30 / 04 / 2024

Antalya tramvayı

Antalya tramvayı

Antalya'da yapılması planlanan 18 kilometre uzunluğundaki tramvayın Türkiye'nin en pahalı raylı sistem projesi olduğu ortaya çıktı. 14.4 milyon lira tutarındaki projeye, İnşaat Mühendisleri Odası'nın tepkisi sürüyor.

Antalya Konyaaltı-Varsak tramvayı için çalışmalar başladı!

Antalya'da hayata geçirilecek olan Konyaaltı- Varsak tramvay hattı için görüşmelere başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Antalya'daki Tramvay Hattı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Tramvay Hattı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Antalya'daki tramvay inşaatında 40 tonluk beton blok, vincin üzerine düştü!

Antalya'da tramvay inşaatında 40 tonluk beton blok, vincin üzerine düştü. Kazada yaralanan ya da ölen olmadı...

AYM'den Antalya kararı! Bulvar 61 yıl sonra mirasçıların!

Anayasa Mahkemesi, Antalya’da Dumlupınar Bulvarı olarak da bilinen otoyolun yanı sıra üzerinde tramvay inşaatı için çalışmalara başlanan arazinin mülkiyet ve tapu davasıyla ilgili karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'nın yeni tramvay hattını test etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da yeni yapılan tramvay hattını açtı ve test sürüşü yaptı. Vatman koltuğuna oturan Erdoğan, tramvayı Sakarya Bulvarı Durağı'na kadar kullandı...

Antalya Varsak-Otogar tramvay hattında test sürüşü yapıldı!

Varsak-Otogar hattındaki hafif raylı sistem tramvay hattı test sürüşüne katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Çok önemli bir proje. İnşallah kısa bir süre içinde de yine Kepezli ve Varsaklı hemşehrilerimiz bu raylı sistemi kullanmaya başlayacaklar" dedi...

Münir Karaoğlu, Antalya Arena'yı inceledi!

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Meydan-Havalimanı tramvay hattı, havalimanı araç girişi ve Antalya Arena'da incelemelerde bulundu.

Münir Karaloğlu Antalya Arena inşaatını yerinde inceledi!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Arena Stadyumu, Meydan-Havalimanı tramvay hattı ve havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Karaloğlu emeği geçenlere teşekkür etti.

Antalya tramvay hattı EXPO 2016'ya yetişecek mi?

EXPO 2016’ya yetiştirilmesine çalışılan tramvay hattının Aspendos ve Perge Bulvarı’ndan geçtiği kavşakta planlara işlenen bir çalışma yok. Ancak Büyükşehir Belediyesi planlarda olmadığı halde yol yapımını başlattı

İnşaat Mühendisleri Odası, Antalya tramvayına tepkili!

Antalya'da yapılması planlanan 18 kilometre uzunluğundaki tramvayın Türkiye'nin en pahalı raylı sistem projesi olduğu ortaya çıktı. 14.4 milyon lira tutarındaki projeye, İnşaat Mühendisleri Odası'nın tepkisi sürüyor.

Antalya tramvay hattının maliyeti ne kadar?

Antalya'da EXPO alanı ile havalimanını şehir merkezine bağlayacak 18 kilometre uzunluğundaki tramvayın Türkiye'nin en pahalı raylı sistem projesi olduğu ortaya çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3.etap raylı sistem ihalesini başlattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 kilometrelik Varsak-Otogar-Meltem-Nostaljik tramvay hattı güzergahını kullanacak olan 3'üncü etap raylı sistem için ihale sürecini başlattı

Kepez Varsak’a tramvay geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Varsak’a tramvay getireceklerini söyleyen Başkan Tütüncü: “Varsak’a getireceğimiz tramvay hattı eski belediyenin önünden hareket edip, Süleyman Demirel Bulvarı’nı takip ederek" dedi.

Antalya tramvayı Haberi

Antalya tramvayı

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği Antalya raylı sisteminin ikinci etap ihalesi 9 Eylül 2015'te sonuçlandı. Yedi firmanın katıldığı ihale 259 milyon 498 bin liralık teklifiyle Makyol İnşaat'ın oldu. Şehir merkezindeki Meydan ile Aksu ilçesindeki EXPO alanını birbirine bağlayacak hat, Antalya Havalimanı'na da raylarla ulaşım sağlayacak. Hattın yaklaşık 16.9 kilometresi hemzemin, 980 metresi aç-kapa ve 214 metresi köprü tipi şeklinde projelendirildi, ihale şartnamesine göre 14 Eylül 2015'te başlayıp 450 gün sürecek çalışmalar 8 Aralık 2016'da tamamlanacak ve toplam maliyeti 14.4 milyon liraya mal olacak. 

Bu rakam 22.3 kilometre uzunluğundaki İzmir hattında 8.1 milyon, aynı uzunluktaki Eskişehir hattında 4.1 milyon, 13 kilometrelik Samsun hattında 6.4 milyon, 16.5 kilometrelik Kayseri hattında ise 4.3 milyon lira. 

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Gem Oğuz....