18 / 05 / 2024

anne mirasında çocukların hakkı

anne mirasında çocukların hakkı

Posta yazarı Tamer Heper 'Annemle eşime bankadan kredi kullanarak ortak ev aldım. Kredi bana çıkmadı ama ben ödeyeceğim. Kredi vadesi 10 yıl. 2 tane kız kardeşim var. Annemin vefat durumunda sorun çıkarsa evin yarısı için noterden satış için kağıt alsam olur mu? Ne yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Anne babalar dikkat! Çocuklarınız için tam bu kadar para alacaksınız!

Okulların açılmasına az bir süre kala Denizbank’tan anne ve babaları sevindirecek bir haber geldi. Denizbank, eğitim harcamalarına 400 TL hediye edeceğini açıkladı.

Anne babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımı zamlandı mı?

Çocuklu ailelere devlet desteği veriliyor. Anne babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımı zamlandı mı?

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için çocuk sayısına göre 650 TL'ye varan destek ödemesi yapılıyor. Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

DeFacto, deprem bölgesindeki bütün çocukların bir yıl boyunca giyim ihtiyacını karşılayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve DeFacto arasında gerçekleşen protokole göre, deprem bölgesinde Bakanlığın himayesindeki bütün çocukların giyim ihtiyacı bir yıl boyunca DeFacto tarafından karşılanacak.

Yargıtay'dan çocukların mirastan men edilmesi için emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, milyarlarca insanı ilgilendiren bir karar imza attı. Yargıtay, çocukların mirastan men edilmesine ilişkin emsal bir karar aldı. Buna göre; anne babasıyla ilgilenmeyen evlatlar mirastan men edilebilecek...

Seyfi Dursunoğlu'nun mirasında masraf krizi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Son olarak Dursunoğlu'nun mirasında masraf krizi yaşandı. Dursunoğlu’nun mirasını bağışladığı ÇYDD’nin masraf talebi mahkeme tarafından yerine getirilmedi. 

Çocuklarını bulana daire verecekler!

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Mustafa-Ümmü Demirhoş çifti 2009 yılından beri iki oğlundan haber alamıyor.  11 yıldır çocuklarına kavuşamayan anne-baba çocuklarını getirenlere 100 bin lira veya daire verecek. 

Salih Tatlıcı'nın mirasında bilirkişi krizi!

Gayrimenkul kralı olarak anılan merhum Mehmet Salih Tatlıcı'nın mirası paylaşılamıyor. Tatlıcı'nın mirasında şimdi de bilirkişi krizi yaşanıyor...

Fuzul Başakcity Konutları'nda senetli ön satış!

Fuzul Başakcity Konutları'nda senetli ön satış fırsatı sunuluyor. 25. yıla özel topraktan senetli ön satış imkanı bulunan Başakcity projesi iki blok olarak yükseliyor...

Atakule GYO davasında kararın düzeltme sonucu bekleniyor!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ortaklık aleyhine açılan davasında kararın düzeltme sonucu bekleniyor...

Konut satışlarında kampanyaların etkisi büyük!

3. Göz Danışmanlık CEO’su ekonomist Hikmet Baydar, konut satışlarının beklentinin üzerinde olmasında kampanyaların büyük etkisi olduğunu ifade etti.

Geleceğin şehirlerini çocukların hayalleri belirleyecek!

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, Çocuk Dostu Şehirler adı altında proje yürütüyor. Yürütülen projelerde çocukların nasıl şehirlerde yaşamak istediği vurgulandı.

anne mirasında çocukların hakkı Haberi

anne mirasında çocukların hakkı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Annemle eşime bankadan kredi kullanarak ortak ev aldım. Kredi bana çıkmadı ama ben ödeyeceğim. Annem 60 yaşında eşim 38 yaşında. Kredi vadesi 10 yıl. 2 tane kız kardeşim var. Onlarla su an iyiyim. Annemin vefat durumunda ileride sorun çıkarsa evin yarısı için noterden satış için kağıt alsam olur mu? Ne yapmalıyım? Gerçi şuan ev bankanın.' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Annemle eşime bankadan kredi kullanarak ortak ev aldım. Kredi bana çıkmadı ama ben ödeyeceğim. Annem 60 yaşında eşim 38 yaşında. Kredi vadesi 10 yıl. 2 tane kız kardeşim var. Onlarla su an iyiyim. Annemin vefat durumunda ileride sorun çıkarsa evin yarısı için noterden satış için kağıt alsam...