11 / 05 / 2024

apartman boya masrafları

apartman boya masrafları

Kanunda yer alan madde 19 gereğince kat maliklerinin beşte dördünün olur vermesi ile birlikte apartmanın ortak alanlarında inşaat ve onarım gibi işler yapılabiliyor. Peki apartmanın boyasını kim öder?

Kiracı ortak alan masraflarından sorumlu mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, apartman kapısı değiştirilmesi, görüntülü diyafon yerleştirilmesi, site girişine sürgülü kapı yaptırılması, bahçe çitleri ve sulama borularını  yapılması gibi masrafları kiracının ödemesi gerekip gerekmediği soruldu.

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

İsta, apartman yöneticilerini tasarruf için harekete çağırıyor!

İSTA tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor.

Apartman boyası kiracıya mı aittir?

Kat Mülkiyeti Kanunu, hem kiracıya hemde ev sahibine ödenmesi gereken masraflar ile ilgili yükümlülükler sağlıyor. Bu hususta en çok merak edilen konulardan biri ise apartman boyası kiracıya mı aittir?

Şekerbank ile Fiili Boya yalıtım seferberliği başlattı!

Şekerbank, ısı yalıtım sektöründe dünyada 50 yılı aşkın ürün ve uygulama tecrübesine sahip Fiili Boya Capatect iş birliğiyle yalıtım seferberliği başlattı. Bu kapsamda 1.500 apartman/site yöneticisine ulaşılacak.

Şekerbank'tan apartman yöneticisine düşük faizli kredi!

Şekerbank, ısı yalıtımı için Filli Boya Capatect ile yaptığı işbirliğiyle apartman yöneticilerine yüzde 1’den düşük faiz ile 60 aya varan yalıtım kredisi verecek.

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Apartman davalarına hangi mahkeme bakar?

Apartmandaki ortam kullanım masraflarını ödemekle yükümlü kat malikleri,bu masrafları ödemezse bazı hukuki yaptırımlarla karşılaşabiliyor.Peki apartman masrafları ödenmezse ne olur?Apartman davalarına hangi mahkeme bakar?

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Apartman masraflarına katılım nasıl olur?

Kat malikleri tarafından ödenmesi gereken apartmanın ortak masrafları bulunuyor.Her kat malikinin masraflara katılım yapması gerekiyor.Peki apartmanın ortak masrafları nelerdir?Apartman masraflarına katılım nasıl olur?

Apartmanın çatısı ortak alan mıdır?

Apartman çatısında herhangi bir tadilat ve onarımın yapılması durumunda masrafların kim tarafından karşılanması gerekir? Apartmanın çatısı ortak alan mıdır? Masrafları tüm kat malikleri mi öder?

İlk apartman semti Yeldeğirmeninde hayat renkleniyor!

Marshall Boya, Renk Hareketini 3 Temmuz Pazar günü, İstanbul'un ilk apartman semti Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesine sokak şenliği  ile taşıyor. Marshall, sokak şenliği sırasında bir de reklam filmi çekecek

Filli Boya yeni ürün çeşidini piyasaya sundu!

Filli Boya'dan yapılan açıklamada son kat boya ve kaplamalarda bulunması gereken beş temel özelliği barındırdığı dile getirilen yeni nesil dış cephe boyaları Amphisilan ve AmphiSilan-Wyi piyasaya sunduğunu bildirdi...

apartman boya masrafları Haberi

apartman boya masrafları

Apartmanın boyasını kim öder?

Apartman yönetimi ile ilgili esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunda yer alan madde 19 gereğince kat maliklerinin beşte dördünün olur vermesi ile birlikte apartmanın ortak alanlarında inşaat ve onarım gibi işler yapılabiliyor. 


Peki apartmanın boyasını kim öder? Kiracı apartman boyasını öder mi? Kat maliklerinin beşte dördünden yazılı onay alınmadan yapılan masraflar maliklerden tahsil edilebilir mi?


Apartman demirbaşlarında yapılan tadilatların masrafları apartmanda kat maliki olan kimselerden tahsil ediliyor. Konutun kirada olması; bu durum değişmiyor.


Dairenin içinde kiracı olsa dahi, apartmanın demirbaşına ilişkin yapılan tüm masraflar, kat malikinden tahsil ediliyor.


Buna karşın bu şekilde kat maliklerinden olur alınmadan yapılan masraflar, kat malikinden talep edilemiyor.


Örneğin, kat malikleri kurulunda apartmanın dış cephesinin boyanıp boyanmayacağı hususunun oylandığını farz edelim. Yönetimin kat maliklerinin beşte dördünden...