29 / 04 / 2024

Antalya turizminin gerilemesi

Antalya turizminin gerilemesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Rusya'nın siyasi ve ekonomik durumunun Antalya'yı olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Budak, Ekim ayında Rusya ekonomisinin daha da gerilediğini söyledi.

Emlak Katılım'ın 32'nci şubesi Antalya'da açıldı!

Türkiye’de farklı yerlerde şubeleşme çalışmalarına devam eden Emlak Katılım, yeni şubesini Türkiye turizminin önemli şehirlerinden Antalya’da hizmete açtı.

Antalya The Land of Legends Theme Park, Temmuz'da açılacak!

Franco Dragone, eğlence dünyasının ihtişamını Land of Legends Theme Park ile Türkiye’ye taşıyor. The Land of Legends Theme Park, Türk turizminin başkenti Antalya’nın Belek beldesinde 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle misafirlerini bekliyor.

Antalya Avrupa'nın en büyük turistik havaalanı!

Sun Express Hava Yolları Genel Müdürü Paul Schwaiger, Türk turizminin özellikle Antalya'nın 1990'lı yıllardan itibaren krizlerle geliştiğini belirterek, "Antalya şu an Avrupa'nın en büyük turistik havaalanı" dedi.

Davut Çetin: İnşaatın gerilemesi turizm ve tarım kayıplarının sonucu!

İnşaat yatırımlarının gerilemesi turizm ve tarımdaki kayıpların sonucu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, açıklama yaptı.

Antalya Korkuteli'de emlak piyasası canlandı!

Yayla turizminin başkenti olarak gösterilen Korkuteli'de yaz sezonunun açılmasıyla birlikte emlak piyasası da canlandı. Antalya ve diğer sahil ilçelerinde havaların sıcak geçmesiyle birlikte Korkuteli'de gayrimenkul sektörü olsa yeniden hareketlilik yaşam

Almanlar Antalya turizminin yeni umudu oldu!

Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştı. Turizmcinin umudu ise Almanlar oldu.

Antalya Stadı'nın inşaatının yüzde 87'si tamam!

Spor turizminin başkenti Antalya'da 96 dönümlük araziye yapılan 33 bin kişilik, enerjisini güneşten sağlayacak stadın yüzde 87'sinin tamamlandığı, mayıs ayında resmi açılışının yapılacağı bildirildi.

MITT Moskova Fuarı açıldı!

Antalya turizminin bu sezon nasıl şekilleneceğinin belirgin işaretlerinin ortaya çıkacağı MITT Moskova Fuarı, bu yıl 22'nci kez kapılarını açtı.

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki kruvaziyer yanaştı!

Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye’deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri’ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı’nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki kruvaziyer yanaştı

Antalya'da kruveziyer turizmi canlanıyor!

Antalya Limanı'na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı.Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye'deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri "ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı'nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı!

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı. Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye’deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri’ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı’nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.

Vali Sebahattin Öztürk otelciler birliği toplantısına katıldı!

Vali Sebahattin Öztürk, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin, Antalya turizminin ve iş dünyasının duayenlerinden olan Erdal Tontu anısına, düzenlediği yemeğe katıldı. Yemekte Antalya protokolünden ve iş dünyasından isimler vardı

Menderes Türel: EXPO 2016 ile yeni ve büyük hedeflerimiz var!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel: "Turizmde yeni yatırımlar yapacağımız gibi sektörümüzün tanıtım çalışmalarına da destek olacağız. Antalya turizminin vizyonu dünya liderleri arasına girmek olacak" dedi

Antalya turizminin gerilemesi Haberi

Antalya turizminin gerilemesi

Ekimde Rusya pazarında yüzde 35'e yakın bir gerileme olduğuna dikkat çeken Budak, "Bu gerileme toplam aylık yabancı ziyaretçi sayısını da yüzde 5 düşürdü. Bu yıl ciddi bir büyüme bekliyorduk fakat 10 aylık dönemdeki yüzde 35'lik düşüş toplam büyümemizi de yüzde 4'e düşürdü." YÜZDE 40 DUŞUŞ Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkam Suat Çavuşoğlu da, ekonomide yaşanan hareketliliğin Rusya'dan çıkacak turist sayısında azalmaya sebep olacağını söyledi. "2015 yılı turizm sezonunda, yüzde 40'lara varan azalma bekliyoru" diyen Çavuşoğlu, rublede yaşanan düşüş ve doların yükselişinden, Rus tur firmaları ve Türkiye'deki otellerin önemli derecede etkilenmesinin beklendiğini aktardı. Çavuşoğlu, "Tur operatörü firmalar kendilerini revize etmedikleri ve büyümeye gittikleri takdirde iflas eder" dedi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise, Türkiye'ye...