24 / 07 / 2024

antalya falez gayriğmenkul ihalesi

antalya falez gayriğmenkul ihalesi

Falez bandı üzerinde bulunan, 12718 ada 1 parseldeki gayrimenkul için bugün ihale gerçekleştirilecek. Ancak satış tehlikeye girebilir. Muratpaşa Belediyesi’ni büyük bir tehlike bekliyor.

Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir?

Kira stopajı, bir iş yerinin kira sözleşmesinde belirtilen brüt kira bedeli üzerinden hesaplanırken, ödenmemesi halinde gayri menkul sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı bulunmaktadır. Peki, Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir? İşte merak edilen soruların yanıt

Antalya 3. Etap Raylı Sistem çalışması Konyaaltı Caddesi'ne ulaştı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 3. Etap Raylı Sistem Projesi kapsamında Falez Kavşağı ile Konyaaltı Caddesi Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü kavşağı arasında yapılan etabın çalışmalarına başlandı.

6 maddede gayri̇menkul satış sözleşmesi̇nde di̇kkat edi̇lecekler!

Gayrimenkul satış sözleşmesi yapılmasının sebebi genellikle kişilerin sözleşmenin yapıldığı tarihte taşınmazı satın alma imkanı olmaması oluyor. Peki bu sözleşmeyi yapmadan önce nelere dikkat etmelisiniz? Avukat Kadir Kurtuluş yazdı...

Falez bandında çok katlı yeni binalar yükseliyor!

Antalya'da falez bandı üzerinde bulunan riskli binalar ve yeni yapılan çok katlı binaların yaratacağı riskler konusunda tespitlerde bulunan İnşaat ve Jeofizik Mühendisleri Odası, yeni bir bilimsel çalışma yapılması çağrısı yaptı.

GS'nin Emlak Konut'tan alacağı daha çok para var!

Galatasaray başkan adaylarından Dursun Özbek, "Emlak Konut Gayri Menkul Yatırım Ortaklığından gelecek daha çok paramız var" dedi...

Emlakçılara askeri izin düzenlemesi!

Emlakçıların yıllardır yaşadığı ve yabancılara yönelik gayri menkul satışlarında gerekli olan askeri izin belgesi şartı kaldırıldı.

SPK'dan gayrimenkul yatırım fonları esaslarında değişiklik!

SPK'nın "Gayri̇menkul Yatırım Fonlarına İli̇şki̇n Esaslar Tebli̇ği̇nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Lara'daki falez kıyısında yer alan plajlar düzenlemeye giriyor!

Antalya'nın ünlü restoranlarından Lara Balıkevi'nin 1'inci Derece Doğal SİT alanı falez kıyısında yer alan plaj noktasında Muratpaşa Belediyesi'nce yapılmak istenen düzenleme gerginliğe neden oldu.

Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları kurulacak!

Antalya Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları projesi için 4 noktada izin alındı. Muratpaşa Belediyesi, 5 nokta için daha başvurdu.

Adana Çukurova'da konut satışları durma noktasına geldi!

Banka kredilerindeki faizlerin son dönemde tavan yapması ve yaşanan imar sorunu Çukurova İlçesi'ndeki emlak fiyatlarını olumsuz etkiledi. Limit Gayri Menkul İşletmecisi Faruk Bozkurt, konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat temsilcileri Kayseri Melikşah'ta buluştu!

Konferansa Kınaş Satış ve Pazarlama Koordinatörü Onur Gencer, İpekar inşaat Satış Müdürü Ersan Okur ve Etna Gayri Menkul Aş. Satış Pazarlama Koordinatörü Derya Tokma konuşmacı olarak katıldı.

Yozgat Hacı Ozan Konağı restore ediliyor!

Tarihi Hacı Ozan Konağı'nda Yozgat Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başladı.Tarihi bina, Gayri Menkul Eski Eserler Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 1979 yılında korunması gerekli sivil mimari eserler listesine alınarak tescillendi.

Gürkut Acar: Antalya'ya 65 katlı bina yapılırsa, nefesi kesilir!

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Falez Oteli’nin kuzeyindeki 100. Yıl spor alanının tam köşesine, 65 katlı bina projesi olduğunu söyleyerek, “Oraya 65 katlı bina yaparsanız, Antalya’nın manzarasını ve nefesini kesersiniz” dedi.

antalya falez gayriğmenkul ihalesi Haberi

antalya falez gayriğmenkul ihalesi

Kamuoyuna eski mobil alanı olarak gelen 12718 ada 1 parseldeki gayrimenkul satışının kamuoyuna lanse edildiği gibi eski mobil alanı olmadığı anlaşılırken bugün gerçekleşecek satış sonrası Muratpaşa Belediyesi’ni büyük bir tehlike bekliyor. Zira arsanın eski mülk sahipleri ‘Ticari kazanım elde edildiği’ gerekçesi ile dava açma hakkına sahip olabilir.


TİCARİ KAZANÇ ELDE EDİLDİ

Dönemin Muratpaşa Belediye Başkanı Mehmet Manavoğlu döneminde ‘Düzenleme ortaklık payı’ ile belediye uhdesine geçen söz konusu alanın emsali yüzde 0,5’den yüzde 0,50’ye çıkartıldığı belirtildi. Arsanın ilk sahibinin belediyenin ‘Ticari kazanç elde ettiği’ gerekçesi ile dava açma hakkı bulunuyor. Ancak bu konuda zaman aşımı büyük önem taşıyor.


Muratpaşa Belediyesi Falez bandı üzerinde bulunan, 12718 ada 1 parseldeki gayrimenkulü bugün açık arttırma usulü ile satacak.


CHP’LİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Satılacak olan arsanın falez bandı üzerindeki eski...