01 / 05 / 2024

apartman bahçesinin kiraya verilmesi

apartman bahçesinin kiraya verilmesi

Bazı site yöneticileri, sitelerin bahçesinin bir bölümünü kiraya verebiliyor. Peki, bu durumda bu işleme karşı site sakinlerinin hakları neler? Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını kaleme aldı.

Site ortak alanlarının kiraya verilmesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' site ortak alanlarının kiraya verilmesi ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

6 maddede site ortak alanlarından tahliye!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'site ortak alanlarından tahliye' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kütahya ve Artvin'deki 13 gayrimenkul satışa çıktı! Konut, iş yeri, kargir bina, fındık bahçesi... 

Kütahya ve Artvin'de yer alan 13 gayrimenkul için satış ihalesi düzenleniyor. Konut, iş yeri, fındık bahçesinin satışa çıkarıldığı ihaleler 29 Şubat ve 5 Mart'ta yapılacak.

Bayrampaşa'daki Millet Bahçesi için geri sayım başladı!  Eski Pancar Motor Fabrikası arazisi yeninden hayat buluyor

Bayrampaşa’da eski Pancar Motor Fabrikası alanına 45 bin metrekarelik millet bahçesinin inşaat çalışmalarında sona gelindi. 

Ankara'daki millet bahçesinin maliyeti üçe katlandı!

Başkent Ankara’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yapımına başladığı millet bahçesinin maliyeti, öngörülenin üç katına çıktı. 2022 yılının Ağustos ayında 43,8 milyon lira ile yapımına başlanan projenin yarım kalan işleri için bu yılın Kasım ayında 82,7 milyon TL daha harcandı.

2028 yılına kadar tam 500 Millet Bahçesi yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden deva eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 151 millet bahçesinin hizmete açıldığını, 2028 yılına kadar tam 500 Millet Bahçesi yapılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kentsel dönüşümde daha kararlı adımlar atılacak! 

Beştepe'den 9 millet bahçesinin açılış törenine canlı bağlantıyla katılım gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm ve yapı stoku ile ilgili konuştu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o son dakika açıklamaları...

İstanbullulara son dakika müjdesi! O ile yeni millet bahçesi geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul'da yeni millet bahçesi inşa etmek için düğmeye bastı. İstanbulluların yüzünü güldüren millet bahçesinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Ordu'da gayrimenkul satılıyor! 18 bin 180 metrekarelik fındık bahçesinin fiyatı şaşırttı! 

Ordu İli Altınordu Belediye Başkanlığı, Ordu ili, Altınordu ilçesi, Şahincili Mahallesi'nde yer alan fındık bahçesini satıyor. Fiyatını duyan şok oldu. İşte ayrıntılar...

TOKİ, Ankara Mamak Millet Bahçesi için start verdi!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak Millet Bahçesi için düğmeye bastı. Söz konusu millet bahçesinin ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin ihalesi yargıya taşındı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde atatürk Havalimanı'nı ve Atatürk Havalimanı ihalesinin yargıya taşınmasını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Bayrampaşa Çocuk Bahçesi, millet bahçesi oluyor! İmar planı askıda!

İstanbul İli, Bayrampaşa İlçesi, Kartaltepe Mahallesi, 5/2 pafta 23657 parsel ve komşuluğundaki Çocuk Bahçesinin Millet Bahçesi ve Yaya Yolu fonksiyonuna alınmasına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Konya Millet Bahçesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen millet bahçesi inşaatında son aşamaya gelindi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, millet bahçesinin Konya halkı için büyük önem taşıdığını dile getirdi. 

Diyarbakır'da yeni millet bahçesi için geri sayım başladı!

Diyarbakır Bismil'de hayata geçen millet bahçesi projesi tamamlanma aşamasına geldi. Millet bahçesinin kısa süre içerisinde hizmete açılması bekleniyor. 

Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi açıldı!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yaptığı açıklamada, 63 bin metrekarelik millet bahçesinin hizmete açıldığını söyledi.

apartman bahçesinin kiraya verilmesi Haberi

apartman bahçesinin kiraya verilmesi

Site yönetimi, site sakinlerinden izin istemeden site bahçelerinin bir bölümünü kiraya verebiliyor. Yapılan bu işleme karşı site sakinlerinin hakları neler? Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Site yönetimi sitenin bahçesinin bir bölümünü kiraya vermiş. Bunun için bizden izin istenmedi. Yapılan bu işleme karşı bizim haklarımız nelerdir?

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 4. maddesine göre ana taşınmaza ait ana duvarlar, avlular, çatılar, bacalar, genel dam terasları her halde ortak yerlerden olup, nitelikleri itibariyle mimari projesinde yer almadığı sürece kat maliki/malikleri tarafından işgal edilip kendi ihtiyaçları için kullanılamaz. Aynı Kanun'un 5711 Sayılı Kanun ile değişik 19. maddesinin ikinci fıkrasına göre ise kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça...