08 / 05 / 2024

antalya kaçak işletmelerin yıkımı

antalya kaçak işletmelerin yıkımı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Lara sahillerinde 62 bin 670 metrekarelik alanı yasa dışı şekilde işgal ettikleri belirlenen işletmelere yıkım yapılması içi giden ekipler korona engeline takıldı.

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

TOKİ Antalya 2023 projesi için tarih belli oldu! 84 yeni konut geliyor! Kaçırmayın!

TOKİ Antalya 2023 projesi için tarih belli oldu... Tam 84 yeni konut geliyor... Bu tarihi kaçırmayın...

Otoyollarda kaçak geçiş ödemelerinde süre değişti! 4 kat cezası var!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresi değişti! İşte detaylar...

Engin Altay ‘Zeytin işleme tesisi’ olarak gösterdiği alanda kaçak villa yaptırdı iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Engin Altay'ın ‘Zeytin işleme tesisi’ olarak gösterdiği alanda kaçak villa yaptırdığı iddia edildi.

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşma meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya'nın Kaş ilçesindeki kaçak yapılaşmayı meclis gündemine taşıdı. Çetin Osman Budak, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı Kekova'da inşa edilen kaçak villa uzun süre gündem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda hakkında yıkım kararı çıkan villanın yıkımı tamamlandı. 

Assos'taki kaçak tesis için yıkım kararı!

Çanakkale Assos'ta hayata geçirilen kaçak plaj tesisinin, yıkımı için karar verildi...

Antalya'daki kaçak yapı miktarı meclis gündeminde!

Antalya'daki konut sayısı ve tespit edilen kaçak yapı miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İran'da kaçak faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliği kapatıldı!

İran Tahran'da kaçak faaliyet gösteren kripto para madenciliği çiftliği kapatıldı...

Pakistan Karaçi'de kaçak yapı savaşı!

Pakistan Karaçi'deki kaçak binaların yıkılmasını istemeyen bir grup polisle çatıştı. Çıkan arbede sonucunda polis ve göstericilerden yaralananlar oldu.

Bursa Osmangazi'de kaçak işletme yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Mahallesi’nde kamuya ait arazi üzerine kaçak olarak inşa edilen işletmenin yıkımını gerçekleştirdi.

antalya kaçak işletmelerin yıkımı Haberi

antalya kaçak işletmelerin yıkımı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Milli Emlak Daire Başkanlığı'ndan 10 yıllık süreyle kiraladığı Lara Beach Parkı’ndaki 11 işletmenin sahil tespit edildi. Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; protokole aykırı olarak 5 kat büyüdüğü belirlenen işletmeleri yıkmak için bölgeye giden belediye ekipleri, koronavirüsü önlemleri kapsamında işletmelerin kapalı olması sebebiyle yıkımı yapamadı. 

62 bin 670 metrekarelik alanı yasadışı şekilde işgal ettikleri tespit edilen işletmeler hakkında 30 Ekim 2019'da Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bir yazı gönderen Milli Emlak Daire Başkanlığı Falez Emlak Müdürlüğü protokole aykırı kullanımların 30 Kasım 2019'a kadar sonlandırılması ve tahliyesinin yapılmasını talep etti. 

Yazıda 2, 3, 4, 5, 6 ve 8 no’lu işletmelerin protokole açıkça aykırılık teşkil ettiği halde denize iskele kurdukları da ifade edildi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ek süre talep edilmesi üzerine de...