30 / 04 / 2024

Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı projesi onaylandı

Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı projesi onaylandı

Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi Projenin yatırım programına alınabilmesi için Devlet Planlama Teşkilatı Yüksek Planlama Kurulu’nun onayını da aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Antalya'daki Tramvay Hattı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Tramvay Hattı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

İstanbul Havalimanı metrosu triyaj alanı ve bağlantısı imar planı tadilatı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Gayrettepe - 3. Havalimanı - Halkalı Raylı Sistem Hattı triyaj alanı ve bağlantısına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Antalya 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi!

Kaş-Demre arasına kurulması planlanan Antalya’nın 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi. Bölgede arsa tahsisi yapılan Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin havalimanının yatırımları hızlandıracağını açıkladı. 

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde 7 kilometre ray döşendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin rekor hızlas üren 3. Etap Raylı Sistem Projesi, Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün inceleme konusu oldu. 

Antalya 3’üncü Etap Raylı Sistem Projesi son sürat!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hızla süren Varsak- Zerdalilik arasındaki 25 kilometrelik 3’üncü Etap Raylı Sistem Projesi’nde dün itibariyle ray kaynak işlemine ve katener direk imalatına geçildi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de 7 gün 24 saat çalışma!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından  Varsak- Zerdalilik arasında yapımına başlanılan 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde çalışmalar 7 gün 24 saat devam ediyor.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem projesinde son durum!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem çalışmalarının son sürat devam ettiğini müjdeledi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde inşaat hızlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Varsak- Otogar arasındaki ilk etabı Aralık ayına bitirilmesi planlanan 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde çalışmalarının daha da hızlandırılması için talimat verdi.

Antalya 3. etap raylı sistemde raylar döşeniyor!

Antalya’da Varsak-Zerdalilik arasındaki 25 kilometrelik 3’üncü Etap Raylı Sistem Projesi’nde raylar döşeniyor. Projenin Varsak-Otogar arasındaki ilk etabının Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem çalışmaları tam gaz!

Antalya'nın kamu kaynakları ile yapılmış en büyük projesi olan Varsak-Zerdalilik arasındaki 25 kilometrelik 3. Etap Raylı Sistem hattı çalışmaları tüm devam ediyor. 

Antalya 3. Etap Raylı Sistem hattının inşaatı tam gaz!

Antalya 3. Etap Raylı Sistem hattında çalışmalar son sürat devam ediyor. Proje kapsamında Halide Edip Caddesi ile Otogar Kavşağı arası kuzey aksı trafiğe kapatılacak

Antalya 3. Etap Raylı Sistem hattında çalışmalar başladı!

Antalya'nın kamu kaynakları ile yapılmış en büyük projesi olan Varsak-Zerdalilik arasındaki 25 kilometrelik 3. Etap Raylı Sistem hattı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı projesi onaylandı Haberi

Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı projesi onaylandı

Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi Projenin yatırım programına alınabilmesi için Devlet Planlama Teşkilatı Yüksek Planlama Kurulu’nun onayını da aldı. Hazırlıkları başlanan ihale önümüzdeki günlerde yapılacak.


İhale çalışması başladı

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayında karşılıklı yaptıkları protokol gereği Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi’nin hayata geçirilmesinde sona gelindi. Projenin yatırım programına alınması için Yüksek Planlama Kurulu’nun (YPK) görüşüne başvuran Kalkınma Bakanlığı’na geçtiğimiz günlerde projeye onay verildiği yazısı ulaştı. Devlet Planlama Teşkilatı Yüksek Planlama Kurulu’nun Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı projeyi onaylamasıyla birlikte ihale hazırlık çalışmalarına başlandı.

18 adet araç alımı

Projeyle ilgili olarak yetkililerden aldığımız bilgiye göre rayların yapım ihalesinin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilerek inşaatına başlanacağı belirtildi. Projede 18 adet aracı Antalya Büyükşehir Belediyesi alacak. Araç alımı ihalesi...