07 / 05 / 2024

antalya turizmde canlanıyor

antalya turizmde canlanıyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ekim ayı turizm raporuna göre, ekim ayında gelen turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 gerileyen Antalya, 1 milyon 91 bin kişi ağırladı.

GYODER'in 'Hatay Yeniden Canlanıyor' projesi tanıtıldı: 5 bin konut ve 2 bin ticari birim yapılacak! 

İngiltere merkezli Foster & Partners dahil 500 dolayında şehir plancısı ve mimarı bir araya getiren TTV’nin öncülüğünde Hatay’da oldukça iddialı bir şehir planı çıktı. GYODER'in Hatay Yeniden Canlanıyor projesi tanıtıldı. İşte ayrıntılar...

Konut piyasası canlanıyor! Krediler açıldı, faizlerin düşmesi bekleniyor!

Demir sektörü temsilcilerinden Muzaffer Küçükdoğan, konut kredilerin açıldığını ve faizlerin düşmesini beklediklerini söyledi.

BDDK’nın açıklanmasına göre otomotiv pazarı yeniden canlanıyor!

Otomobil sahibi olmak isteyenler taşıt kredilerine gelen yeni düzenlemeden yararlanabilecek. Bu sayede Türkiye'nin otomotiv pazarındaki payı artacak mı? Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Turgay Mersin konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

İkinci el ve sıfır otomobil piyasası canlanıyor! Kredi ve vade sayısı yükseltiliyor!

Otomobil sahibi olmak isteyenler taşıt kredilerine gelen yeni düzenlemeden yararlanabilecek. Böylece ikinci el piyasası hareketlenecek mi? Oto galericiler konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar haberimizde...

Konut piyasaları canlanıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son yıllarda azalan konut üretiminin mevcut konut talebine cevap veremez hale geldiğini ve tüketicilerin 2.el piyasalara yöneldiğini değerlendirdi.

Kırıkkale Keskin'e yeni çarşı inşa edilecek!

Geçtiğimiz yıllarda yeni sanayi sitesinin yapılması nedeniyle boşaltılan Keskin çarşı merkezi yeniden canlanıyor. 2 bin 490 metrekare alana inşa edilen proje ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. 

Yazlık ve imarlı arsa fiyatları uçtu!

Koronavirüs salgınıyla birlikte hem yaşam tarzları hem de tatil tercihleri değişti. Online eğitimler, online toplantılar yazlıklardan dönüşlerin uzamasına sebep oldu. Kovid-19 salgınından sonra tatil bölgelerine olan ilgi daha da artarken, konut piyasası da her geçen gün daha çok canlanıyor.

IMF Başkanı Georgieva: Dünya ekonomisi yavaş yavaş canlanıyor!

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yol açtığı krizden yavaş yavaş kendine gelmeye başladığını dile getirdi.

Konut yatırımında Antalya kazandırıyor!

Antalya, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyat endeksine göre gerçekleşen yüzde 25,4 değer artışıyla son bir yılda en yüksek değer artışı yaşanan şehirlerin başında geldi..

Konuta talep attı! Yeni dönem başladı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut piyasası ve tüketici eğilimleriyle ilgili görüşlerini paylaştı. Yazıcı, ''Konut kredi rakamlarını düşürdüğünüz zaman konut sektöründe alım satım canlanıyor'' dedi.

Muğla Büyükşehir'den Menteşe Arasta’ya 2.1 milyar TL'lik tarihi dokunuş!

Muğla arasta bölgesinde bulunan tarihi Yağ Hali yeniden canlanıyor. Yüzde 51’lik kısmı tamamlanan Yağ Halinde taş duvar örüm işleri tamamlanırken, bodrum katta seramik döşemesi, kapı montajı ve badana işlemleri de tamamlandı.

Gayrimenkul ve inşaat sektörü canlanıyor!

TÜİK Nisan 2020 konut satış istatistikleri açıklandı. İstatistiklere göre; konut satışları 2020 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,5 oranında azalarak 42 bin 783 oldu. Sektör temsilcileri konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...

antalya turizmde canlanıyor Haberi

antalya turizmde canlanıyor

Antalya'ya bu yılın ocak-ekim döneminde gelen yabana ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artarak 11,1 milyon kişiye çıktı.


Kente geçen yılın aynı ayında 1 milyon 155 bin kişi gelmişti Antalya'ya bu yılın ocak-ekim döneminde gelen yabana ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artarak 11,1 milyon kişiye _l_ ulaşö.Yılın 10 aylık döneminde yüzde 5 büyüyen Rusya pazarından gelenlerin sayısı 3 milyon 303 binden 3 milyon 467 bine akarken, Almanya'dan gelenlerin sayısı da yüzde 5,1 artarak 2 milyon 625 binden 2 milyon 758 bin kişiye çıktı.Hollanda ve İngiltere pazarları ise geçen yılı tekrar ederken, İsveç, Ukrayna, Norveç, Avusturya, Fransa ve İtalya gibi bazı pazarlarda düşüş yaşandı. Siyasi karmaşanın içinde olan Ukrayna pazarındaki düşüş yüzde 25'i buldu....