02 / 05 / 2024

antalya köy hayatına özlem evi manavgat

antalya köy hayatına özlem evi manavgat

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesinde bulunan 2 asırlık yöresel eşyaların sergilendiği Köy Hayatına Özlem Evi'ni geçen yıl 10 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi...

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da sağlık çalışanlarına özel yüzde 5 indirim fırsatı!

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da sağlık çalışanlarına özel yüzde 5 indirim fırsatı başladı. İşte ayrıntılar...

Antalya'da 10 yıllığına kiralık akaryakıt istasyonu!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Antalya Muratpaşa'da yer alan akaryakıt istasyonunu 10 yıllığına kiraya verecek.

Yunanistan’da kaçak inşaat iddiası: Köy halkına para cezası verildi!

Yunanistan İskeçe'deki Küçükdavutlu köyü camisinin kaçak inşaatla genişletildiği iddiası nedeniyle köy halkına para cezası verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Rize'de yapılan Çay Çarşısı Kıyı Kanunu'na aykırı çıktı!

Rize Ticaret Borsası tarafından dolgu sahasına yapılan Çay Çarşısının Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu Sayıştay raporuyla belirlendi. 

Ordu'da Kıyı Kanunu'na aykırı binalar yıkıldı!

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu sebebiyle Ordu İdare Mahkemesi'nin verdiği yıkım kararı üzerine 3, 10 ve 12'nci katları tamamlanan binaların yıkımı gerçekleştirildi...

Antalya Büyükşehir'den Kaş'a spor salonu müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş’ın Ova Mahallesi’nde spor salonu hayata geçiriyor.

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

antalya köy hayatına özlem evi manavgat Haberi

antalya köy hayatına özlem evi manavgat


Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesinde bulunan 2 asırlık yöresel eşyaların sergilendiği Köy Hayatına Özlem Evi'ni geçen yıl 10 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi. Köy evini ziyaret eden Alman, İngiliz, Rus, Belçika, Japon, Finlandiya, Portekiz, Avusturya, Kanada, İsveç, İsviçre ve Danimarkalı turistlere, Taşağıl'daki 2 asır öncesi köy hayatı ve modern hayata geçiş hakkında bilgilendirme yapılıyor. 


Köy Hayatına Özlem Evi'ni alternatif turizm kapsamında 7 yıl önce Taşağıl'da 80 yıllık bir taş evi restore ettirerek hizmete açtığını belirten turizmci Ali Nail Arseven, ilk yıllar 2 bin turistin ziyaret ettiği kültür evini 2013 yılında 10 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi.


Antalya'ya deniz, kum ve güneş turizmi için gelen turistlere Anadolu'daki köy hayatı ile ilgili sergilenen eşyalar eşliğinde bilgilendirme yaptıklarını aktaran Arseven,...