10 / 05 / 2024

Antalya Deniz mahallesi yarasa krizi

Antalya Deniz mahallesi yarasa krizi

Antalya'nın en gözde mahalleleri arasında yer alan Deniz ve Bahçelievler’de gündeme gelen ‘yarasa krizi’ mahalle sakinlerini ikiye böldü.

Kocaeli’nden kentsel dönüşüm atağı! İhale TOKİ tarafından yapılacak!

Kocaeli Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra sosyal medyası hesabından bir açıklama yaptı. Aygün, Derince ilçesine bağlı Deniz Mahallesi’nin ihalesinin TOKİ tarafından yapılacağını paylaştı.

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Kocaeli Deniz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

Kocaeli'nin Derince ilçesine bağlı, Deniz Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Gaziantep Şahinbey'de 11.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Gaziantep 1. Satış Memurluğu, Gaziantep ili, Şahinbey ilçesi, Deniz Mahallesi, 3192 ada 17 parselde yer alan arsayı 11 milyon 550 bin 400 TL'ye satıyor...

Antalya Duraliler Mahallesi imar planı bekliyor!

Antalya’nın hızla gelişen ve değişen mahalleleri arasında yer alan Duraliler imar planı bekliyor...

Antalya Balbey Yenileme Projesi halka açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Balbey Projesi’ne ortak akılla çözüm bulmak için bir halk buluşması yaptı. Antalya Balbey Mahallesi Koruma Eksenli Yenileme Projesi’nin konuşulduğu toplantıda vatandaşların, görüş ve talepleri dinlendi. 

Antalya Meltem'e 'Millet Bahçesi' yapılacak!

AK Parti Antalya İl Başkanı Taş, Antalya Meltem Mahallesi'ne millet bahçesi yapılacağını açıkladı. Ertaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e seslenerek, boş lafları bırakıp icraat yapmasını söyledi.

Antalya Kepez'de satılık 5 gayrimenkul! 50 milyon TL'ye!

Antalya Kepez Mahallesi'nde yer alan 5 gayrimenkul Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 50 milyon 60 bin TL bedelle satışa sunuluyor. 

Antalya Santral Mahallesi dönüşüm projesinde kuralar çekildi!

Antalya Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri tapular için kura çekimi gerçekleştirdiler. 

Antalya Cumhuriyet Mahallesi'nde riskli alan kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu Kararları kapsamında Antalya , Alanya ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bazı alanlar riskli ilan edildi...

Antalya Fevzi Çakmak Mahallesi'ne tapu müjdesi!

Kepez Belediyesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 700’e yakın vatandaşa tapu tahsisi yapılmasıyla ilgili karar süreci tamamlandı. Antalya Fevzi Çakmak Mahallesi'ne tapu müjdesi verildi. 

Antalya Manavgat Sorkun Mahallesi mesire yeri imar planı onaylandı!

Antalya ili, Manavgat ilçesi, Sorkun Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 1632 ada 1 parseldeki mesire yerinin imar planı değişikliği onaylandı..

Balbey kentsel dönüşüm projesi bu yıl görücüye çıkıyor!

Antalya Balbey Mahallesi için hazırlanan proje çalışmalarında sona gelindi. Proje, bu yıl içinde bitirilerek tanıtımı yapılacak.

Antalya Deniz mahallesi yarasa krizi Haberi

Antalya Deniz mahallesi yarasa krizi

Apartman sakinleri adına Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi’ne başvuru yaptığını söyleyen eski İl Genel Meclisi Üyesi Asuman Faraşlar, “Falezlerde yaşayan yarasalar sahildeki palmiyelerin tohumlarını yiyip bina duvarlarını kirletiyor. Camlarımız, kapılarımız simsiyah. Çözüm için defalarca yetkililere başvuru yaptık. Buna rağmen bir çözüm sağlanamadı” dedi.


‘DIŞARIYI GÖREMİYORUZ’

Yarasaların binalardan uzak tutulması için palmiyelerdeki tohumların kesilmesi gerektiğini savunan Faraşlar, “Kime başvuru yaptıysak bizi oyaladı. Haftalardır sorunun çözümü için bekliyoruz. Ama ne Büyükşehir, ne de alt kademe belediye bize çözüm sunmadı. Artık kirlenen camlar nedeniyle dışarıyı bile göremiyoruz” diye konuştu.


TEPKİ GÖSTERDİ: 'TOPLU KATLİAM MI YAPALIM'

Yarasaların doğal davranışlarının engellenemeyeceğini savunarak karşı görüş bildiren mahalle sakinleri ise şöyle konuştu: “Yarasalar duvarları kirletiyor diye toplu katliam mı yapalım? Böyle bir başvuru nasıl yapılabilir. Biz buna kesinlikle karşıyız....