29 / 04 / 2024

Alaiye Kleopatra ve Alaiye Resort tesettür otele dönüşecek!

Alaiye Kleopatra ve Alaiye Resort tesettür otele dönüşecek!

Alanya’da, 30 milyon Euro’luk yatırımla 406 odalı ‘tesettür otel’ açan Hasan Uysal, turizme, baba evinde pansiyonculukla başlamış. Halen, Batı Avrupalı turistleri ağırlayan iki otelin de sahibi olan Uysal, “O otellerimi de dönüştürmeyi planlıyorum” dedi.



ALANYALI girişimci Hasan Uysal, son yıllarda sayıları hızla artan ‘tesettür, alternatif ya da İslami otel’ diye adlandırılan konsepte uygun ‘tatil ve şehir’ otelleri zinciri kuracak. Kızı Hilal Uysal ile birlikte ilk ‘tesettür otelini’ Adin Beach adıyla, tamamlayan Hasan Uysal, Alanya doğumlu ve turizme baba evinde ‘pansiyonculukla’ adım atmış. Alanya’da, Batı Avrupalı turistleri ağırlayan 122 odalı Alaiye Kleopatra ve 443 odalı Alaiye Resort’un da sahibi olan Uysal, bu otelleri de tesettür otele dönüştürmek istediğini belirterek şöyle anlatıyor öyküsünü:  


Annem babam da Alanya doğumlu. Babam Tevfik Bey, 5 yaşındayken köyden ablasının yanına Alanya’ya elmiş ve yumurta badem saterek küçük yaşta ticareti öğrenmiş. Askerlikten önce de ciddi para sahibi olmuş. Askerliğinden sonra da müstahsil olup narenciye (portakal, limon, mandalina, muz) alıp satmaya başlıyor. Arazi de alıyor ve kendisi de tarıma giriyor. Biz; iki erkek bir kız kardeşiz.  Bugün otellerimizin olduğu yerler genellikle babamızın arazileri.


8 YAŞINDA TARLA VE ÖKÜZ

Babam, bizi küçük yaşta işe dahil etti. Ben 8 yaşındayken 1965’lerde bir bekçi düdüğü ve saat verdi. Muz bahçesinde işçilerimizin başına koydu. Çalışmalarını, molalarını, mesai bitişi takip ettirirdi. İki öküzümüz vardı onların bakımından da beni sorumlu tuttu. Böylece küçük yaşta işlerle ilgili sorumluluk almayı öğrendim. Lise son sınıftayken babamız bir tartışma sonucu adam vurdu ve hapse gitti. Ağabeyim askerdeydi. Be okulu bıraktım. 17 yaşımda iş başa düştü. İşleri toparladıktan sonra okulu da tamamlayıp inşaat mühendisi oldum. Alanya’da bir ofis açtım ve müteahhitliğe de başladım. Ardından çiçek işine girdik. Hollanda ve Almanya’ya çiçek ihracatı yaptık. Yeni şirketler kurduk v.s. 


Üniversiteyi kazandığım yılın yazında (1974) Alanya’daki 2.5 katlı evimizin bir kısmını pansiyon yapmıştım. Adını da Yakamoz Aile Pansiyonu koymuştum. Sonra her yaz böyle pansiyonculuk yaptık. Yatak sayımız 45’e kadar çıktı. Sonra ağabeyimle birlikte babamdan, bir otel yapmak için yer istedik. O da bize 530 metrekare yer verdi. 1986’da 20 odalı ilk otelimizi açtık. Sonra, bu konuda genellikle kendi arsalarımız üzerine yatırımlarımız devam etti. Şu anda 3 otelimiz var. Alaiye Kleopatra, 122 oda, 260 yatak, 4 yıldızlı ve her şey dahil çalışıyor. Alaiye Resort 443 oda, 1100 yatak. Bu iki otelimizde Batı Avrupalı turist ağırlıyoruz. İlk sezonunu yaşadığımız Adin Beach Hotel ise 406 oda, 1000 yatak ile İslami kurallara uygun hizmet veriyor.  Üç otelimizde toplam 750 kişi çalışıyor.”


Yeni oteller açacağız

HASAN Uysal’ın kızı ve yardımcısı Hilal Uysal, “Adin’in manası; cennetin en yüksek mertebesinin kapısı. Ben bu markayı büyütmek istiyorum. Babam diğer otellerini de çevirmek için istekli. Adin’le, şehir otelciğilinde de ‘alkolsüz’ otel markası haline getirmeyi hedefliyoruz.  Çünkü bu alanda çok ciddi ‘arz talep’ dengesizliği var. Talep çok yüksek” diye konuşuyor.


Arafat’ta karar aldım

2005 yılında hacca gittiğini söyleyen Hasan Uysal, “Arafat’ta vakfe duasında Murat Ülker, Ergun Atalay, İbrahim Karaosmanoğlu gibi önemli kişilerle bir çadırın altındaydık.  Baktım ki Murat Ülker çok zengin ama onun da üstünde bir havlu var, benim de. Kendi kendime ‘öteki tarafa ne götüreceksin’ diye sordum. Hacdan gelince de ‘alkolden tamamen çıkmamız lazım’ dedim. İnşallah, diğer iki otelimizi de dönüştürmek istiyorum” diyor.



Hürriyet 


Geri Dön