05 / 05 / 2024

Apartman boyasını kimin ödemesi gerekir

Apartman boyasını kimin ödemesi gerekir

Kat Mülkiyeti Kanunu, hem kiracıya hemde ev sahibine ödenmesi gereken masraflar ile ilgili yükümlülükler sağlıyor. Bu hususta en çok merak edilen konulardan biri ise apartman boyası kiracıya mı aittir?

Kiracılar dikkat! Kombi bozulursa masrafı kim öder?

Kiralık evlerde bulunan kombinin bozulması durumunda meydana gelen masrafın kimin ödeyeceği merak edilmektedir. Yaşanan bu sıkıntılı durumda ev sahibi mi yoksa kiracı mı bu masrafı karşılar? İşte haberin detayları...

Çocuk desteği ve SED ödemesi alan hemen baksın! Kimin hesabına kaç TL yatıyor? Çocuk desteği, SED ödemesinde son dakika!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahibi aileler için yapılan çocuk desteği ve SED ödemesi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki çocuk desteği ve SED ödemesi 2023 Eylül ne kadar? 

Asgari ücrete gelen zamdan sonra onlar da zam yaptı. Vatandaşlar ödemeye gittiğinde şaştı kaldı

Asgari ücretin artırılmasının ardından her şeye yine teker teker zam gelmeye başladı. Bursa'da apartman aidatlarının zamlanması vatandaşların tepkisini çekti.

Milli Emlak'tan asgari ücretli için arsa ilanı! 10 bin TL'si olana 465 metrekare arsa sahibi olabilecek!

Apartman hayatının boğuculuğu yaşanan doğal afetler pek çok insanın uygun fiyatlı arazi aramasına neden oldu. Uygun fiyatlı arsa arayışında olan vatandaşlar için Milli Emlak’tan asgari ücretli arsa imkanı! 465 metre kare arsa için 10 bin TL yetiyor!

Tapusu olmayan ev alınır mı?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. Bu belge ev ya da arsanın kimin veya kimlerin üzerine olduğunu gösterir. Peki Tapusu olmayan ev alınır mı?

Süper Lig'in canlı yayın haklarını alan televizyon kuruluşu belli oldu! Abonelik ücreti ne kadar olacak?

Süper Toto Süper Lig'in yılan hikayesine dönen canlı yayın haklarını kimin kazandığı konusu sonunda netlik kazandı. Daha önce Saran Group'un ihaleyi kazandığı açıklanmış süreç sürüncemede kalmıştı. Süper Lig'in yayın haklarını Katar şirketi beIN Medya'nın aldığı açıklandı.

Asgari ücrete ek zam bekleyenlerin canını sıkacak haber! Erdoğan istedi bakın kimin maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücrete ek zam miktarının yapılan son açıklamalara göre yüzde 40 civarında olacağı açıklandı. Yılbaşında 4 bin 253 liraya çıkan asgari ücretin Temmuz'da yeniden artırılması için çalışmalar yapılıyor. Öte yandan bir zam haberi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. İşte detaylar..

Rize'de inşa edilen bir ev görenleri hayrete düşürdü!

Karadeniz fıkralarına konu olacak bir ev inşatı görenleri şaşkına çeviriyor. Rize'nin İyidere ilçesindeki bir apartman katını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Apartmanın fotoğrafı sosyal medyada 'Resimde eksik olan öğeyi bulun' denilerek elden ele paylaşılıyor.

Necati Şaşmaz'dan tekzip! 

Necati Şaşmaz, "Türkiye'deki ünlüler emlak zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış..." başlığı ile yer verilen yazı ile ilgili tekzip yayınladı...

Türkiye'deki ünlüler emlak zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış...

Türkiye'deki ünlüler en güvenilir yatırımlar arasında yer alan gayrimenkule yatırım yapmaya devam ediyor. Peki Türkiye'de hangi ünlünün kaç evi var? İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...

Türkiye'deki ünlüler gayrimenkul zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış...

Türkiye'deki ünlüler yatırımlarını gayrimnkule yatırmaya devam ediyor. İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...

Emlak sektörü 2022'de altın yılını yaşayacak!

Emlak analistleri yeni apartman arzının kiralardaki artışı durdurabileceğinin altını çiziyor ve 2022'nin emlak sektöründe altın yıl olacağını belirtiyor.

İstanbul'da 3+1 evin odası çalındı iddiası!

İstanbul'da bir apartmandaki ev sahibi, yan komşusunun dairesinin odasını çaldığını iddia etti. İddiaları yanıtlayan komşu, belediyenin onay verdiğini söylerken odanın kimin olduğu ile ilgili kararın da mahkeme tarafından verileceği söylendi.

Apartman boyasını kimin ödemesi gerekir Haberi

Apartman boyasını kimin ödemesi gerekir

Apartman boyası kiracıya mı aittir?

Kiracıların en çok merak ettikleri hususlar arasında apartmana boya yapılması durumunda bu giderin kiracıdan mı yoksa ev sahibinden mi tahsil edileceği oluyor. 


Kiracının apartman giderlerine katılımı, yalnız günlük hizmet kapsamına giren kapıcı, bekçi, ortak kullanım kapsamında olan elektik-su gibi giderlerde söz konusu oluyor.

Bunun dışında kalan anagayrimenkul üzerinden yapılan tüm giderler, kat maliki tarafından karşılanıyor. Örneğin, apartmana asansör eklenmesi, çatı tadilatı yapılması gibi hususlar kat maliğini ilgilendileren apartman giderleri olarak ifade ediliyor. 

Apartman boyası da ana gayrimenkulü ilgilendiren ve kalıcı bir nitelik taşıyan gider olması nedeni ile bu gider kiracıya değil, kat maliğinin ödesi gerekiyor.   Kiracının ödemesi gereken apartman giderleri ile ev sahibinin ödemesi gereken apartman giderleri aşağıda sıralanıyor:

- Kiracının ödemekle yükümlü olduğu apartman giderleri; kiracının şahsi...