05 / 05 / 2024

antalya avrupalı turistleri

antalya avrupalı turistleri

Twitter yasağı, Suriye gerginliği Antalya'yı vurdu. İlk üç ayda Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 6.5 düşerken, Alman turist yüzde 21.5, ABD'li turist yüzde 76.8, Norveçli turist yüzde 56.6, Belçikalı turist yüzde 40.1 azaldı..

Avrupalılar Antalya’ya akın ediyor! Otellerde boş yer kalmadı, Antalyalı emekliler otelleri kapattı!

AB ülkelerindeki doğal gaz maliyetlerinin yüksek olması ve TL’nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybı nedeniyle Türkiye Avrupalıların çekim merkezi haline geldi. Özellikle Avrupalı emeklilerin kışı Türkiye’de geçirmek için Antalya’da otelleri kapattığı belirtiliyor.

Antalya Demre'de taş evlere Avrupalı turist ilgisi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek taş evler, batı Avrupalı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgeye tatile gelen turistler Beymelek taş evlerde tarih ve doğayla vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Antalya'daki Ters ev görenleri şaşırtıyor!

Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle turistleri ağırlamaya başlayan Ters Ev görenleri şaşırtıyor...

Alaiye Kleopatra ve Alaiye Resort tesettür otele dönüşecek!

Alanya’da, 30 milyon Euro’luk yatırımla 406 odalı ‘tesettür otel’ açan Hasan Uysal, turizme, baba evinde pansiyonculukla başlamış. Halen, Batı Avrupalı turistleri ağırlayan iki otelin de sahibi olan Uysal, “O otellerimi de dönüştürmeyi planlıyorum” dedi.

Kars Avrupalı turistleri bekliyor!

Binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyetin kültürel izlerini barındıran Kars'ın daha çok Avrupalı turiste ev sahipliği yapması amacıyla AB ülkelerindeki tanıtımlara hız verilecek.

Antalya'ya MS Europe kruvaziyer gemisi geldi!

Antalya'ya deniz yoluyla yılın ilk turistleri geldi. Port Akdeniz Antalya Limanı'na, MS Europa isimli gemi ile bu sabah 400 turist geldi.

Antalya Demre'de dört mevsim turizm!

ANTALYA'nın Demre İlçesi, dört mevsim turistlerin ilgi odağı oluyor. Avrupalı turistler özellikle tarih ve doğa cenneti Uçağız Mahallesi'nde yat turlarıyla hem karada, hem de deniz altındaki tarihi görme fırsatı buluyor.

Avrupalı turist 2015 yılında İslam ülkelerini tercih etmiyor!

Fransız 'Proturizm' İşletme Danışmanı Didier Arino, Avrupalı turistlerin 2015 yaz tatili rezervasyonlarında İslam ülkelerine sıcak bakmadığını söyledi. Fransız turistleri İslam ülkeleri yerine daha çok Avrupa içinde seyahat etmeye yönlendiriyor, dedi.

Antalya Gizli Cennet Şelalesi'ne turist yağdı!

ANTALYA'nın Manavgat ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan dünyaca ünlü Gizli Cennet Şalalesi'ni bu sene 21 bin turist ziyaret etti. Gelen turistlerin 15 binin Avrupalı, 6 bininin Rus olduğu belirtildi.

Antalya kışın 60 bin Avrupalı engelli turist ağırlamaya talip!

Antalyalı turizmciler, kışın otellerin açık kalması için Avrupalı engelli turistleri ağırlamaya talip. Avrupalı ve İskandinav ülkesi vatandaşı 110 bin engelli turist kış döneminde başta İspanya, Mısır, Yunanistan, Tunus ve Türkiye'ye tatile geliyor.

Antalya'daki yeni stadın inşaatı devam ediyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihalesi yapılan Antalya'da stadyum inşaatı hızla sürüyor. Turizm sezonunda gece boyunca süren çalışmalar hem turistleri hem de çevre sakinlerini rahatsız ederken yetkililerden ses çıkmıyor. ..

Corendon Grubu, Çeşme'ye 15 bin turist çekmeyi hedefliyor!

Corendon Grubu, bu yıl Çeşme'ye 15 bin turist çekmeyi hedefledi. Alaçatı'da Corendon Premier Solto Hotel ve Boyalık Beach'te Corendon Miplaya Oteli kiralayan grup, Hollanda ve Belçika ağırlıklı olmak üzere Avrupalı turistleri Çeşme'de ağırlayacak

Corendon Grubu bu yıl Çeşme'ye 15 bin turist getirecek!

Alaçatı' da Corendon Premier Solto Hotel ve Boyalık Beach’ te Corendon Miplaya Oteli kiralayan grup, Hollanda ve Belçika ağırlıklı olmak üzere Avrupalı turistleri Çeşme'de ağırlayacak...

antalya avrupalı turistleri Haberi

antalya avrupalı turistleri


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin bugün açıkladığı turizm istatistikleri Twitter yasağının turist üzerindeki olumsuz etkisini gözler önüne serdi. Birlik'ten yapılan açıklamaya göre Antalya'ya ilk üç ayda gelen turist sayısı yüzde 6.5 düştü. Ama Twitter'ı yoğun olarak kullanan ülkelerden gelen turist sayısında ciddi gerileme olduğu göze çarptı.


En ciddi düşüş Türkiye'ye en fazla turist gönderen Almanya'da yaşandı. Geçen yılın ilk üç ayında 283 bin 803 Alman turist gelirken bu yıl aynı dönemde 222 bin 880 turist geldi. Buna göre Alman turist sayısı yüzde 21.5 düştü.


Avrupalı turistte ciddi gerileme var


İlk üç ayda Norveç'ten gelen turist sayısı 30 bin 612 kişiden 13 bin 292 kişiye geriledi. Norveçli turist yüzde 56.8 düşüş gösterdi. Aynı şekilde Belçika'dan gelen turist sayısı da 25 bin 435'ten...