05 / 05 / 2024

Antalya İstanbul hattı

Antalya İstanbul hattı

Antalya-İstanbul arasının 4,5 saat, Antalya-Ankara arasının 3 saat olacağı Antalya Hızlı Tren Hattı ile, Antalya-İzmir ve Antalya-Kayseri arasındaki seyahat süresi de 3,5 saat oluyor.

Antalya Üçüncü Etap Raylı Sistem Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Üçüncü Etap Raylı Sistem Hattı'nda test sürüşlerini başlattı.

Ankara-İstanbul arası Ekspres YHT seferleri 10 Temmuz'da başlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hattında Ekspres YHT" seferlerinin 10 Temmuz'da başlayacağını açıkladı. 

3 ilde bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bugünkü 31478 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Antalya, İstanbul ve Balıkesir'de bazı alanlar kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Antalya'daki Tramvay Hattı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Tramvay Hattı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

Koronavirüs sonrasında hangi illere talep arttı?

Emlakjet verilerine göre, koronavirüsünün büyük riske neden olduğu şu süreçte Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde konut arayan kişilerin sayıları azaldı.

Yabancı yatırımcı Antalya'da ev'lendi!

Yabancıya konut satışında rekor kıran Antalya, İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer aldı. Sektör temsilcileri, artışın geçen yıla oranla yüzde 10 seviyesinin üzerine çıktı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de Varsak-Otogar hattı hizmette!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, testlerin tamamlanmasıyla birlikte 3. Etap Raylı Sistem'de Varsak-Otogar hattını hizmete açtı.

Yeni otel yatırımları ile 2 bin 397 ek istihdam sağlanacak!

Konaklama yatırımlarında yılın ilk 4 ayında proje sayısında düşüş yaşanırken, toplam yatırım tutarı TL bazında artış gösterdi. Antalya, İstanbul ve Muğla, en fazla yatırım talebi gören ilk üç il oldu.

Antalya 3'üncü aşama raylı sistem hattı açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3. aşama raylı sistem hattının temmuz ayında hizmete açılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'nın yeni tramvay hattını test etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da yeni yapılan tramvay hattını açtı ve test sürüşü yaptı. Vatman koltuğuna oturan Erdoğan, tramvayı Sakarya Bulvarı Durağı'na kadar kullandı...

Antalya 3. Etap raylı sistem hattında seferler başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Hattı’nın Varsak-Otogar bölümünün 17 Mart’tan sonra yolculu seferlere başlayacağını açıkladı. 

Antalya yabancıya konut satışında İstanbul’u solladı!

Yabancılara yapılan konut satışında rekor kıran Antalya, İstanbul’u solladı. Türkiye’de gayrimenkule en fazla yatırım yapan ülke ise Almanya oldu.

Antalya İstanbul hattı Haberi

Antalya İstanbul hattı

ANTALYA Hızlı Tren Hattı'nın Gar ve İstasyon yerlerinin belirlenmesi çalışmaları başladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve birçok il hızlı demiryolu ile Antalya'ya bağlanıyor. 



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan'ın açıkladığı dev proje adım adım hayata geçiyor. Ekipler sahada, istasyonlar belirleniyor.



SAHA ÇALİŞMASİ BAŞLADI 

200 km saat hıza uygun. çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak inşa edilecek Antalya-Eskişelıir ve Antalya-Konya-Kayseri hızlı tren katlarının 2016 yılında yapımına başlanması ve 2020 yılında hizmete açılması için yoğun bir çalışma temposu yürütülüyor. TCDD Genel Müdürlüğü ekipleri sahada yoğun bir çalışma içerisinde. Ekipler, saha etlit çalışmalarıyla, hat güzergahında inşa edilecek gar ve istasyonların yerlerini tek tek belirtiyor .Projeler hayata geçtiğinde, Antalyaİstanbul 4,5 saat, Antalya-Aııkara arası 3 saat, Antalya-Kayseıi arası 3.5...