29 / 04 / 2024

antalya Çalkaya bölgesi imar

antalya Çalkaya bölgesi imar

ANTALYA'nın Aksu ilçesinde Lara Sahili'ne 2 kilometre uzaklıkta, Antalya Havalimanı'na birkaç dakikalık mesafede yer alan 13 bin dönümlük Çalkaya bölgesindeki 11 bin 700 adet parselin sahibi, 20 yıldır imar sorununun çözülmesini bekliyor.

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 

Antalya'nın konuttaki yeni cazibe merkezi Altıntaş bölgesi oldu!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Atılgan Sert, konut sektörünü ve Antalya'daki konut talebini değerlendirdi. Sert, Antalya'nın inşaat sektöründeki yeni cazibe merkezinin Aksu ilçesine bağlı Altıntaş bölgesi olduğuna da dikkati çekti.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin değerinde rekor artış!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi yönetimi fabrikaların değerinin çok altında satıldığını öne sürerek başlattığı hukuki mücadeleyi kazandı. Süreç sonucunda OSB'de bulunan arsaların değeri yüzde 100'den fazla arttı. 

Antalya Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi cazibe merkezi olacak!

Antalya Demre Belediyesi tarafından  Karabucak Mahallesi'nde bulunan Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde başlatılan çalışmalar sonucunda alanın cazibe merkezi olması planlanıyor. 

LG, Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazasını Antalya Muratpaşa'da hizmete açtı!

Teknoloji Lideri LG, 2021'i yeni bir yatırımla karşılayarak Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazası olan Antalya Dapa LG Brand Shop’u, Antalya Muratpaşa’da açtı...

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Antalya Çalkaya’da tapu bayramı!

30 yıldır kangren haline gelen imar sorunu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından çözülen Antalya Çalkaya’da hissedarlarla beraber 35 bin vatandaş yeni tapuları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı törenle aldı.

Antalya Çalkaya'nın imar sorunu çözüldü!

Çalkaya Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ile ilgili imar planlarının çıkarılabilmesi çalışmalarına devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in çabaları sonuç verdi.

Çalkaya imar planları TBMM gündeminde!

Antalya İli Aksu ilçesi Çalkaya bölgesi imar planına ilişkin kanun teklifinin yer aldığı kanun maddesi, TBMM Çevre Komisyonu'na gönderildi.

Antalya Çalkaya'da imar planları askıda!

Antalya’nın Aksu İlçesi’ndeki Çalkaya bölgesinin 30 yıllık gelen mülkiyet sorunu çözülüyor. 

Antalya Çalkaya'nın imar planına onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Aksu Çalkaya Bölgesi’nde kentsel yenileme alanı ilan edilen alanda imar planları oybirliği ile kabul edildi.

Antalya Çalkaya'nın imar sorunu tarih oldu!

Antalya Çalkaya bölgesinin yıllardır yaşadığı imar sorunu tarih oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksulu vatandaşlarla bir araya gelerek müjdeli haberi verdi.

Antalya'da bazı alanlar OSB teknoloji geliştirme bölgesi oldu!

Antalya'da bazı alanlar OSB teknoloji geliştirme bölgesi  olarak tespit edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

antalya Çalkaya bölgesi imar Haberi

antalya Çalkaya bölgesi imar

Çalkaya, Antalya Havalimanı'nın doğusunda, Lara Sahili'ne 2 kilometre uzaklıkta bulunan 13 bin dönümü kapsayan bir alanı kapsıyor. 2009 yılında belde statüsünden çıkartılıp Aksu ilçesine bağlanan Çalkaya'da bazı bölgelerde yüksek katlı binalar yükselirken, bazı alanlarda yarım bırakılmış inşaatlar göze çarpıyor. 1993 yılında bölgenin 'gecekondu önleme bölgesi' olarak ilan edilmesiyle Çalkaya'da imar sorunu baş gösterdi. Dönemin Çalkaya Belediyesi, 1993 yılında bölge için imar planlarını yürürlüğe soktu. Ancak imar planları ve değişiklikler kanun ile mevzuatlara aykırı yapıldığı gerekçesiyle farklı kamu kurumlarından çok sayıda kişi imar yolsuzlukları nedeniyle yargılandı, tutuklandı.


TAPULAR ŞERHLİ

2000 yılında da Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, kanuna aykırı işlem yapıldığı gerekçesiyle tapulara şerh koydu. Şerhin ardından bölgede hiçbir çalışma gerçekleştirilemedi. Antalya Defterdarlığı da 2013 yılında Hazine mülklerinin bilinçli olarak sosyal donatı alanı...