05 / 05 / 2024

antalya tarım krizi

antalya tarım krizi

Antalya' da, turizm başkenti olmasına rağmen turizm yasası çıkmadığı için turizmcilerde sıkıntılar devam ediyor. Turfanda sebze meyve ambarı ve önemli ticari merkezlerden biri olan Antalya’da derin dalga krizi yaşanıyor...

Antalya'da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak-Karagedik mevkisinde yer alan 106 dönümlük tarım alanının konut alanına çevrilmek üzere yapılaşmaya açılacağı kaydedildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Tarım Bakanlığı'ndan buğday et şeker stokları tükeniyor iddiasına açıklama: Kayıtlarda yok istesek de alamayız

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle devam eden buğday krizi bir de Hindistan'ın söz konusu ürünleri ihraç yasağı getirmesiyle daha da derinleşti. Tarım Bakanlığı Türkiye'nin buğday, et ve şeker stoklarıyla ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Antalya Serik'te 17.5 milyon TL'ye satılık tarım arazisi!

Serik 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Antalya ili, Serik ilçesi, Berendi Mahallesi'nde yer alan 10 adet tarım arazisini toplam 17 milyon 483 bin 736 TL'ye satıyor...

Tarım arazilerinin imara açılmasına izin verilmeyecek!

Antalya Tarım Konseyi toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Buradan duyuruyoruz tarım arazilerinin imara açılmasına izin verilmeyecek" dedi.

Antalya'da 700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi!

Hürses Gazetesi'nin köşe yazarı Abdullah Yalçın bugün köşesinde "700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Türkiye günde 8 futbol sahası kadar tarım toprağı kaybediyor!

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, son 10 yılda Türkiye'de her gün ortalama 8 futbol sahası büyüklüğünde tarım toprağı kaybedildiğini söyledi.

Antalya'nın tarım alanları imara açılıyor!

Antalya Gerçek Akdeniz Gazetesi köşe yazarı olan Songül Başkaya bugünkü yazısında Antalya'daki tarım alanlarını anlattı. Başkaya arazilerin imara açıldığını söyledi.

Tarım alanlarının imara açılması cinayettir!

Türkiye'nin çok acil tarım ve teknolojide ciddi çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizen Cem Seymen; BM raporuna göre dünyada 10 yıl sonra gıda krizi çıkacağını, Türkiye'deki tarım alanlarının imara açılmasının ölümcül hata olduğunu söyledi.

Antalya'da imara açılan tarım arazilerinin fiyatları uçtu!

Antalya'da yapımı yılan hikayesine dönen Batı Çevre Yolu için imar planı tadilatı ile yaklaşık 400 hektar tarım alanının imara açılmasıyla birlikte verimli tarım arazileri ve portakal bahçelerinin bulunduğu Çakırlarda araziler kapanın elinde kalıyor.

Antalya'daki tarım arazileri turizm alanına mı dönüştürüldü?

Antalya Ziraat Mühendisleri Başkanı Vahap Tuncer,"Güney Akdeniz turizm projesi ve Güney Antalya turizm projesi özellikle deniz kıyısındaki narenciye ve meyvelerin yetiştirilebildiği birinci sınıf bir tarım arazilerinin turizm alanlarına dönüştürüldü"dedi.

antalya tarım krizi Haberi

antalya tarım krizi


Türkiye’nin turizm başkenti, turfanda sebze meyve ambarı ve önemli ticari merkezlerden biri olan Antalya’da derin dalga krizi yaşanıyor.


TURİZMCİ SIKINTILI


Turizm başkenti olmasına rağmen turizm yasası çıkmadığı için turizmcilerde sıkıntılar devam ederken sezonun bitmesiyle birlikte on binlerce turizm işçisi kapı önüne konuldu. Turizmde herkes kendi telaşını yaşıyor. Kemer yöresindeki gibi bazı otel sahipleri yıkım kararı ile sarsılırken bazı otel sahipleri ise borçlarını zamanında ödeyememesinin derdine düştü. Kıyı kanununa aykırı yapıldığı belirlenen otellerin yıkımına karar verildi.


TURFANDA PARA ETMİYOR


Turfanda sebze ve meyvede ise durum turizmden farklı değil bir tarım politikası çizilmediği için tarımda da el yordamıyla gidiliyor. Bir dönem domatesten para kazanan üretici ikinci dönem yola dökmek zorunda kalıyor. Soğanın para ettiğini gören üretici soğana yöneliyor bu kez soğan para etmiyor. Gübre, ilaç,...