05 / 05 / 2024

antalya krizi

antalya krizi

Antalya' da, turizm başkenti olmasına rağmen turizm yasası çıkmadığı için turizmcilerde sıkıntılar devam ediyor. Turfanda sebze meyve ambarı ve önemli ticari merkezlerden biri olan Antalya’da derin dalga krizi yaşanıyor...

İnşaat işçisi krizi tam gaz: Günlük 3 bin liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün yılın 12 ayı hareketli olduğu Antalya'da inşaat işçisi krizi de tam gaz devam ediyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin TL yevmiyle işçi bulamadıklarını söyledi.

Antalya’daki kiracılardan ‘Barınamıyoruz’ isyanı!

Türkiye’nin büyük kentlerinde kira fiyatları artışı yüzünden ortaya çıkan barınma krizi gün geçtikçe büyüyor. Bu kapsamda, Antalya’da kurulan Kiracılar Dayanışma Platformu, geçtiğimiz haftalarda TBMM’ye giderek 36 maddelik çözüm önerilerini milletvekillerine iletti.

Avrupa’daki doğalgaz krizi Antalya’nın işine geldi! Günlük 21 Euro ile doya doya tatil imkanı

Avrupa’da yaşanması öngörülen doğalgaz krizi Antalya’daki turizmcilere fırsat doğurdu. İşte günlük 21 euro ile doya doya tatil imkanına dair detaylar!

Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı krizi! 

Antalya'nın Kepez ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri kendilerine 5 aydır kira yardımı yapılmadığını dile getirdi. 

Antalya Deniz ve Bahçelievler’de yarasa krizi!

Antalya'nın en gözde mahalleleri arasında yer alan Deniz ve Bahçelievler’de gündeme gelen ‘yarasa krizi’ mahalle sakinlerini ikiye böldü.

EXPO 2016 Antalya'da son durum!

EXPO 2016 Antalya’nın 6 aylık süresinin ekim ayında biteceğinin anımsatılması üzerine değerlendirmelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “EXPO’nun başına gelmeyen kalmadı. Darbe girişimi, Rusya krizi ve terör olayları hepsi etkiledi” dedi.

Antalya Salih Konca okul inşaatı durduruldu!

Antalya'da hayırsever Saime Konca ve 4 yıl önce vefat eden eşi Salih Konca tarafından Konyaaltı Siteler Mahallesi'nde yaptırılan okul, kaba inşaatı bittikten sonra arsa krizi nedeniyle mahkemelik olunca çürümeye terk edildi.

Konut yatırımcısının yeni gözdesi Antalya!

Rusya ile yaşanan kriz sonrası gözlerin çevrildiği Antalya emlak piyasasında rakamlar Türk yatırımcıların krizi fırsata çevirdiğini gösteriyor.

Mehmet Günal: Mortgage krizi çıkarsa bankalar sıkıntıya düşer!

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Eğer yakında Türk usulü bir mortgage krizi çıkarsa bankalar çok büyük sıkıntıya düşer." dedi.

Ruslar Antalya'da yeni ev bakıyor!

Uçak krizi sonrasında tatil için Antalya’ya gelen Ruslar ülkelerine döndü ancak kentte ev sahibi olanlar satış hamlesi yapmadı. Satışın aksine ev almak için görüşmeler devam etti.

Antalya'da turizm, tarım ve ticaret krizi yaşanıyor!

Antalya' da, turizm başkenti olmasına rağmen turizm yasası çıkmadığı için turizmcilerde sıkıntılar devam ediyor. Turfanda sebze meyve ambarı ve önemli ticari merkezlerden biri olan Antalya’da derin dalga krizi yaşanıyor...

Antalya Life in Lara'da 119 bin TL!

Antalya'daki Life in Lara projesi ekonomik fiyata villada yaşam sunuyor. 94 villadan oluşacak projedeki fiyatlar 119 bin ile 260 bin TL arasında...

SGK Antalya'da 2 adet dükkan satacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Antalya'da 2 adet dükkan satacak

antalya krizi Haberi

antalya krizi


Türkiye’nin turizm başkenti, turfanda sebze meyve ambarı ve önemli ticari merkezlerden biri olan Antalya’da derin dalga krizi yaşanıyor.


TURİZMCİ SIKINTILI


Turizm başkenti olmasına rağmen turizm yasası çıkmadığı için turizmcilerde sıkıntılar devam ederken sezonun bitmesiyle birlikte on binlerce turizm işçisi kapı önüne konuldu. Turizmde herkes kendi telaşını yaşıyor. Kemer yöresindeki gibi bazı otel sahipleri yıkım kararı ile sarsılırken bazı otel sahipleri ise borçlarını zamanında ödeyememesinin derdine düştü. Kıyı kanununa aykırı yapıldığı belirlenen otellerin yıkımına karar verildi.


TURFANDA PARA ETMİYOR


Turfanda sebze ve meyvede ise durum turizmden farklı değil bir tarım politikası çizilmediği için tarımda da el yordamıyla gidiliyor. Bir dönem domatesten para kazanan üretici ikinci dönem yola dökmek zorunda kalıyor. Soğanın para ettiğini gören üretici soğana yöneliyor bu kez soğan para etmiyor. Gübre, ilaç,...