05 / 05 / 2024

apartman denetim raporu

apartman denetim raporu

Apartman yönetiminin görevlerini yerine getirip getirmediği, denetçinin raporunda belirtiliyor. Örnek apartman yönetimi denetim raporu haberimizde yer alıyor...

Apartman yönetim denetimi!

Apartman denetçisi kimdir? Apartman denetçisinin görevleri nelerdir? Sorularınızın yanıtı ve apartman yönetim denetimi ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Osmaniye'de 52 kişiye mezar olan o apartmanın raporu hayrete düşürdü! Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz!

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremde 9 katlı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda tüm gerçekler ortaya çıktı. Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz...

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Depremde 60 kişinin hayatını kaybettiği Yoldaş Apartmanı ruhsatsız ve projesiz inşa edilmiş!

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 60 kişinin hayatını kaybettiği Yoldaş Apartmanı'na ilişkin kapsamlı bir bilirkişi raporu hazırlandı. İşte detaylar...

TCDD'nin 51 milyon 854 bin TL'lik kira alacağı var iddiası!

TCDD’nin kiralardan alması gereken fakat almak için herhangi bir işlem gerçekleştirmediği miktar 51 milyon 854 bin TL'ye yükseldi. Sayıştay’ın, Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları’na (TCDD) ilişkin 2020 yılı Denetim Raporu’ndaki detaylar ortaya çıktı. 

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı soruşturmasında yeni gelişme!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na yönelik hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye gönderildi.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

Kartal'da çöken bina için bilirkişi raporu alınacak! 

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin yürütülen davada bilirkişi raporu alınmasına karar verildi. 

Doğuş GYO'dan bağımsız denetim raporu açıklaması!

Doğuş GYO'nun 2021/3 ve 2021/9 aylık ara dönem bağımsız denetim raporu bağımsız denetim firması tarafından incelemeden geçirilerek hazırlanacağından ara dönem raporları normal rapor teslim tarihine ek 10 (on) günlük sürenin dahil edilerek gönderilecek. 

İş GYO 2020 yılı faaliyet raporu!

İş GYO Yönetim Kurulu'nun yıllık faaliyet raporuna ilişkin bağımsız denetim raporu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı. 

İzmir Aliağa'daki Kamelya Apartmanı'na iki farklı hasar raporu verildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde Kamelya Apartmanı sakinleri, deprem sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince binaları için verilen "ağır hasarlı" raporunun AKP Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem'in itirazı sonrası "orta hasarlı" olarak değiştirildiğini iddia etti. 

İBB, lojmanlarını ilçe belediyelerine mi tahsis etti?

Sayıştay tarafından hazırlanan 2019 Yılı Denetim Raporu'na göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan 88 konutun mevzuata aykırı şekilde ilçe belediyelerine tahsis ettiği ortaya çıktı. 

Akiş GYO Suadiye Ak Apartmanı Projesi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Suadiye Ak Apartmanı projesine ilişkin yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Elazığ Belediyesi 85 taşınmazın kira süresini uzattı!

Elazığ Belediyesi, 85 taşınmazın kira süresini uzattı. 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporu’na göre, belediyenin 6 adet taşınmaz tahsisinin 3’ünü kanuna aykırı şekilde ‘süresiz’ tahsis ettiği belirtildi.

apartman denetim raporu Haberi

apartman denetim raporu

Apartman yönetimi denetim raporu!

Kat malikleri, genel kurul toplantılarında apartman için bir yönetici ve zorunlu olmamak ile birlikte yöneticinin denetlenmesi için bir de denetici atıyor. Denetçinin kat malikleri arasından seçilmesi gerekiyor.


Denetçi, apartman yönetimini denetleyen ve denetim raporunu oluşturan kimselere deniyor. Denetçinin denetim sonrasında hazırlaması gereken denetim raporu örneği haberimizin içerisinde yer alıyor.


Denetim raporunun nitelikleri..

Denetim raporunun titizlikle hazırlanması gerekiyor. Denetçinin objektif bir bakış açısı ile yönetimin yerine getirdiği ve getirmediği işleri raporda belirtmesi gerekiyor. Denetim raporu kapsamında, apartmanın mali gelir ve giderlerinin karşılaştırılması, mevcut durumun değerlendirilmesi gerekiyor.


Apartman yönetimi denetim raporu örneği..



................ APARTMANI DENETİM KURULU RAPORU 


........................Apartmanı yöneticisinin 01.09.2012 - 31.05.2013 tarihleri arasındaki bir yıllık döneme ait çalışmaları ve faaliyetleri denetlenmiş aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.


A-MALİ YÖNDEN YAPILAN İNCELEME: 

1-Belirtilen döneme ait gelir ve giderlerin...