29 / 04 / 2024

Antarktika bilimsel üs

Antarktika bilimsel üs

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Antarktika'da araştırma üssü kurulacağını ve burada bilimsel araştırmaların yapılacağını söyledi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların yeni fayları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Sözbilir, Türkiye'de fayların hiçbir zaman azalmayacağına, aksine sürekli artacağına vurgu yaptı.  

TÜBİTAK 214 aday araştırmacı arıyor: Bilim ve teknoloji alanında kariyer fırsatı! Başvuru süresi ne zaman sona erecek

TÜBİTAK bünyesine 214 aday araştırmacı aranıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre BİLGEM, SAGE ve RUTE için görev almak üzere araştırmacılar alınacak. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı belirli süre görev yapmak üzere araştırmacı alımı yapacağını duyurdu.

Süleyman Soylu: Deprem hareketliliğimiz giderek artıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem hareketliliğinin gittikçe yükseldiğine vurgu yaparak, "Bütün bilimsel veriler ciddi depremlerle karşı karşıya olduğumuza işaret etmektedir" açıklamasında bulundu.

Antarktika üssünün yeniden inşası için 247 milyon dolar harcanacak!

Yeni Zelanda Maliye Bakanı Grant Robertson yaptığı açıklamada Antarktika üssünün yeniden inşa çalışmaları için toplamda 247 milyon dolar harcanacağını söyledi.

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Kanal İstanbul bilimsel değerlendirme kitabı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 10 Ocak 2020 tarihinde yapılan Kanal İstanbul Çalıştayı'nın raporunu kitap haline getirdi. Kanal İstanbul Projesinin etkileri açısından bilimsel olarak masaya yatırıldığı kitabın tanıtım toplantısı, yarın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılacak.

Hasan Sözbilir'den İstanbul depremi açıklaması!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Bilimsel çalışmalar İstanbul'da 10 yıl içinde 7 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini ortaya koyuyor. 250 yıldır kırılmayan Kumburgaz segmenti 7.4'lük bir deprem üretebilir" dedi.

Kanal İstanbul'a karşı duranlar, bilimsel bir karşı duruş içerisinde değil!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Kanal İstanbul'a karşı duranlar, bilimsel bir karşı duruş içerisinde değil, bilimsel hiçbir altyapısı yok" dedi...

Gazze'de ısı yalıtımlı tuğla geliştirildi!

Gazze'de yaşanan elektrik krizinin etkilerini hafifletmek için ısı, su ve ses yalıtımı sağlayan tuğla üretti. Filistinli akademisyenlerin söz konusu icadı İngiltere, Avustralya ve Mısır'daki bilimsel dergilerden inceleme kabulü aldı.

Faruk Özlü: Antarktika'da bilimsel üs kuracağız!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Antarktika'da araştırma üssü kurulacağını ve burada bilimsel araştırmaların yapılacağını söyledi.

İnşaatlarda kazaların azaltılması için sürdürülebilir tedbirler alınmalı!

İMO Adana Şube Başkanı H.Çağdaş Kaya, inşaat sektöründe risklerin çok yüksek olduğu iş kollarının başında geldiğinden sektördeki kazaların azaltılması ve önlenmesi için tedbirlerin bilimsel yaklaşımlı ve sürdürülebilir olması gerektiğini söyledi.

TÜBİTAK'tan net sıfır enerjili binalara yönelik çalışma!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojii̇k Araştırma Kurumu düşük primer enerji kullanan ve üretilen yenilenebilir enerjinin bir kısmını satarak yıllık enerji bilançosunu sıfır yapabilen "net sıfır enerjili binalara" yönelik çalışma başlattı.

Çanakkale doğal sit alanları için eğitim toplantısı yapıldı!

Çanakkale doğal sit alanlarının ekolojik temelli bilimsel araştırma projesi eğitim toplantısı gerçekleştirildi. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardısı Osman Öztürk, toplantının açılış konuşmasını yaptı...

Antarktika bilimsel üs Haberi

Antarktika bilimsel üs

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.


Cumhurbaşkanlığı sistemini de içeren anayasa değişikliğine yönelik referandumun sonucuna ilişkin anketlerde son durumun ne olduğunun, referandumun sonucunun ekonomiyi nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Özlü, AK Parti'nin anket yaptırdığını, bu anketlerde olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.


Özlü, "Mevcut sistemin korunmasını isteyenler yani statükocular 'hayır' diyorlar. Bu sistemin değişmesini, güçlenmesini, pratik hale gelmesini, Türkiye'nin kalkınmasını, küresel bir oyuncu olmasını, bölgesel bir güç olmasını isteyenler 'evet' tarafında. Dolayısıyla bu ikisi arasında olacak." şeklinde konuştu.


Kredi desteği ile 11 milyar liraya yakın bir sıcak para girişi olacak"

KOSGEB'in 50 bin liralık sıfır faizli işletme kredi desteğine yönelik hedefin ne olduğunun, dağıtımın ne zaman yapılacağının sorulması üzerine Özlü, bunun KOSGEB...