28 / 04 / 2024

anlaşmalı banka

anlaşmalı banka

Tüketici kredisi ve Konut Kredisi kullandırılarak ev sahibi olunabilir. Fakat bu ikisi arasındaki en önemli fark; konut kredisi banka teminatı altındadır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Bitmemiş projeden konut kredisi kullanırken dikkat !

Tüketici kredisi ve Konut Kredisi kullandırılarak ev sahibi olunabilir. Fakat bu ikisi arasındaki en önemli fark; konut kredisi banka teminatı altındadır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor :

Bankkart Lira nasıl kullanılır? Bankkart Lira kullanırken yapılması gerekenler nelerdir?

Bankkart Lira, Ziraat Bankası'nın bir uygulaması olarak öne çıkan bir sistemdir. Bu sistem, Ziraat Bankası kredi kartı veya banka kartı olan müşterilere biriken paraları farklı yerlerde kullanma imkanı sağlamaktadır. Bankkart Lira'nın anlaşmalı üye işyerlerinde yapılan alışverişler kapsamında birike

Doğalgaza geçmek isteyen vatandaşlara taksit fırsatı! Aksa, kampanya başlattı!

Doğal gaza geçmek isteyen vatandaşlara yönelik kampanya başlatan Aksa Doğalgaz,  ocak ve şubat ayları içinde, anlaşmalı banka kredi kartlarını kullanan vatandaşlara abone bağlantı bedelinde 10 taksit fırsatı başladı.

Rusya'da ipotekli konut almak için yapılan anlaşmalı evlilikler rekor kırdı!

Rusya Noterler Odası, pandeminin gölgesinde geçen 2020'de anlaşmalı evlilik yapanların sayısının bir önceki yıla kıyasla yüzde 26 arttığını belirtti. Ülkede en çok ipotekle konut almayı planlayan çiftler anlaşmalı evlilik yapıyor.

Mal paylaşım davası ne zaman açılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '3 yıl önce anlaşmalı boşandım. Eski eşim daha sonra bir gerekçe göstererek veya göstermeyerek yeniden mal paylaşım davası açabilir mi? Boşandıktan sonra bu davayı hak edemeyeceği bir süre var mı?' sorusunu yanıtladı.

Altı banka yüzde 0.79 faizle konut kredisi kullandırıyor!

Kamu Bankaları, özel bankalar ve katılım bankalarının arasında olduğu altı banka anlaşmalı olduğu konut projeleri için firma katkı payı payı ile beraber tüketiciye %0.79 faiz oranı ile konut kredisi kullandırmaya devam ediyor.

Türkiye Finans'tan yüzde 0.75 oranlı konut finansmanı kampanyası!

Türkiye Finans Bankası Banka Gayrimenkulleri ve Anlaşmalı Toplu Konut Finansmanı kampanyaları için kar payı oranlarını yüzde 0.75’e indirdiğini açıkladı. Kampanya sınırlı sürede uygulanacak...

Bağlı konut kredisi ödemenizi durdurabilirsiniz!

Birçok inşaat firması, maketten sattığı evleri ekonomik sıkıntı sebebiyle gününde teslim edemedi. Eğer çektiğiniz kredi 'bağlı kredi' olarak geçiyorsa yani konut aldığınız firmanın anlaşmalı olduğu bir bankaysa ödediğiniz krediyi durdurma hatta anlaşmayı sona erdirme imkanınız var.

İş Bankası'ndan yüzde 0.98 faizli konut kredisi kampanyası!

İş Bankası anlaşmalı olduğu konut projeleri için yüzde 0.98 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. İş Bankasının ilgili konut kredisi hangi konutları kapsıyor?

Livera Homes'ta 0.98 vade farkı ile ev sahibi olma fırsatı!

İstanbul'un Kemerburgaz ilçesinde hayata geçirilecek Livera Homes projesinden ev sahibi olmak isteyenler anlaşmalı bankalardan aylık 0.98 vade farkı ile 120 aya kadar konut kredisi kullanabiliyor.

Kemerburgaz Livera Homes'ta fiyatlar 490 bin TL'den başlıyor! 

Fimar Yapı tarafından Kemerburgaz'da hayata geçirilen Livera Homes projesinde fiyatlar 490 bin TL'den başlıyor.Projede anlaşmalı bankalar üzerinden aylık 0,98 vade farkı ile 120 aya kadar konut kredi kullanma fırsatı bulunuyor. 

Kemerburgaz Livera Homes'ta 36 ay 0 faiz avantajı!

Fimar Yapı imzası ile hayata geçirilen Livera Homes projesinde taksitli ödeme fırsatı sunuluyor. Projede anlaşmalı bankalar tarafından aylık 0.98 faiz oranı ile 120 aya kadar konut kredisi kullanılıyor.

Livera Homes'ta 36 aya 0 faiz taksit avantajı!

Fimar Yapı imzası taşıyan Livera Homes projesinde taksitli ödeme fırsatı sunuluyor. Projede anlaşmalı bankalar tarafından aylık 0.98 vade farkı ile 120 aya kadar konut kredisi kullanılabiliyor.

Çatı onarımında komşu rızası şart!

Yargıtay emsal bir karara imza attı. Büyükşehirlerdeki apartmanlarda tadilat yapılmadan önce bu kararın okunması gerekiyor. Çünkü Yargıtay, "Apartman çatısı için tüm komşular anlaşmalı" dedi...

anlaşmalı banka Haberi

anlaşmalı banka

Tüketici kredisi ve Konut Kredisi kullandırılarak ev sahibi olunabilir. Fakat bu ikisi arasındaki en önemli fark; konut kredisi banka teminatı altındadır. Yani konut kredisi ile aldığınız bir ev eğer tamamlanmamışsa, bu noktada bankanın teminatı devreye girer ve bu sayede konut mağduru olmanızın önüne geçilmiş olur.


KONUT KREDİLERİNDE BANKALARIN SORUMLULUĞU VARDIR

 ‘Tüketici Kanununa göre banka ve müteahhitler kullanılan kredide müteselsilen sorumludur ve mağdurlar bankalar aleyhine de davalar açarak haklarını arayabilirler. Bu durum kanunda şu şekilde açıklanmıştır;

‘’Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ’un  10. Maddesi gereği; “ Krediyi veren, tüketici kredisini, belirli bir mal veya hizmet satın alınması ya da belirli bir satıcı veya sağlayıcı ile yapılacak satış sözleşmesi şartı ile vermesi durumunda satılan malın veya hizmetin hiç ya da zamanında teslim veya ifa edilmemesi...