30 / 04 / 2024

Antalya çöken bina

Antalya çöken bina

Antalya'nın Alanya ilçesinde, kentsel dönüşüm kapsamına giren, Birol Durukan ile oğlu Sonat Durukan'ın oturduğu binanın üst 2 katının bir bölümü yıkıldı...

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Antalya Muratpaşa'daki falezler imara mı açıldı?

Antalya'nın doğal güzelliklerin biri olarak bilinen falezler üzerine 15 katlı bina inşaatına izin verildi.  Karar Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. 

Antalya Döşemealtı'nda 10 milyon TL'ye icradan satılık bina ve arsa!

Antalya Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Antalya Döşemealtı'nda yer alan bina ve arsayı 10 milyon 33 bin 330 TL bedelle satışa çıkardı.

Miami'de bir kısmı çöken 13 katlı bina yıkıldı!

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami'de bir kısmı çöken 13 katlı binanın tamamı kontrollü bir şekilde yıkıldı. 

Emrullah Eruslu'dan Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklama!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Emrullah Eruslu Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya Muratpaşa'da 31.1 milyon TL'ye icradan satılık bina!

T.C. Antalya Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Antalya ili, Muratpaşa ilçesinde yer alan binayı 31 milyon 150 bin 443 TL'ye satıyor...

ABD'de felaket! Florida'da 12 katlı bina çöktü!

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan 12 katlı bir bina çöktü. Çöken binanın enkazında çok sayıda yaralı olduğu düşünülüyor.

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

Antalya çöken bina Haberi

Antalya çöken bina

Antalya'nın Alanya ilçesinde, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yenilenmesi planlanan ve yalnızca Birol Durukan ile oğlu Sonat Durukan'ın oturduğu binanın üst 2 katının bir bölümü yıkıldı. 

Oda TV'de yer alan habere göre; olay, bu sabah, Alanya'nın sahil kıyısında bulunan Cumhuriyet Mahallesi Ananas Sokak'taki ve bir süre önce kentsel dönüşüm kapsamına giren, 4 katlı, 17 dairelik 2 bloktan meydana gelen Denizkent Sitesi'nde yaşandı. Bloklardan birinin üst 2 katının bir bölümü, büyük gürültüyle yerinden kopup, düştü. Dev beton parçalar, binanın zemin katında babası Birol Durukan ile beraber yaşayan Sonat Durukan'ın dairesinin balkonu ve bahçesi ile yan binanın bahçesine düştü. Çevre sakinlerinin panik yaşamasına neden olan olay sonrasında ihbarla gelen itfaiye ekipleri, binada oturan Durukan ailesini çıkararak, giriş- çıkışları şeritlerle kapattı. Alanya Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri ise...