05 / 05 / 2024

Antalya Kent bilgi sistemi

Antalya Kent bilgi sistemi

Doç. Dr. Savaş Durduran, Antalya gibi bir kentin bugüne kadar Kent Bilgi Sistemi'ne geçmemiş olmasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Savaş Durduran: Kent bilgi sistemi Antalya'da uygulanmalı!

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubunun yerel yöneticilere yönelik düzenlediği Kent Bilgi Sistemi konulu konferans gerçekleşti.

Kent Saray İnşaat'tan Antalya'ya 601 konutluk yeni proje geliyor!

Kent Saray İnşaat, Antalya'daki yeni projesi için düğmeye bastı. 618 milyon 769 bin 400 TL'ye mal olacak projede 601 yeni konut yer alacak.

Antalya’daki 5 milyar dolarlık miras davası sonuçlandı! Dev arazinin 700’den fazla mirasçısı çıktı!

Antalya kent merkezinde 5 milyar dolar değerinde 4 bin dönüme yakın arazinin üçte bir hisse sahibi Arap Süleyman'ın miras davası resmen sonuçlandı. İşte ayrıntılar...

Mustafa Geyikçi'den Antalya Finike'deki 'Kent Meydanı' projesine ilişkin açıklama!

Antalya’nın Finike ilçe Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Geyikçi, hayata geçirmeyi planladıkları 'Kent Meydanı' projesinin çıkmaza girdiğini dile getirdi. 

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Antalya Elmalı'ya kent meydanı projesi geliyor!

Antalya Elmalı'da birçok sorunu çözmesi planlanan Elmalı Kent Meydanı Projesi hayata geçirilecek.

Antalya Elmalı'da Kent Meydanı inşa edilecek!

Antalya Elmalı Belediyesi,  ilçede bulunan birçok sorunu çözüme kavuşturacak Elmalı Kent Meydanı Projesi'ni hayata geçirecek.

Antalya İpekçilik Mektebi, Kent Araştırmaları Merkezi oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hafızasına sahip çıkıyor. Karaalioğlu Parkı'nda yıllarca Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak kullanılan "İpekçilik Mektebi", Kent Araştırmaları Merkezi olarak yeniden tasarlanıyor.

Antalya Kent Yaşam Parkı Projesi tamamlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesinde yer alan Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 

Olimpos imar planlarına tepki: Kaçak yapılaşma yasallaşacak!

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki köklü tarihe ve eşsiz doğaya sahip Olimpos için hazırlanan imar planlarıyla ilgili konuşan Antalya Kent İzleme Platformu, "Bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir" dedi

Konyaaltı Belediyesi'nden mesire alanı ihalesine 2 milyon liralık teklif!

Antalya kent merkezinde bulunan 117 dönümlük mesire alanın ihalesi katılan Konyaaltı Belediyesi, 2 milyon lira ile en fazla teklif verdi.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Antalya Kent bilgi sistemi Haberi

Antalya Kent bilgi sistemi

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Durduran; “Bir kent için en önemli sorunları bu sistemle önleniyor, sağlıklı bir altyapının oluşmasını sağlıyorsunuz. Ayrıca belediyelerin gelirlerini arttırıcı faydaları da var” dedi.

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu'nun yerel yöneticilere yönelik düzenlediği Kent Bilgi Sistemi konulu konferansa konuşmacı olarak katılan NEÜ Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Savaş Durduran, modernleşmenin önemli bir adımı olan şehirleşmenin aynı zamanda trafik, yoğun yapılaşma, hava kirliliği, eğitim, sağlık, güvenlik, iletişim ve altyapı gibi sorunları da beraberinde getirdiğine işaret ederek, bu nedenle Kent Bilgi Sistemi'nin kentlerin sağlıklı gelişmesi bakımından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Kent Bilgi Sistemi’nin kurulmasının gerekliliği konusunda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve mesleki kuruluşlar ve...