27 / 04 / 2024

AOÇnin projelerine iptal kararı

AOÇnin projelerine iptal kararı

Ankara 5. İdare Mahkemesi, AOÇ Koruma Amaçlı İmar, Ulaşım Planı ve Uygulama Projesi 'ni iptal etti.

Danıştay 13. Dairesi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesini iptal etti!

Danıştay 13. Dairesi tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi inşaatının Cumhurbaşkanlığı’nın icraat programında olmasının ‘ihalede ivedilik’ şartını yerine getirmediğini ifade etti. Alınan bir son dakika kararıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ihalesi iptal edildi.

Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’yi ECE Türkiye'nin yöneteceği açıklandı...

Ağaoğlu Şirketler Grubu ile ECE Türkiye arasında stratejik bir işbirliğine imza atıldığı belirtildi. Bu doğrultuda da Çekmeköy’de bu senenin son çeyreğinde faaliyete geçecek olan Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’nin konsept optimizasyonu ve kiralama ile uzun dönemli yönetimini ECE Türkiye yürüteceği açıklan

Cengiz İnşaat'tan sonra bir kötü haber de Ağaoğlu'na

Bodrum Belediyesi'nin Cengiz İnşaat'ın 60 ruhsatını iptal etmesinden sonra Ali Ağaoğlu'nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat'ın Bodrum - Milas arasındaki projesinde ÇED raporu için yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Ağaoğlu Mühendislik İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ağaoğlu Mühendislik İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Ağaoğlu Mühendislik İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Esenler'de yapıldı.

Ağaoğlu, 11'inci kez Türkiye'nin en itibarlı gayrimenkul markası oldu!

Ağaoğlu, 11'inci kez Türkiye'nin en itibarlı gayrimenkul markası oldu. Aynı zamanda şirket “İtibarda İstikrar Ödülü”nün de sahibi oldu. 

Emlak Konut GYO Ankara Çayyolu 2. Etap ihalesi iptal edildi!

Emlak Konut GYO tarafından Ankara Çankaya Çayyolu 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin ihalesi iptal edildi. 

TOKİ'nin son 10 yıldaki projeleri TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, yurt dışı çıkış harçlarından TOKİ'ye aktarılan tutara ve TOKİ'nin projelerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Beyoğlu'ndaki Hilton Garden Inn Oteli’nin imar planı iptal edildi!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Sütlüce Mahallesi’ndeki inşaatı sırasında etrafında yer alan binalara verdiği zararla tartışmalara sebep olan Hilton Garden Inn Oteli’nin parseliyle ilgili imar planı değişikliği yargı tarafından iptal edildi. 

TOKİ’nin İzmir Karabağlar'daki konut ihalesi iptal mi edildi?

TOKİ’nin İzmir Karabağlar'da 'üniversite alanına konut yapımı' ihalesinin iptal edilmesine karar verildi.

İBB Başakşehir'deki Mehmet Selim Kiraz Bilgievi'nin ruhsatını iptal etti!

Başakşehir'de bulunan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi'nin ruhsatı İBB tarafından iptal edildi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, konuya ilişkin konuştu.

Ömer Arısoy'dan İBB'nin kamulaştırmayı iptal kararına tepki!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İBB'nin spor kompleksi yapılması beklenen arazideki kamulaştırma kararını iptal etmesine tepki gösterdi.

Gaziantep Üniversitesi’nin ihalesi iptal edildi!

Kamu İhale Kurulu, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'nin geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirdiği ihaleyi, "Rekabeti engelleyici hususlar içerdiği" nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

Türker Proje'nin olağan genel kurul toplantısı iptal edildi!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş.'nin 25 Mart 2020 tarihinde yapılacak olan 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı koronavirüs sebebiyle iptal edildi...

AOÇnin projelerine iptal kararı Haberi

AOÇnin projelerine iptal kararı

Ankara 5. İdare Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince onaylanan, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Koruma Amaçlı İmar, Ulaşım Planı ve Uygulama Projesi'ni, "AOÇ'nin kuruluş amacına uygun olmadığı, nazım plan kararlarıyla getirilen fonksiyonların, sit alanı statüsünü sürdüren kısımlar bakımından 1. derece doğal ve tarihi sit alanına uygun yapılmadığı" gerekçesiyle oy birliğiyle iptal etti. 


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 21 Mayıs 2010 günlü, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 2 Temmuz 2010 günlü kararıyla uygun görülen, "1/10000 ölçekli Atatürk Orman Çiftliği Alanları Nazım İmar Planı ve I. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı, 1/10000 ölçekli...