28 / 04 / 2024

Antakya Müzesi dünyanın en büyük mozaik sergileme alanı

Antakya Müzesi dünyanın en büyük mozaik sergileme alanı

Hatay'daki Antakya Müzesi'nin yüzde 70'i tamamlandı. Eserler yeni yerlerine taşınıyor. Mekân ziyarete açılınca, dünyanın en büyük mozaik sergileme alanına sahip müzesi unvanına sahip olacak...

Altın, gümüş, elmas ve yakut... Hepsini unutun! Dünyanın en değerli yeni madeni belli oldu! 

Dünyanın en değerli madeni belli oldu. Ne altın ne gümüş ne de elmas. En değerli maden olarak adlandırılan ''beyaz altın'' gelecekte sadece o kullanılacak. Ülkeler şimdiden araştırmaya başladı. Beyaz altın ne?

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!

Türkiye, 40 firma ile "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde ikincilik konumunu korurken, Türk müteahhitlerin 30 milyar doları aşan proje üstlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Dünyanın gözü Sivas'ta! Dünyadan bilim insanları o tarlaya akın etti. Her an müjde gelebilir

Evet yanlış duymadınız, dünyanın gözü Sivas'ta. Bilim insanları bir tarlaya akın etti ve o tarlada çalışma başlattılar. Her an o tarladan müjde gelebilir.

Bir banka herkese 2 bin TL vereceğini açıkladı. Dünyanın her yerinden müşterisi var. Müşterileri şaşkına döndü

Türkiye'nin önemli bankaları arasında yer alan Akbank, müşterilerine yönelik 2 bin TL vereceğini açıkladı. Dünyanın her yerinden müşterisi olan bankanın müşterileri şaşkına döndü. İşte ayrıntılar...

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021'e göre 6 basamak birden yükseldi ve 50. sırada oldu. İşte ayrıntılar...

'Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işi için 51 firma yarıştı!

Kahramanmaraş'ta bulunan ve dünyanın en saçma binası olarak bilinen İl Özel İdare Binası’nın yıkım ihalesi gerçekleşti. Yıkım için 51 firma yarıştı.

Limak İnşaat dünyanın en büyük 61'nci müteahitlik şirketi oldu!

Limak İnşaat, Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR) hazırladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2020 listesinde 2019 yılına kıyasla 6 basamak birden artarak 61’inci sıraya yerleşti.

Rönesans İnşaat dünyanın en büyük 23'üncü müteahhitlik şirketi!

Rönesans İnşaat, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2020 listesinde 23’üncü sıraya yükseldi.

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!

Dünyanın her yerinde Türk müteahhite iş olduğunu söyleyen Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada “Türk müteahhit dünyaya açılarak hem iş hacmini genişletir hem de döviz getirir” diye konuştu.

Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi açıklandı!

Türkiye, “Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi” listesinde yine dünya ikincisi oldu. Listede Türkiye'den tam 44 şirket var.. İşte listeye Türkiye'den giren 44 şirket...

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Antakya Müzesi dünyanın en büyük mozaik sergileme alanı Haberi

Antakya Müzesi dünyanın en büyük mozaik sergileme alanı


52 milyon lira maliyetle 55 bin metrekare alan üzerine kurulan Hatay'daki Antakya Müzesi'nin yüzde 70'i tamamlandı. Eserler yeni yerlerine taşınıyor. Mekân ziyarete açılınca, dünyanın en büyük mozaik sergileme alanına sahip müzesi unvanına sahip olacak.



Antakya'da yapımının yüzde 70'i tamamlanan Arkeoloji Müzesi'nde sona yaklaşılıyor. Çalışmalar bitince mekân, dünyanın en büyük mozaik sergileme alanına sahip müzesi olacak. 2011 Haziran'da inşaatına başlanan ve 52 milyon TL'ye mal olacak yeni müzede tarihi eserler ve mozaikler tamamlanan bölümlere taşınmaya başladı. 55 bin metrekare üzerine kurulu olan müze 11 bin 700 metrekarelik sergi alanına sahip ve bu alanın 5 bin metrekaresi mozaiklere tahsisli. Müzede, M.Ö. 4 bin 500'den günümüze olan değişim canlandırmalarla yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunulacak. 


ÇOCUKLAR UNUTULMADI 

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz SABAH'a müzenin yapım süreciyle...