27 / 04 / 2024

apartman alınan kararına itiraz

apartman alınan kararına itiraz

Kat maliki olduğunuz bir apartmanda kat maliki toplantısına katılmadığınızı ve alınan kararlara itiraz etmek istediğinizi farz edelim. Bu durumda apartmanda alınan karara itiraz nasıl yapılır?

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

1941 yılına alınan karar: Cadde ve sokaklara numara konulmayacak!

1941 yılında alınan karara göre cadde ve sokaklara numara konulmayacağı bildirilmiş. Yeni karara göre sokak ve caddeler isimle adlandırılmasına karar verilmiş.

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Kadroya alınan taşeron işçiler için emsal karar! Tazminat ve izin alacakları bu şekilde hesaplanacak!

2018 yılında kadroya alınan taşeron işçilerinin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanması konusunda taşeronluk dönemindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması gerektiği kararına vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Alınan binlerce ehliyet geri veriliyor, puanlar siliniyor!

Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırmasıyla ilgili açıklasında, ehliyeti alınan kişiler için de çok önemli haberi verdi.

Borsa yatırımcısına çok önemli duyuru! SASA ve Hektaş için yeni karar!

Borsa İstanbul’da işlem gören hisseler içinde en hareketli olanlarından Hektaş ve Sasa için alınan karar, Borsa İstanbul tarafından duyuruldu.

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yılbaşı şoku! 2023 yılı elektrik ve doğal gaz fiyatları belli oldu! İşte detaylar!

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair karar verildi. 2023 yılı elektrik ve doğal gaz fiyatları belli oldu. İşte detaylar!

Galatasaray Adası'nda ışık göründü! Sarı-kırmızılı kulüp adasına kavuşuyor!

Galatasaray Adası'na kavuşuyor, Yargıtay'dan sevindiren karar geldi. Mahkeme tarafından geçtiğimiz sene alınan karar, Yargıtay tarafından da onaylandı...

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

İBB'nin Eyüpsultan'daki Gençlik Parkı'nı yıkım kararına mahkemeden dur!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Gençlik Parkı'nın yıkılmasıyla ilgili kararının yürütmesi durduruldu.

apartman alınan kararına itiraz Haberi

apartman alınan kararına itiraz

Apartmanda alınan karara itiraz!

Apartmanda yönetimin aldığı karara ilişkin itirazlar ve hakimin müdahalesi ile ilgili yasal hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu'nda 32 ve 33. maddelerde açıklanıyor.


Söz konusu hükümlere göre, toplantıya katılmayan her kat maliki kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve her halde karar tarihinden başlayarak altı ay içinde anagayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine iptal davası açabiliyor.


Toplantıda olanlar ise, alınan kararlara karar tarihinden başlayarak bir ay içinde iptal davası açabiliyor.


IV - Kararlar:

Madde 32 – Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir.Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlüdürler.


Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler...