24 / 07 / 2024

antalya dokuma oyuncak müzesi ne zman

antalya dokuma oyuncak müzesi ne zman

Antalya Dokuma Fabrikası, bu kez bir oyuncak müzesine ev sahipliği yapacak. Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlence merkezi oluyor.

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

Kepez Dokuma Fabrikası Cami hizmete açıldı!

Antalya Kepez Dokumapark'ta bulunan ve tarihe tanıklık etmiş Dokuma Fabrikası Cami hizmete açldı.

Antalya Dokuma'ya kimse dokunamayacak!

Başkan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası’nın, Antalya’ya kazandırılmasını, Kepez Belediyesi Meclis üyelerinin şeref madalyası bir işi olarak nitelendirdi.

Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi gün sayıyor!

Antalya Dokuma Fabrikası, bu kez bir oyuncak müzesine ev sahipliği yapacak. Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlence merkezi oluyor.

Antalya Anteks Dokuma Fabrikası icradan satışa çıktı!

Antalya 6. İcra Dairesi, Antalya Döşemealtı'nda bulunan Anteks Dokuma ve Terbiye Fabrikası ve arsasını satışa çıkardı. İhalesi 10 Ocak 2017 tarihinde gerçekleşecek gayrimenkullerin toplam bedeli 80 milyon 862 bin 300 TL olarak belirlendi.

Antalya Dokuma Park'taki fabrikalar yenileniyor!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından Antalya’ya kazandırılan Dokuma Park’ta tadilat çalışmaları devam ederken alan, her gün yüzlerce kişinin akınına uğruyor

Antalya Kepez Macera Ormanı hizmete açıldı!

Kepez Belediyesi, 2015 yılının son günlerinde açılan Dokuma Kent Parkı'nın ardından, bu kez de Antalya Kepez Macera Ormanı'nı hizmete soktu.

Kepez'deki Dokuma alanına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı!

Antalya Kepez Belediyesi Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda Dokuma alanındaki tescilli yapılar ve koruma alan sınırlarının imar planlarına işlenmesine ilişkin imar planı değişikliğini hazırladı.

Antalya Dokuma Fabrikası'nda sanayi müzesi kurulacak!

Dönemin Cumhurbaşkanı Bayar ve Başbakan Menderes’in 1956’da açılışını yaptığı Antalya’nın ilk sanayi tesisi Dokuma Fabrikası müze oluyor.

Antalya Dokuma Park'ta ilk etap açıldı!

Dokuma Park'ta ilk etap açıldı Antalya'da 13 yıl önce kapanan Dokuma Fabrikası'nda Kepez Belediyesi'nin 'Dokuma Park' projesinin ilk ayağını oluşturan 70 bin metrekarelik kent parkı, törenle açıldı.

Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası kent parkı oldu!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından kent parkına dönüştürülen Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası'nın yeşil alanlarının açılışı gerçekleştirildi.

Tarihi Antalya Dokuma Fabrikası, park olacak!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından halka açılan Dokuma Fabrikası’nın tabelası aslına uygun şekilde yenilendi. Dokuma Fabrikası’nın kent parkı olarak düzenlenerek halka açılması için yapılan çalışmalar sürüyor.

Akdeniz Dokuma Fabrikası'na bilim merkezi kurulacak!

Antalya’nın ve Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezi, sivil inisiyatifin yer aldığı Dokuma Çalışma Grubu’nun, hazırladığı raporda ‘bilim merkezi olsun’ önerisini yaptığı Dokuma Fabrikası’na kuruluyor.

antalya dokuma oyuncak müzesi ne zman Haberi

antalya dokuma oyuncak müzesi ne zman

DOKUMA Fabrikası'ndaki kreş binasına yapılan Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, büyüklerin nostalji, küçüklerin eğlence merkezi oluyor.


Dokuma Fabrikası, bu kez bir oyuncak müzesine ev sahipliği yapacak. Fabrikanın 713 metrekare büyüklüğündeki kreş binası, aslına sadık kalınarak oyuncak müzesine dönüştürülüyor. Dokuma Çalışma Grubu'nun hazırladığı rapordaki 'Kreş binası çocuk eğitim merkezi olsun' talebine göre şekillendirilen binanın çatısından duvarlarına, tuvaletlerinden ısıtma-soğutma sistemine kadar sil baştan yapıldı. Dokuma Oyun ve Oyuncak Müzesi, küçüklerin ve büyüklerin ortak eğlenebileceği bir yer olacak. Tesisin içerisinde çocukların ve büyüklerin birlikte eğlenerek vakit geçirebileceği mekanlar bulunacak. Bu amaçla müzede oyunların ve oyuncakların tarihsel gelişimini anlatması için mizansen ortamlar oluşturuluyor. Müzede çeşitli aktivitelerin yapılabileceği bir alan da yer alacak.


Müzeye gelenler, önce konuşan ağaçlar ile karşılanacak. Taş Devri oyuncakları, Pinokyo ahşap oyuncaklarını...