04 / 10 / 2024

antik tiyatrolar çok bakımsız

antik tiyatrolar çok bakımsız

Türkiye’de Roma döneminden kalma 206 antik tiyatronun hali içler acısı. Son örnek Kaş’taki Antiphellos. Bu eşsiz yapının zeminine beton döküldü. Bizans’ın yayıldığı topraklarda bulunan Türkiye, bu nedenle antik tiyatro zengini sayılıyor.

Amorium Antik Kenti turizme açılmayı bekliyor!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde birçok uygarlığın izlerinin bulguları bulunan Amorium Antik Kenti'nin proje bazlı yatırımlarla inanç turizmine açılması planlanıyor.

Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor!

Yatağan'da "gladyatörler kenti" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde birçok bölgede kazı çalışması yürütülüyor. Antik kentteki spor okulu (Gymnasion) ve Batı Caddesi'nde ortaya çıkarılan 2 bin yıllık sütunlar vinç yardımıyla ayağa kaldırıldı.

Mersin Soli Pompeiopolis antik kenti UNESCO'ya aday!

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Neolotik, Helenistik ve Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kent olan Soli Pompeiopolis'in, UNESCO Dünya Miras listesine girebilmesi için çalışmalar sürüyor.

Metropolis Antik Kenti'ne ören yeri onayı!

Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay geldi. Biletleri beş liradan satışa çıkan Metropolis Antik Kenti'ne çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor.

Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı!

Denizli'nin Kale ilçesinde bulunan ve birçok uygarlığın izini taşıyan Tabae Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları başladı. Çalışmaların PAÜ ile Müze Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürüldüğü belirtildi.

Halil Memiş Aigai Antik Kenti çalışmalarını inceledi!

Aigai Antik Kenti'nin, Manisa’nın ekonomisinin gelişmesi ve turizminin canlanması noktasında çok önemli bir değere sahip olduğunu söyleyen Genel Sekreter Memiş, Aigai antik kentinin ortaya çıkarılmasına destek verdiklerini söyledi...

Sebahattin Karaca: Kyme Antik Kent turizme açılmalı!

Kuzey İzmir’in tarihi üzerine birçok makale ve araştırmaya imza atan Sebahattin Karaca, Kyme Antik kentinin turizme açılması gerektiği üzerine konuştu...

Tanju Zarkan antik ağaç masa ve mobilyada dünya markası oldu!

Restaurant, hotel ve yaşam mekanlarında, antik ağaç kullanımında sanatı ile bir çığır açan Tanju Zarkan, dünyanın bir çok yerinde kurduğu STEAK HOUSE mekanları ve satın aldığı büyük ve yaşlı ağaçlarla tanınıyor.

Roma döneminden kalan antik tiyatroların hali içler acısı!

Türkiye’de Roma döneminden kalma 206 antik tiyatronun hali içler acısı. Son örnek Kaş’taki Antiphellos. Bu eşsiz yapının zeminine beton döküldü. Bizans’ın yayıldığı topraklarda bulunan Türkiye, bu nedenle antik tiyatro zengini sayılıyor.

Tureks Stone Onyx koleksiyonu ile Antik Yunan ve Roma mimarisini buluşturuyor!

Tureks Stone, kendine has özellikleriyle tarih boyunca birçok medeniyette kendine yer bulmuş olan Onyx taşları mekanlarınıza getiriyor.Tureks Stone Onyx koleksiyonu ile Antik Yunan ve Roma mimarisini buluşturuyor.

Antik kent Anavarza UNESCO Dünya mirası listesine girdi!

Anavarza Türkiye'nin en önemli antik kenti olma özelliğine sahip. Çok geniş bir alanda bulunan Anavarza'y gün yüzüne çıkarmak ve restorasyonunu gerçekleştirmek için Çukurova Üniversiteli bilim insanları çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Denizli'deki antik kentler günyüzüne çıkarılıyor!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir: "Sahip olduğumuz antik kentleri görünebilir hale getirip kısa sürede restorasyonunu sağladığımızda ziyaretçileri çok daha cezbedecek, onlara alternatif görülebilecek yerler oluşturabileceğiz" dedi

Tralleis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Antik çağın Batı Anadolu'daki önemli kentlerinden Tralleis'te büyük depremlerden zarar gören tarihi yapılar restorasyon ve çevre düzeni planları ile ayağa kaldırılırken, çok sayıda yerli ve yabancı turistin ağırlanması hedefleniyor

antik tiyatrolar çok bakımsız Haberi

antik tiyatrolar çok bakımsız

Türkiye’de Roma döneminden kalma 206 antik tiyatronun hali içler acısı. Son örnek Kaş’taki Antiphellos. Bu eşsiz yapının zeminine beton döküldü.


Türkiye’de çoğu Roma döneminden kalma 206 antik tiyatro var. Bu rakam, dünyanın pek çok ülkesinden kat kat fazla. Roma’nın ve Bizans’ın yayıldığı topraklarda bulunan Türkiye, bu nedenle antik tiyatro zengini sayılıyor. Ancak son zamanlarda antik tiyatrolarda restorasyon adı altında yapılan çalışmalar gören herkesin tepkisini çekiyor.


Kaş’ta bulunan Antiphellos antik tiyatrosuna yapılanlar tepki çeken işlerden biri. Binlerce yıllık antik tiyatronun zeminine beton dökülmüş. Etkinlikler için kullanılan tiyatronun zeminine kimler hangi otoriteden izin alarak beton dökmüş belli değil. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu konuda sessizliğini koruyor.


TOKİ TİYATROYA GÖZ KOYDU


Muğla’daki Telmessos Antik Tiyatrosu da “restorasyon nasıl yapılmaz” konusuna bir örnek teşkil ediyor. 2012 eylül...