28 / 04 / 2024

Menderes Türel: EXPO 2016 ile yeni ve büyük hedeflerimiz var!

Menderes Türel: EXPO 2016 ile yeni ve büyük hedeflerimiz var!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel: "Turizmde yeni yatırımlar yapacağımız gibi sektörümüzün tanıtım çalışmalarına da destek olacağız. Antalya turizminin vizyonu dünya liderleri arasına girmek olacak" dedi




Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 2004 yılında Antalya'nın özel kanunla "metropoliten belediye" modeline geçmesi gereğini dile getirmiştim. Bu fikir en fazla Antalya turizminin, özellikle altyapı yatırımlarının bir destinasyon bütünlüğü içinde ele alınması ihtiyacından çıkmıştı ve benim de hizmetimin olduğu Büyükşehir Kanunu değişikliğiyle bu fikrimiz kısmi de olsa hayata geçmiş oldu. 2004'ten bu yana Antalya turizmi üç kata yakmbirorandabüyüdü ve bu büyümede havalimanı terminali, yeni yollar, yeni arıtma tesisleri gibi altyapı yatırımlarının yanı sıra tanıtıma ve uluslararası ilişkilere daha fazla önem verümesinin de payı oldu. 

Antalya turizminin önünde, şimdi EXPO 2016 ile yeni ve daha büyük hedefler var artık. EXPO ile gerek uluslararası tanıtımda gerekse turizme dönük altyapı ve alternatif turizm alanlarının geliştirilmesinde hızlı bir mesafe kat edeceğimize inanıyorum. Bunun için Gıda Tarım ve Hayvancılık, Ulaştırma, Çevre ve Şehircilik gibi bakanlıklarımızla iş birliği içinde altyapı projelerimizi hızlandırarak, ulaşım imkanlarını geliştirmek birinci önceliğimiz. Bu çerçevede yeni çevre yollarımızın yapımının tamamlanması, yeni transit yol yapımları, raylı sistemin genişletilmesi, ana arterlerde köprülü kavşaklarla trafik tıkanıklığının ortadan kaldırılması için çalışmalarımıza süratle başlamış bulunuyoruz. EXPO 2016'ya kadar yeni park ve yeşil alanların düzenlenmesi, ilçelerimizin girişlerinde peyzaj çalışmalarının tamamlanması, ilçe ve köy yollarımızın kalitesinin artırılması da hedeflerimiz arasında. 

Çocuk ve çiçek temalı EXPO 2016'ya çocuklarımıza dönük kültürel organizasyonlarla ve daha yeşil, daha mavi bir Antalya olarak ev sahipliği yapmak ve Antalya turizmine yeni renkler katmak gayreti içindeyiz. Antalya turizminin hedefleri bizim, turizm sektörümüzün ve bütün paydaşların ortak bir gayret göstermesini gerektiriyor. Antalya birçok hususta zaman kaybetti. Antalya halkı her alanda hizmet açlığı içinde ve şimdi bu kaybedilen zamanı birlikte telafi etmek mecburiyetindeyiz. Bütün üçe belediye başkanlıklarımızla ahenk ve koordinasyon içinde en iyisini başarmak üzere birlikte çalışmaya özen göstereceğiz. Antalya'nın geçmişte gördüğümüz siyasi çekişme ve engellere de artık tahammülü kalmadı. Bu sebeple önemli proje ve yatırımlarda siyasi engellerle karşılaşmayacağımızı temenni ediyorum. 

Büyükşehir Belediyesi olarak cruise limanı, yeni marinalar ve diğer projelerimizle turizmde yeni yatırımlar yapacağımız gibi sektörümüzün tanıtım çalışmalarına da destek olacağız. Antalya turizminin vizyonu dünya liderleri arasına girmek olacak. 


Dünya Bölge


Geri Dön