16 / 05 / 2024

Antalya Patara Gemicik Adası

Antalya Patara Gemicik Adası

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Antalya Kaş İlçesi, Yeşilköy Mahallesi, Patara Özel Çevre Koruma Bölgesinde yer alan Gemicik Adası antik yerleşim alanının 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verdi.

Kaş Belediyesi, Patara’da 28 milyon TL’lik arazi satacak!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü Patara antik kentini de içeren Gelemiş Mahallesi’nde yer alan iki ayrı parsel arazi Kaş Belediyesince ihale yoluyla satılacak.

Antalya Patara'daki 74 izinsiz yapı yıkılacak!

Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bulunan 74 izinsiz yapının yıkılmasına karar verildi. 74 yapının 63'ü hazine arazisinde, 11'u özel mülkiyette bulunuyor. Yıkım kararı verilen 74 yapının büyük çoğunluğu konut, sera ve otel-pansiyonlardan oluşuyor...

Patara Antik Kenti kent kapısı projesinin detayları belli oldu!

Antalya'da bulunan Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğindeki 10 metre yüksekliğinde bulunan 2 bin yıllık olduğu düşünülen kent kapısının projesinin detayları ortaya çıkıyor.

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

Patara Deniz Feneri restore edilecek!

Antalya'da bulunan Patara Deniz Feneri restore edilecek. Projenin onaylanmasının ardından, valilik ihaleye çıkarılacak.

Patara ve Fırnaz Koyu'nu imara açan karar yargıya taşındı!

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Antalya’nın en önemli tarihi ve doğal değerlerinden Patara bölgesi ve Fırnaz Koyu’nun bazı bölümlerinin birinci dereceden çıkartılarak ikinci ve üçüncü derece doğal sit alanına dönüştürülmesine ilişkin kararın iptal edilmesi için dava açtı..

Antalya Kaş'ta 4 mahalle kesin korunacak alan ilan edildi!

Antalya ili Kaş İlçesi, Gelemiş Mahallesi, Patara ve Yeşilköy, Fırnaz Koyu ve çevresi 1.derece doğal sit alanı kapsamında giren bazı alanlar kesin korunacak alan ilan edildi..

Alanya Kalesi, Patara ve Fırnaz Koyu'nun sit statüleri yenilendi!

Türkiye’nin tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle bilinen Antalya’nın Alanya Kalesi, Kaş Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre'nin Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri yenilendi.

Antalya'daki Patara Tak’ı restore ediliyor!

ANTALYA’nın Kaş İlçesi yakınlarındaki Likya Birliği’nin başkenti Patara Antik Kenti’nin simgesi olan Patara Tak’ı restore ediliyor. Patara Tak’ı, kent yerleşimine girişi belirleyen, kentin onurlandırma anıtı olarak biliniyor.

Club Patara Evleri'nde yüzde 25 indirim başladı!

1993'ten bu yana Antalya'daki Kallkan koyunda tatil imkanı sunan Club Patara Evleri, satışa yeni çıkardığı devremülkler için indirim kampanyası başlattı.

Club Patara'dan yüzde 25 indirimli devremülk!

Antalya Kalkan'da 1993 yılından beri tatil deneyimi sunan Club Patara Evleri, satışa yeni çıkardığı devremülkler için cazip bir indirim kampanyası düzenledi.

Antalya Patara Evleri'nde satışlar yeniden başladı!

PATARA Prince Resort'u bünyesinde bulunduran Patara Turistik Tesisler İşletmecilik ve Yatırım A.Ş, Antalya Kalkan'daki Patara Evleri'nde devremülk satışına yeniden başladı.

Patara Turizm, Antalya’da 30 villayı satışa çıkardı!

Patara Turizm, ara verdiği Club Patara Evleri’ndeki devremülk satışına yeniden başladı. Kalkan’da bulunan Patara Evleri’ndeki 30 devremülk ve 4 villa yurtiçi ve yurtdışında satışa sunuldu.

Antalya Patara Gemicik Adası Haberi

Antalya Patara Gemicik Adası

İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren o karar; 


ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


Toplantı Tarihi ve No    : 21.10.2014/94                                                     Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No        : 21.10.2014/3115                                                  ANTALYA


Antalya İli, Kaş İlçesi, Yeşilköy Mahallesi, Patara Özel Çevre Koruma Bölgesinde yer alan Gemicik Adası antik yerleşim alanının I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.


Patara Antik Kenti 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı genişletildi! Detaylar için...