14 / 05 / 2024

antalyada belediyeye haciz

antalyada belediyeye haciz

Açıkel Temizlik Firması' nın 2009 yılından kalma yaklaşık 2 milyon lira alacağı nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi binasındaki bazı klima, masa, sandalye ve televizyonlara haciz konuldu.

Simge İnşaat'tan Adalar Belediyesi'ne haciz!

Adalar Belediyesi'nde haciz şoku yaşandı. Belediyeden 20 milyonu aşkın alacağı bulunan bir inşaat firması, icra müdürü ve şirket yetkilileri ile belediyeye gelerek haciz işlemi başlattı.

Haciz ne zaman kalkar?

Borcunu ödemeyen borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması için yapılan haciz bazı durumlarda kalkıyor. Peki, haciz ne zaman kalkar?

Haciz satış isteme süresi!

Alacaklı, borçludan alacağını haciz yolu ile talep edebiliyor. Haciz ile borçlunun mallarının satılması isteniyor. Peki, satış talebi ne zaman yapılır? İşte haciz satış isteme süresi..

Haciz harcı 2015!

Alacaklı, borçludan borcunu haciz yolu ile talep edebiliyor. Bunun için alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, ne kadar haciz harcı ödenir? İşte haciz harcı 2015..

Haciz ne zaman başlar?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, haciz ne zaman başlar?

Haciz talebi nasıl yapılır?

Borçlu hakkında hacze başlanılabilmesi için alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması gerekiyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015..

Haciz itirazının iptali!

Takip talebine itiraz edilen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, genel hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir. İşte haciz itirazının iptali..

Anayasa Mahkemesi'nden belediyelerin haciz işlemlerine yönelik iptal kararı!

Anayasa Mahkemesi, belediyelerin sadece kendi gösterdikleri mallarına haciz konulabileceğine ve bu işlemin kamu hizmetini aksatacak şekilde yapılamayacağına ilişkin kanun hükümlerini iptal etti.

2000 yılında İş Bankası, Intercontinental Oteli'ne haciz koymuş!

2000 yılında İş Bankası, 32 milyon dolarlık (22 trilyon lira) alacağını tahsil etmek Ceylan Ailesi'nin sahibi olduğu Taksim'deki Ceylan Intercontinental Oteli'nin ekonomik değeri olan taşınır mallarına haciz koymuş.

Köylerin belediyeye katılma işlemleri!

Köylerin belediyeye katılması mümkün olabiliyor. Ancak bu süreçte birtakım koşullar aranıyor. Öncelikle köyün katılınacak beldenin meskun sahasına uzaklığının en fazla 5.000 metre olması gerekiyor. İşte köylerin belediyeye katılma işlemleri...

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

Emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller emlak vergisinin konusunu oluşturuyor. Vergi her sene belli aylarda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

Rafet El Roman'ın Beyoğlu ofisine haciz geldi!

Boşanınca ortak oldukları müzik şirketinden hakkını alamayan Tuğba Altıntop, eski eşine tazminat davası açtı. Rafet El Roman parayı ödemeyince ofisini haciz memurları bastı.

antalyada belediyeye haciz Haberi

antalyada belediyeye haciz


Antalya Büyükşehir Belediyesinin 2009 yılından kalma yaklaşık 2 milyon liralık borcu nedeniyle belediye binasındaki bazı klima, masa, sandalye ve televizyonlara haciz konuldu. 


Açıkel Temizlik Firması avukatı Ali Topuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin 2009 yılında park ve bahçelerde 2 ay süreyle çalışan personelin ve yapılan masrafların ücretini firmaya ödemediği için Antalya 3. Ticaret Mahkemesi'ne dava açtıklarını belirtti. 


Dava sonucunda mahkemenin yaklaşık 1 milyon 170 bin liraya yakın borç belirlediğini ve bu rakamın faiziyle 2 milyon liraya çıktığını ifade eden Topuz, belediyenin borcunu ödemeye devam etmediği için haciz işlemine devam ettiklerini bildirdi. 


Firmanın alacağından dolayı geçen ay da haciz işlemleri için geldiklerini kaydeden Topuz, "O zaman bir kısım mallara haciz yapıldı ancak hala bir ödeme yapılmadığı için ikinci kez geliyorum. 2 milyon lira...