06 / 05 / 2024

Ankaranın yükselen bölgesi

Ankaranın yükselen bölgesi

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, TÜİK’in yaptığı araştırmada ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye’nin en zengin ili çıkan Ankara’nın son yıllarda yakaladığı kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi.

Hadımköy Sanayi Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Sanayi Bölgesi, Muhtelif Alanlara İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

DASK'ta Marmara Bölgesi zirvede: Yüzde 67’lik sigortalılık oranı!

17  Ağustos’un 24. yıl dönümünde, Zorunlu Deprem Sigortası’na dikkat çekildi. Yapılan açıklamada Marmara Bölgesi'nin yüzde 67’lik sigortalılık oranıyla zirvede olduğu belirtildi. 

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 oranında düşüş gösterdi.

Hadımköy Sanayi Bölgesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Sanayi Bölgesi, Muhtelif Alanlara İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

Bartın Eğitim Kampüsü projesiyle hazırlanan ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesine gönderilecek. Ahşap konteyner sınıfların açılışını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapacak.

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni arttı!

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi, son zamanlarda yükselen sıcaklıklar ve düşen enerji fiyatlarının bu kış kıtada gaz krizini önleyeceği umuduyla Kasım'da Ağustos'tan beri ilk kez artışa geçti.

Altın yıla damgasını vurdu! Böylesi ilk kez görüldü! Dört haftanın zirvesinde 

Üç hafta üst üste yükselen altın fiyatları yeni haftanın son gününde de değer kazanmaya devam ediyor. Altın bu haftaki yükselişine devam etmesi ile yıla damgasını vurdu. Böylesi ilk kez görüldü...

Ege Bölgesi'nde yüzde 154 arttı! Ev alacaklar dikkat! Deprem ve pandemi...

Ege Bölgesi'nde konut fiyatlarının yüzde 154'lere varan oranlarda yükseldiğinin altını çizen Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkul fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 4,1 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ocak 2022'de bir önceki aya göre yüzde 3,9, 2021 yılının ocak ayına göre de yüzde 4,1 arttı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Baykar Makina'nın Arnavutköy'deki arazisi Özel Endüstri Bölgesi oldu!

İnsansız hava aracı projeleriyle ön planda olan Baykar Makina'ya ait arazi, Cumhurbaşkanı Kararı'yla İstanbul Özel Endüstri Bölgesi kapsamına alındı. Özel endüstri bölgelerine dahil edilen firmalar önemli imkanlar buluyor. 

Ankaranın yükselen bölgesi Haberi

Ankaranın yükselen bölgesi

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, TÜİK’in yaptığı araştırmada ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye’nin en zengin ili çıkan Ankara’nın son yıllarda yakaladığı kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi.

Türker Naslı, TÜİK’in açıkladığı “Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması” verilerini değerlendirirken, 2014 itibariyle Türkiye ortalamasında yıllık 14 bin 553 lira olan fert başına ortalama kullanılabilir gelirin Ankara’da 20 bin 446 liraya ulaştığını belirtti. Ankara’nın bu gelir düzeyi ile en zengin il olduğunu belirten Naslı, fert başına gelirde Başkent’i 19 bin 62 TL ile İstanbul ve 16 bin 935 TL ile İzmir’in izlediğini kaydetti. Naslı, “Zaten; her ne kadar İstanbul ekonomik büyüklüklerde birinci sırada yer alsa da nüfusa oranlayıp fert başına ortalamalara bakıldığında, birçok kriterde Ankara birinci sırada...