plansızlık

Yenimahalle Belediyesi'nin Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlediği 1. Büyük Ankara Kurultayı'nda konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkent'in en büyük sorununun plansızlık olduğunu söyledi. Kentte her geçen gün yenileri kurulan AVM'leri eleştiren Yaşar, "Bugün gidin Paris'e 3 tane AVM var. Bizde sadece Yenimahalle'de 27 tane AVM var. Buralardaki şirketlerin hepsi İstanbul merkezli ve vergilerini oralara ödüyorlar. 


Kent içi ticaretimiz zarar görüyor. 


Üstüne bir de kent kültürümüz yok oluyor. Çocukluğumuzun geçtiği Ulus ve Kızılay meydanlarını neredeyse kaybettik" dedi. Atatürk Orman Çiftliği'nin ve ODTÜ ormanlannın Başkent'in akciğerleri olduğunu da belirten Yaşar, "Ankara'nın bir kent ormanına ihtiyacı varken mevcutta bulunan AOÇ ve ODTÜ ormanları da her geçen gün düzensiz imar planlarından nasibini alıyor" diye konuştu. 



Hürriyet...