20 / 05 / 2024

Annie Thébaud-Mony kanser

Annie Thébaud-Mony kanser

Fransız hükümetinin işçi sağlığını tehdit eden uygulamalardaki rolünü hatırlatarak reddeden işçi sağlığı uzmanı Annie Thébaud-Mony, Türkiye'deki kentsel dönüşümün pek konuşulmayan bir 'yan etkisi'ne dikkat çekti: Kanserojen asbest bulutları...

Monolıth Konaklama Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Monolıth Konaklama Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Marııa Garchenko tarafından kuruldu.

Büyük tehlikeye dikkat! Deprem bölgesine ‘kanser’ uyarısı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli tarihi depremlerin ardından ortaya çıkan enkazın oluşturduğu atıklar için çevre sağlığı uyarılarının ardından bölge için bir de ‘kanser riski’ uyarısı yapıldı.

Th Home Emlak Dekorasyon Danışmanlık Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Th Home Emlak Dekorasyon Danışmanlık Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tara Afzalı tarafından kuruldu.

Axı Color İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Boya Matbaa Ekipmanları İth.Ve İhr.Tic.Ve San.Ltd.Şti. kuruldu!

Axı Color İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Boya Matbaa Ekipmanları İth.Ve İhr.Tic.Ve San.Ltd.Şti. bugün Kadıköy'de Cüneyt Uğurluoğlu tarafından kuruldu.

Çağrı Doğuş Tekstil İnşaat Metal Gıda Ayakkabıcılık Hırdavat Plastik Reklam İth.İhr.Sanayi Ve Ltd.Şti. kuruldu!

Çağrı Doğuş Tekstil İnşaat Metal Gıda Ayakkabıcılık Hırdavat Plastik Reklam İth.İhr.Sanayi Ve Ltd.Şti. Bakırköy'de Erhan Gökçek tarafından kuruldu.

Çağrı Doğuş Tekstil İnşaat Metal Gıda Ayakkabıcılık Hırdavat Plastik Reklam İth.İhr.Sanayi Ve Ltd.Şti. Kuruldu!

Çağrı Doğuş Tekstil İnşaat Metal Gıda Ayakkabıcılık Hırdavat Plastik Reklam İth.İhr.Sanayi Ve Ltd.Şti. Bakırköy'deErhan Gökçek ortaklığında kuruldu.

A-a Turzi̇m Ti̇c.emlak İnş.elektri̇k Elektroni̇k Mobi̇lya Bi̇lgi̇sayar İth. İhr.sanayi̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ Kuruldu!

A-a Turzi̇m Ti̇c.emlak İnş.elektri̇k Elektroni̇k Mobi̇lya Bi̇lgi̇sayar İth. İhr.sanayi̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ Kağıthane'de Hüseyin Narmanlı tarafından kuruldu!

Kamuya 13 bin 488 lira maaşla kadrolu memur alınıyor! Memur olmak isteyenler müjde! Bu fırsatı kaçırmayın!

Kamuya yeni kadrolara TH sınıfı olmak üzere 5. derece kadrolu memur alımı yapılacak. Net 13 bin 488 lira maaşı olan alımın detayları belli oldu. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları belli oldu mu? Memur olmak isteyenler müjde! Bu fırsatı kaçırmayın İşte ayrıntılar...

Verdes Uluslararası İnşaat Mobilya Madencilik Turizm İth.İhr.Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Verdes Uluslararası İnşaat Mobilya Madencilik Turizm İth.İhr.Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Verdes Uluslararası İnşaat Mobilya Madencilik Turizm İth.İhr.Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Beyoğlu'nda yapıldı.

Erka Mimarlık İnşaat Mobilya Gayrimenkul İletişim Otomotiv Sanayi Ve Tic.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. kuruldu!

Erka Mimarlık İnşaat Mobilya Gayrimenkul İletişim Otomotiv Sanayi Ve Tic.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. Sancaktepe'de Serhat Eryılmaz tarafından kuruldu.

Rawwas Gr Group Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rawwas Gr Group Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataköy'de Shaıth Alrawwas ve Nesrın Khattab ortaklığında kuruldu.

Liberty Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat Tarım İth.İhr. Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Liberty Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat Tarım İth.İhr. Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Esenyurt'ta Kenan Çinkay tarafından kuruldu.

Lr Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lr Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Adel Emad A.B., Rana Harıth A. Abbood ve Rasha Harıth A. Abbood ortaklığında kuruldu.

Annie Thébaud-Mony kanser Haberi

Annie Thébaud-Mony kanser

Yaklaşık 40 yıldır kendini iş kazaları ve meslek hastalıkları arasındaki ilişkiyi araştırmaya adayan Fransız sosyolog Annie Thébaud-Mony, İstanbul İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Meclisi Yangın Kulesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a geldi. Thebaud-Mony, 1970’li yıllarda Paris’teki Jussieu Üniversitesi’ndeki ‘toksik felaket’ ile dünya gündemine giren asbestle ilgili çalışmalarıyla tanınıyor. 


Çalışmalarda yalıtımda yaygın olarak kullanılan asbestin uzun vadede kanserojen olduğu, binaya sürekli girip çıkanların kanser riski altında olduğu ortaya çıkmıştı. İçine girilmesi riskli binanın yıkılması sırasında ortaya çıkacak olan asbest bulutlarının da kanserojen olduğu anlaşılınca binanın dikkatli bir biçimde parça parça sökülmesine karar verildi. Jussieu Üniversitesi’ndeki asbestli binanın sökümüne 1998 yılında başlandığını belirten Thébaud-Mony, demontaj işleminin bugün , 2013 yılında, hâlâ tamamlanamadığının altını çizdi. 

Thébaud-Mony’nin dikkat çektiği diğer nokta da Türkiye ’deki kentsel dönüşüm çalışmaları...