21 / 05 / 2024

Antalya İl Özel İdare Binası danıştay

Antalya İl Özel İdare Binası danıştay

Taşıyıcı kolonu patladığı için tahliye edilip uzun süre tartışıldıktan sonra yıkılan İl Özel İdare Binası’nın davası 6 yıldır devam ediyor. Olmayan bina için karar Danıştay’da bekliyor.

Antalya'ya 1048 yataklı şehir hastanesi geliyor!

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, yeni yılda kente 1048 yataklı şehir hastanesinin kazandırılacağını açıkladı.

Nusret Bayar'dan Kaş'taki kaçak yapılaşmaya tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Antalya'nın Kaş ilçesinde her geçen gün kaçak villa sayısının arttığını belirtti. Bayar, bu konuya tepki gösterdi...

Menderes Türel'den Konyaaltı Sahili projesi açıklaması!

Antalya'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Türel, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesinin iptali ve yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Antalya Muratpaşa'da 10.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Antalya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, Antalya İl, Muratpaşa İlçe, Güzeloba Mahallesi 6963 ada, 5 parselde yer alan arsayı 10 milyon 341 bin 400 TL'ye satıyor...

Şehzade Korkut Camisi 2021'de açılacak! 

Restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi 2021 yılında hizmete açılacak. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş camideki çalışmaları inceledi.

Antalya Meltem'e 'Millet Bahçesi' yapılacak!

AK Parti Antalya İl Başkanı Taş, Antalya Meltem Mahallesi'ne millet bahçesi yapılacağını açıkladı. Ertaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e seslenerek, boş lafları bırakıp icraat yapmasını söyledi.

Antalyalı hayırsever Ruhi Göksoy okul için 3 daire bağışladı!

Antalya'da yaşayan Ruhi Göksoy, isminin bir okula verilmesi karşılığında 3 dairesini Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı. Yapılan bağış için Antalya Valiliği'nde imza töreni düzenlendi.

Antalya Ilıca Mahalle Konağı tamamlandı!

Antalya Gazipaşa’nın en kalabalık nüfusa sahip kırsal mahallelerinden Ilıca’ya Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çok amaçlı bir mahalle konağı inşa edildi.

Serik'te 5 milyon 700 bin TL'ye icradan satılık arsa!

Antalya İl, Serik İlçesi Cumalı Mahallesi'nde yer lana 14.250,00 metrekare yüz ölçümlü arsa 5 milyon 700 bin TL bedel ile icradan satılıyor.

Antalya'ya 13.3 milyar TL'lik 646 proje!

Antalya İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bölgede toplam bedeli 13.3 milyar TL olan 646 projenin devam ettiğini açıkladı.

Kepez Devlet Hastanesi ay sonunda açılacak!

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya’da çok önemli sağlık yatırımlarının peş peşe hayata geçirilmeye başlandığını söyledi.

Antalya Karacaören 2 barajının inşaatında son durum!

Antalya Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Karacaören 2 Barajı İsale Hattında incelemelerde bulundu. Coşkun, Karacaören 2 barajının isale hattı inşaatının tamamlandığında Antalya İl merkezi ve çevresinde 2045 yılına kadar su ihtiyacı yaşanmayacağını belirtti.

Antalya'ya yapılan yatırımlar şehrin marka değerini yukarıya taşıyacak!

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Dostlar Grubu'nun her ayın ilk perşembe günü düzenlediği toplantının konuğu oldu.

Antalya İl Özel İdare Binası danıştay Haberi

Antalya İl Özel İdare Binası danıştay

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından taşıyıcı kolonu patladığı için boşaltılan ve uzun süre tartışıldıktan sonra yıkılan İl Özel İdare Binası’nın davası 6 yıldır Danıştay’da bekliyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İl Özel İdare Binası’nın yıkılıp yerine park yapılmasına rağmen, binanın yıkılması için yapılan itirazlar karara bağlanamadı. Davacılar arasında yer alan meslek odası temsilcileri, Danıştay’daki davanın düşmesini talep ediyor.

Antalya’nın siluetini bozduğu nedeniyle  tepki çeken ve yıkımı yılan hikayesine dönen 14 katlı İl Özel İdare Binası, taşıyıcı kolonlarından biri 2004 yılında patlayınca boşaltılmıştı. 2005'te İl Genel Meclisi hayalet binaya dönüşen ve kent yaşamı için tehlike içeren yapı için yıkım kararı verilmişti. 2008’de de binanın yıkımı, bir sonraki yıl seçilecek yeni İl Genel Meclisi üyelerine bırakıldı. 2009 yerel seçimlerinden sonra oluşan yeni İl...