07 / 05 / 2024

antalya mermer

antalya mermer

31 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak fuarı yerli ziyaretçilerin yanı sıra 62 ülkeden 2 binin üzerinde profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

Antalya Mermer Grup üretim tesisleri ve idari merkez yapıyor!

Antalya Mermer Grup, Antalya OSB'de bulunan fabrika arazisine modern üretim tesisleri ve idari merkez yapmak için düğmeye bastı. 7.000 m2 kapalı, 14.000 m2 açık alana konumlanacak 9 katraklı yeni fabrikanın bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor...

Antalya Finike'deki mermer ocağına Danıştay'dan ret kararı!

Antalya'nın Finike İlçesi'nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir maden ocağında faaliyetin sürmesi için mahkeme kararının yürütmesinin durdurulma talebi, Danıştay tarafından reddedildi.

Antalya Gündoğmuş'daki mermer ocağına ÇED gerekli değildir raporu verildi!

ANTALYA’nın Gündoğmuş İlçesi’nde bir firmanın mermer ocağı başvurusuna, ‘yaban hayatı mutlak koruma alanı’ olarak belirlenen bölge için başka bir alana ait ruhsatla ‘ÇED gerekli değildir’ raporu verildiği ortaya çıktı.

Ekizce Yaylası'ndaki mermer ocağı çalışmaları ormanı etkiledi!

EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıkın doğal yaşam alanı, sedir ormanlarıyla kaplı Ekizce Yaylası'nda 1 yıldır çalışmalarını sürdüren mermer ocağı, Sarıçınar Dağı'nı kaplayan sedir ormanını yok etti.

Finike Mermer Ocağı için 'ÇED gerekli değildir' raporu iptal!

Antalya’nın Finike İlçesi’nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası’ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen ’ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal etti, Finike’de taş ocağı yapılacak alandaki sedir ağaçları kurtuldu.

Finike'de mermer ocağı izni iptal edildi!

Antalya'nın Finike ilçesinde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi.

Antalya Finike Mermer Ocağı için ÇED gerekli mi?

Antalya'nın Finike İlçesi'nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi.

Antalya Mermer, Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı açıldı!

31 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak fuarı yerli ziyaretçilerin yanı sıra 62 ülkeden 2 binin üzerinde profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

Mermer ve Doğal Taş Ürünleri Fuarı başladı!

Mermer ve Doğal Taş Ürünleri Fuarı, 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Pyramids Grup'un uluslararası fuar organizasyonu tecrübesiyle Antalya Expo Center'da herkese kapısını açıyor.

Elmalı Mermer İhtisas OSB arazisi incelendi!

AK Parti Antalya Milletvekilleri Adayı Atay Uslu ve İbrahim Türkiş, Elmalı ilçesine bağlı Bozhüyük Mahallesi’nde yapılması planlanan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arazinde incelemelerde bulundu.

Türk müteahhitlere Irak'tan yatırım çağrısı!

Pyramids Grup Fuarcılık’ın Mayıs ayında düzenleyeceği, 62 ülkeden 2 bin alım heyetinin katılacağı Antalya Mermer ve Doğal Taş Ürünleri Fuarı öncesinde fuara katılacak Iraklı üst düzey yetkililer ile Türk müteahhit ve işadamları bir araya geldi. I

Mermer ve Doğal Taş Ürünleri Fuarı 28-31 Mayıs'ta!

Mermer ve Doğal Taş Ürünleri Fuarı, 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Antalya Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuara 2 bin kişilik alım heyetinin yanı sıra fuara 25 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

Doğal Taş ve Mermer Ürünleri Fuarı 28 Mayıs'ta başlıyor!

PYRAMİDS Group Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan, Turkey Stone Antalya Uluslararası Doğal Taş ve Mermer Ürünleri Fuarı'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Doğal Taş ve Mermer Ürünleri Fuarı 28 Mayıs'ta başlıyor.

Çinliler mermer ocağı bırakmadı!

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya, Burdur ve Isparta’da 86 mermer ocağının Çinliler tarafından alındığını söyledi. Bölgeden 100’e yakın ülkeye mermer ihracatı yapılıyor.

antalya mermer Haberi

antalya mermer

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Erdoğan, EXPO Center'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de doğal taş sektöründe ülke kalkınmasına paralel olarak çok hızlı gelişme yaşandığını söyledi. 


Üretim ocaklarında, fabrikalarda, zenginleştirme tesislerinde ve pazarlama imkanlarında çok büyük yenilikler gerçekleştiğini anlatan Erdoğan, geçmiş yıllarda değerlendirilemeyen, küçük boyutlu, moloz olarak tabir edilen blokların da artık ekonomiye kazandırıldığını ifade etti. 


Maden Kanunu'nda yeni düzenlemeler yapılarak sektörün uygulamalarda karşılaştığı sorunların önemli bölümünün giderildiğini belirten Erdoğan, "Yeni düzenleme ile iptaller azaltılarak ruhsat güvencesi sağlanmış, idari para cezaları makul seviyeye çekilmiş ve işletmelerde belli bir standardın sağlanması amaçlanmıştır. Şu anda sektörün sorunlarının önemli bir kısmı diğer mevzuatlardan kaynaklanmaktadır" dedi. 


"Doğal taşta 2014 yılında üretimimiz 5 milyon metreküpe, ihracatımız 7 milyon tona, değer olarak da...